עבור לתוכן

בעיה בהתקנת הווינדוס עם ה-HD

Featured Replies

פורסם

שלום, אני צריך עזרה ממש דחופה.

המחשב החדש הגיעה אלי היום ואני ואבא שלי מתקינים עליו עכשיו את הווינדוס (הפרוץ, אם אפשר לומר).

נתקלנו בבעיה, המחשב אומר ללחוץ אנטר ע"מ להתחיל את ההתקנה, ואז הוא טוען כל מיני דברים בשורה למטה, לאחר מכן הוא כתב לנו שההתקנה אינה מזהה כונן קשיח על המחשב, ויש לבדוק אם בכלל מותקן על המחשב אחד כזה.

עכשיו, כמובן שהוא נמצא שם, אני רואה אותו דרך החלון של המארז.

מה אני עושה? ניסינו לעשות ריסטרט ולהתחיל מחדש, לא עזר, ניסינו לקחת דיסק מקורי (אך עם סיריאל משומש כבר), לא עבד.

הכונן הקשיח הוא MAXTOR 160GB SATA2 8MB.

ניסיתי לחפש באתרים באנגלית ומצאתי אנשים עם אותה בעיה שפתרו אותה בעזרת איזושהי הגדרה בביוס.

אם תוכלו לומר לי מהר מה לעשות אני אודה לכם עד מאוד.

הבנתי שזה יכול להיות קשור ללוח אם גם, הדגם של הלוח אם הוא ASRock ConRoe Xfire.

בתודה מראש, אביב.

פורסם

שום הגדרה בביוס - עם הלוח אתם הייתם אמורים לקבל דיסקט 1.44 שמכילים את הדרייברים של ה-SATA, תלחץ F6 בהתחלה ואז תכניס את הדיסקט (לכונן המתאים, לא ל-CDROM) ותפעל ע"פ ההוראות על המסך.

פורסם
  • מחבר

שום הגדרה בביוס - עם הלוח אתם הייתם אמורים לקבל דיסקט 1.44 שמכילים את הדרייברים של ה-SATA, תלחץ F6 בהתחלה ואז תכניס את הדיסקט (לכונן המתאים, לא ל-CDROM) ותפעל ע"פ ההוראות על המסך.

לא קיבלתי דיסקט 1.44, אבל קיבלתי CD-ROM של הלוח אם.

הכנסתי אותו למחשב והוא שאל אותי אם אני רוצה ליצור דיסקט תמיכה בSATA, משהו כזה.

אמרתי כן והוא יצר לי דיסקט 1.44.

עכשיו עשיתי ריבוט (שהדיסק של ווינדוס בפנים) והכנסתי את הדיסקט, ושההתקנה עלתה הוא שאל משהו על אם אני רוצה להוסיף להתקנה תמיכה במתקן איחסון גדול (MASS STORAGE DEVICE) נוסף, או להמשיך להתקנה של הווינדוס.

אז בפעם הראשונה אמרתי שאני רוצה להמשיך להתקנה של הווינדוס והוא עשה לי את אותה בעיה.

ובפעם השניה אמרתי שאני רוצה להוסיף תמיכה במתקן איחסון, אז הוא נתן לי רשימה של 4 מתקני איחסון, ואני לא יודע מזה כל אחד מהם.

כולם מתחילים ב-INTEL משהו, וב-2 מהם יש את המילה RAID וב-2 מילה אחרת, בכולם כתוב לפני המילים האלה SATA.

אני לא יודע מה לעשות.

פשוט תגידו לי מה לעשות עם הדיסקט בשביל שאני כבר אוכל להפעיל את המחשב >:

פורסם

מה הדגם המדוייק של לוח האם שלך ומה כתוב בדיוק בכל אותן 4 שורות שהוא נותן לך לבחור ביניהם?

פורסם
  • מחבר

מה הדגם המדוייק של לוח האם שלך ומה כתוב בדיוק בכל אותן 4 שורות שהוא נותן לך לבחור ביניהם?

הדגם המדוייק של הלוח אם הוא כפי שכתוב ב-KSP:

ConRoeXFire-eSATA2

או:

ConRoeXFire-eSATA2 s775, 945P, DDRII 667, 2xPCI-E Crossfire

ב-4 השורות רשום בדיוק כך: (כמובן שהמקור הוא אנגלית)

"בחרת להגדיר SCSI אדפטר לשימוש עם ווינדוס, ע"י שימוש בדיסק תמיכה.

בחר את ה-SCSI אדפטר שאתה רוצה מהרשימה הבאה:

1. INTEL 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)

2. INTEL 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)

3. INTEL 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)

4. INTEL 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)"

פורסם

תבחר את האפשרות הרביעית.

תעדכן פה מה קורה.

פורסם
  • מחבר

תבחר את האפשרות הרביעית.

תעדכן פה מה קורה.

בחרתי את האפשרות הרביעית והוא עשה לי את אותו סיפור.

הוא התחיל את ההתקנה עם האפשרות הרביעית, טען וזיהה כל מיני דברים, ואז אמר לי ללחוץ אנטר להתחיל את ההתקנה, ושוב כתב שהוא לא זיהה הארדיסק.

פורסם

באופן כללי ע"פ חוברת ההוראת של הלוח שלך האפשרות הרביעית אמורה לעבוד, תנסה את האפשרות השנייה, אם זה לא עובד תעבור אפשרות-אפשרות ותבדוק מה עובד..

פורסם
  • מחבר

באופן כללי ע"פ חוברת ההוראת של הלוח שלך האפשרות הרביעית אמורה לעבוד, תנסה את האפשרות השנייה, אם זה לא עובד תעבור אפשרות-אפשרות ותבדוק מה עובד..

אולי להגדיר לו את כל האפשרויות וזהו?

פורסם

אתה לא יכול להגדיר לו את כולם, אתה צריך לבחור אחד.

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול להגדיר לו את כולם, אתה צריך לבחור אחד.

בחרתי את השני וזה מתקין :)

פורסם

מזל טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים