עבור לתוכן

כרטיס קול מוסיף דגימות של שקט

Featured Replies

פורסם

לפעמים קורה לי שכשאני משמיע קובץ קול הכרטיס מוסיף כמה דגימות של שקט,

משהו כמו 14 עד 20 מילישניות לקובץ, איך אפשר להימנע מזה?

הבעייה שלי היא שזה גורם לחוסר סינכרון ולכן מבחינתי עדיף כבר שיחתוך את הדגימות שבמקומם הוא הכניס אפסים.

אני משתמש בכרטיס די איכותי - M-audio delta audiophile

פורסם

איזה קובץ אתה מנגן?

איפה אתה מנגן אותו?

איך אתה יודע שהוא מוסיף "דגימות של שקט"?

איפה השקט הזה מתווסף? (התחלה, סוף, אמצע...)

לאן אתה מנסה להסתנכרן?

:silly:

פורסם
  • מחבר

זה קובץ של raw samples.

אני משתמש בשפת תיכנות של ויז'ואל סטודיו C++ ובעזרת פקודה של ספרייה שנקראת winmm אני נותן פונקציות callback שהמערכת קוראת להם כדי לכתוב או לקרוא בפר ל/מ הכרטיס קול. הפונקציות נקראות בצורה אוטומטית אם אפשר לכתוב או אם מגיע בפר.

את מה שאני שולח אני מקליט ואז אני משווה בין הקובץ שאני הנשלח למה שהגיע, מתקבלים שני סוגי שגיאות:

1. לפעמים ישנו חור של כמה מילישניות - ואז ממשיך הקובץ מנקודת הזמן שרצה - זאת אומרת טעות בשליחה, עם זה אני יכול לחיות כי זה לא דופק לי סינכרון בזמן.

2. לפעמים ישנו חור של כמה מילישניות - ואז ממשיך הקובץ - זאת אומרת הכנסה של מספר ביטים של שקט והמשך השמעה מהמקום הקודם, וזה דופק לי את הסנכרון.

פורסם

עושה רושם שהגורם לקטיעות/איחורים היא בעצם בעיה בסינכרון.

הרי אודיו דיגיטלי עובד בקצב דגימה, של 44.1KHz לדוגמא. השעון של המנגן והשעון של המקליט צריכים להיות בסינכרון, אחרת מופיעות בעיות כמו שלך. זה קורה בעולם האודיו שאני מכיר. הסינכרון לא צריך להיות מלא כשמדובר בזוג מכשירים בעולם האודיו, אבל יכול להיות שבמחשב העסק חייב להיות מדוייק הרבה יותר.

מקווה שנתתי רעיון :)

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אחקור בכיוון -

תגיד, אז מה עושים בסרטיםנניח כדי לבדוק שהפסקול מתוזמן?

הרי סטייה מצטברת כמו שלי יכולה להביא למצב שהפסקול לא יהיה מסונכרן עם הוידאו באיזשהו שלב.

פורסם

קצת קשה לדעת על איזה סרטים אתה מדבר. קולנוע ווידאו באולפן/בבית לא פועלים באותו אופן.

באופן עקרוני הוידאו המנגן שולח (או מכשיר שעובד איתו שולח במקומו) Time Code. הצד השני צריך לקבל אותו באותו פרוטוקול (די סטנדרטי) כדאי להיות מסונכרן.

אבל ברגע שאתה בתוך המחשב התוכנה שאתה עובד עליה דואגת לסנכרון בין האודיו לוידאו ע"פ קריטריונים פנימיים, דעיינו סתם רשת מספרים, או ע"י תאימות לTime Code במידה והוקלט על הסרט.

קח למשל מצב שאתה עם כמה מכשירים דיגיטליים, במיוחד כשאחד מקליט למחשב (כלומר A/D) , ומן הסתם כשאתה מאזין (D/A) אתה רוצה שהכל יהייה מסונכרן לאותו שעון בדיוק. בעולם המקצועי הולכים עד כדי שימוש במכשיר שלם שיעודו היחיד הוא להיות master לכל המכשירים שמתחברים אליו.

בפילים הסאונד מוקלט על הסרט במקום יעודי, ולכן הוא תמיד יהייה בסינק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים