עבור לתוכן

המיפרט המינימלי למחשב- htpc שאמור לנגן סרטים בפורמט high defenition

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב בן שנתיים בערך ,שלוח האם וכרטיס המסך שלו הלכו לעולמם.

המיפרט שלו הוא כדלהלן (אותם חלקים שהם תקינים ):

2500xp amd barton version

1024mb ddr 400 --- 512x2

על מנת להחזיר אותו למצב עבודה אני נידרש להוצאה של 570 שח כדלהלן:

לוח אם מבוסס nforce-2 - עלות 450 שח

כרטיס מסך מינימלי geforce4 mx440 עלות 120 שח

אני סבור שהדרישה הבסיסית עבור מחשב htpc כיום , היא שהוא יוכל לפחות להריץ סירטי hd בלי קירטועים ועדיף גם שיהיה מספיק חזק להקליט בזמן אמת סרטי-hd ללא איבוד משמעותי של פריימים(אם כי זאת לא דרישה אבסולוטית ,מפני שתמיד אפשר להוריד סרטי hd מהרשת).

השאלה היא: האם מחשב עם מיפרט כמו שרשום למעלה יוכל לעשות זאת בצורה טובה מספיק,

או שיש צורך במערכת חזקה בהרבה ולכן זה יהיה אידיוטי להשקיע סכום כזה במערכת ישנה שכזאת שלא תוכל לספק את הסחורה ?

פורסם
  • מחבר

מהלינק שהבאת לא ברור לגמרי אם המערכת שאני מדבר עלייה תוכל להריץ hdtv בצורה סבירה

המיפרט להזכירך הוא:

2500xp amd barton

1024mb ddr 400

לוח אם מבוסס nforce-2

geforce4 mx440

מהלינק הבא ניתן להבין שזאת מערכת גבולית אם בכלל :

---------------------------

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx

Minimum system Requirements to play 1080p video with 5.1 surround sound

3.0 GHz processor or equivalent

512 MB of RAM

128 MB video card

פורסם

אנטולי הריץ מממערכת דומה HD. זו התשובה היחידה שאני יכול לתת לך.

פורסם
  • מחבר

אנטולי הריץ מממערכת דומה HD. זו התשובה היחידה שאני יכול לתת לך.

אתה צודק ,אבל שים לב שהוא עשה זאת עם pro9700 ati

ניראה לך ש-gforce4 mx440 יאפשר זאת ?

האם בכלל יש משמעות למהירות של ה-gpu או לתמיכה החומרתית שלו בפורמטים שונים או שבעצם כל הפיענוח והפריסה מתבצעים על ידי המעבד הראשי ואין בכלל חשיבות לכרטיס המסך ?

INTEGRAL אם התקלתי אותך עם השאלות שלי ,אבקשך להעביר את ה-thread הזה לפורום כרטיסי המסך או פורום קולנוע בייתי.

בתודה

asta

פורסם

כרטיס מסך עדכני יכול לעזור לך מאוד בניגון פורמטים כבדים (כמו H.264), בעזרת שימוש בPURE VIDEO של NVIDIA למשל.

בכל מקרה, אם אתה משתמש בקודקים יעילים לפענוח כל פורמט (אני יכול לפרט אם אתה רוצה), לא צריכה להיות בעיה להריץ בצורה סבירה עם המחשב הזה תכני 720P, ואולי אפילו 1080I.

כיום אין עדיין תכנים ב-1080P (לפחות עד שה-BLU-RAY או HD-DVD יתפסו תאוצה), אבל אני מניח שצריך מחשב יותר חזק על-מנת להפעיל אותם.

לי אישית במחשב שמריץ HD יש מעבד +3000 עם אוברקלוק, אבל ניסיתי להריץ סרט 720P על מחשב עם 2500, ובעזרת הקודק המתאים, הסרט רץ כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך עדכני יכול לעזור לך מאוד בניגון פורמטים כבדים (כמו H.264), בעזרת שימוש בPURE VIDEO של NVIDIA למשל.

בכל מקרה, אם אתה משתמש בקודקים יעילים לפענוח כל פורמט (אני יכול לפרט אם אתה רוצה), לא צריכה להיות בעיה להריץ בצורה סבירה עם המחשב הזה תכני 720P, ואולי אפילו 1080I.

כיום אין עדיין תכנים ב-1080P (לפחות עד שה-BLU-RAY או HD-DVD יתפסו תאוצה), אבל אני מניח שצריך מחשב יותר חזק על-מנת להפעיל אותם.

לי אישית במחשב שמריץ HD יש מעבד +3000 עם אוברקלוק, אבל ניסיתי להריץ סרט 720P על מחשב עם 2500, ובעזרת הקודק המתאים, הסרט רץ כמו שצריך.

drumtroll85

האם יש לך מושג מה הם הכרטיסים הזולים ביותר בתצורת agp שתומכים ב-PURE VIDEO של NVIDIA או בטכנולוגיה מקבילה לזו מבית ATI ?

כשאתה אומר :"ניסיתי להריץ סרט 720P על מחשב עם 2500, ובעזרת הקודק המתאים, הסרט רץ כמו שצריך." ,אתה יכול לפרט בבקשה בכמה מילים ,מה היה המפרט הכללי של אותו מחשב ובעיקר מה היה הכרטיס הגרפי וכמות הזיכרון שעל גבי הכרטיס ושל הזיכרון הכללי של המחשב ?

פורסם

מבדיקה קצרה באתר של NVIDIA עולה שה6600 וה-6600GT תומכים בפענוח חומרתי של תכני HD, כשלATI יש את ה-X1300.

לי באופן אישי אין כרטיס שתומך בטכנולוגיות האלה (במחשב החלש יש לי 9550, נדמה לי עם 256MB, בחזק יש X800GTO), אבל עדיין תכני HD רצים חלק, בעזרת שימוש במפענחים תוכנתיים יעילים (אני ממליץ על COREAVC לניגון H.264, ובכלל על K-LITE CODEC PACK המצויינת, שעם התקנה נכונה תריץ לך כל קובץ וידאו במהירות המירבית).

בקשר למחשב עליו הרצתי - 512MB זכרון עם מעבד נייד XP 2500, לוח ABIT NF7 ואת הכרטיס מסך כבר הזכרתי, הקובץ שנבדק היה סרט שקודד ב-H.264 ברזולוציה של 720P, גודל קובץ של 4.5GB בערך.

פורסם
  • מחבר

מבדיקה קצרה באתר של NVIDIA עולה שה6600 וה-6600GT תומכים בפענוח חומרתי של תכני HD, כשלATI יש את ה-X1300.

לי באופן אישי אין כרטיס שתומך בטכנולוגיות האלה (במחשב החלש יש לי 9550, נדמה לי עם 256MB, בחזק יש X800GTO), אבל עדיין תכני HD רצים חלק, בעזרת שימוש במפענחים תוכנתיים יעילים (אני ממליץ על COREAVC לניגון H.264, ובכלל על K-LITE CODEC PACK המצויינת, שעם התקנה נכונה תריץ לך כל קובץ וידאו במהירות המירבית).

בקשר למחשב עליו הרצתי - 512MB זכרון עם מעבד נייד XP 2500, לוח ABIT NF7 ואת הכרטיס מסך כבר הזכרתי, הקובץ שנבדק היה סרט שקודד ב-H.264 ברזולוציה של 720P, גודל קובץ של 4.5GB בערך.

תודה ,לקחתי לצומת ליבי מה שאמרת .

אם ככה, אני מבין שהפיענוח תלוי במהירות המעבד וב-codec ולכרטיס המסך יש משמעות זניחה אם בכלל ,על הרצה סבירה של תכני hd. כך שבתכלס אין שום חשיבות למעבד הגרפי, ולמעשה אפילו כרטיס פרה-היסטורי כמו gforce mx440 יספיק.

ניראה לך סביר מה שכתוב באתר של מיקרוסופט (ראה למעלה ) שאפילו כרטיס עם 64mb מספיק להרצת p720

ואילו עבור 1080 hd יספיקו 128mb של כרטיס ענתיקה?

פורסם

בכל מקרה, כמו שאמרתי, כרגע אין תכנים ב-1080P, ויותר חשוב - כמעט ואין מסכים שתומכים ברזולוציה הזאת בארץ, לכן עדיף לך להתמקד ב-720P, ולא לדאוג לרזולוציות גבוהות יותר. 720P ניתן לקודד בצורה סבירה גם על מעבד 1800, אז מהבחינה הזאת אתה מסודר.

פורסם

יש מסכים 1080p (כמו ה-Dell 2407FPW למשל, ואפילו ה-Dell 2007FPW שהוא רק 1050 שורות יכול להנות מהרזולוציה הזו).

יש גם המון טריילרים ב-1080p, ויש גם כל מני סרטים ב-1080p.

אנטולי הריץ על מפרט דומה לשלך 1080p, כך שלא צריכה להיות בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים