עבור לתוכן

2 בעיות עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

החלפתי לוח אם לפני כמה ימים ומאז אני לא יכול להכנס ל safe mode אני לוחץ על האפשרות הזאת וזה מראה הרצת קבצים כאלה ועושה ריסט מחדש מה לעשות?

הבעיה השניה היא בהתחממות של המעבד לפני שהחלפתי לוח הטמפרטורה הייתה 40 במנוחה ועכשיו היא 51 במנוחה מה גרם לשינוי כזה גדול?

פורסם

1. כשמחליפים לוח רצוי לפרמט ולהתקין את מערכת ההפעלה מחדש, או לפחות לבצע התקנת תיקון. הבעיה היא שהתקנת מערכת הפעלה "ננעלת" על הלוח ויודעת לעבוד רק איתו (מבחינת כתובות לרכיבים השונים). ברגע שמחליפים לוח לדגם שונה (ואפילו גירסה שונה של אותו הלוח), לא בטוח שכתובות הרכיבים נשארו אותו דבר (ובעצם כמעט בוודאות שהן השתנו), ואז מערכת ההפעלה לא יודעת לעבוד עם הלוח. במקרה שלך מערכת ההפעלה כן עובדת, מה שאומר שהחלפת ללוח מדגם זהה או שפשוט היה לך מזל. בכל מקרה, נסה התקנת תיקון ותראה אם הבעיה נפתרת.

2. כשמפרקים את ה heatsink (מפזר החום) של המעבד, תמיד יש למרוח משחה טרמית חדשה (ולנקות את שאריות הישנה) כאשר מתקינים את המעבד שוב. כנראה שאצלך לא עשית/עשו לך את זה, מה שגורם לפיזור חום פחות טוב וכתוצאה מכך - להתחממות המעבד. אפשרות אחרת - החיישן בלוח הישן זייף והראה טמפרטורה נמוכה מדיי או שהחיישן בלוח החדש מזייף ומראה טמפרטורה גבוהה מדיי. נסה לעדכן את ה BIOS, אולי זה יפתור את הבעיה, ואם לא - נסה לרענן את המשחה הטרמית. לא עזר - כנראה שזו הטמפרטורה האמיתית של המעבד שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת אחי

אבל בקשר לבעיה הראשונה החלפתי מלוח של ג'יגהבייט עם צ'יפסטים של סיס ללוח של אלבטרון עם צ'יפסטים של אינטל ולא הייתה התאמה אז פירמטתי את כונן c והתקנתי עליו את הווינדווז אז ממה הבעיה יכולה לנבוע? אולי משהו בהגדרות של הביוס?

פורסם

1. התקנה לא תקינה (משהו נדפק בשלב ההתקנה, כנראה קובץ שלא הועתק טוב) - נסה להתקין שוב כאשר כל ההגדרות ב BIOS מוגדרות לברירת המחדל.

2. דרייבר בסיסי (של safe mode) שלא תואם לחומרה שלך (מאד לא סביר) - צריך לבדוק האם הוא נתקע באותו שלב (באותו קובץ) כל הזמן, ואם כן - לבדוק באתרים של החומרה ומערכת ההפעלה אם ידוע על בעיה כזו.

3. בעיה בחומרה - לא מסוגלת לעבוד עם הפקודות הבסיסיות ביותר. במצב כזה אפשר רק להחליף חלקים ולבדוק מה הגורם.

לדעתי האפשרות הראשונה היא הסבירה ביותר, אבל בכל מקרה, תבדוק שכל החלקים יושבים טוב במקומם, שכל הכבלים מחוזקים, שכל המאווררים פועלים, שאין קבלים מפוצצים/מנופחים על הלוח או על רכיבים אחרים וכד'.

פורסם
  • מחבר

אה אוקיי אז אני יצטרך לפרמט ולהתקין את הווינדווז שוב?

פורסם

ה Windows במצב רגיל עובד כמו שצריך? או שגם במצב רגיל הוא מפעיל את עצמו מחדש?

פורסם
  • מחבר

במצב רגיל הוא בסדר למרות שעדיין יש לי בעיות עם הזכרונות אבל נדיר שזה עושה הפעלה מחדש

פורסם

איזה בעיות? בדקת עם Memtest?

פורסם
  • מחבר

כן יש שגיאות ב ממטסט אבל לא נראה לי זה קשור ל safe mode

פורסם

אם יש שגיאות ב Memtest אז אחד הזיכרונות שלך דפוקים

ותצטרך להחליפם אחרת המחשב שלך ימשיך לעשות Restart

פורסם
  • מחבר

אמרו לי את זה כבר ניסיתי לבדוק אותם והכנסתי אותם לא טוב והלוח התקלקל.. מדבר כזה קטן לוח מתקלקל מי המסכן שהמציא תחרא הזה ועוד אי אפשר לתקן

אז החלפתי לוח שעלה 400 ש"ח

פורסם

לא יודע איך הכנסת את הזיכרונות ללוח אבל אל תשכח שזה רכיב אלקטרוני קצר קטן אחד והכול מתפקשש.

פורסם
  • מחבר

אבל מה זה קשור לזה שזה לא מפעיל את ה safe mode?

פורסם

מצב בטוח אינו "מוגן" מפני קריסות, העיקרון של מצב בטוח הוא לנטרל את רוב הדריברים הלא חיונים כדי שמערכת ההפעלה תעלה.

אבל כאשר ישנה בעייה חומרתית לא מצב בטוח ולא מצב נורמלי יעזרו.

השאלה הבאה שלך בטח תהיה למה במצב בטוח הוא עושה Restart

ומצב רגיל הוא עולה כמו שצריך אבל עם קריסות לעיתים רחוקות.

התשובה היא שכנראה במצב בטוח הוא מנסה לכתוב משהו לזיכרון ופשוט הזיכרון עקב כך שהוא תקול לא מסוגל להתמודד עם המידע(סיביות) הנכנס אליו

ומערכת ההפעלה קורסת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים