עבור לתוכן

מבקש את עזרתכם לגבי טיפול בבעיית חומרה הקשורה ל-HD.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש אצלי שני HD"ים, אחד בעל 200GB והשני בעל 30GB.

הHD השני בעל ה 30GB מאד ישן ועקום חיים, קיבלתי אותו די מזמן (שנים..) מחבר שקנה מחשב חדש ובמקום לזרוק את הישן הוא הביא לי אותו בתיקווה שאצליך לתקן את הבעיות שלו ולהשתמש בו, הדבר היחידי שעדיין נשם במערכת הזאת היה הHD (בערך)

לאחר כמה בדיקות גרמתי לשד הזה לעבוד, מאז ועד לפני כמה ימים הוא עבד יופי טופי (מדובק על 3 שנים + ~)

והרי לכם.. ליפני יומיים הוא הפסיק לעבוד, ובזמן שאני מדליק את המחשב אני שומע רעשים של הסיכה שמנסה לנוע אבל אינה מצליחה (יש מעין צלילי "תקיעות" של הסיכה) כמובן שהצלילים באים מהHD הישן (30GB)

מאז כל דבר שניסיתי לא עבד.. החל מהחלפת קבלים (מולקס + IDE) ועד בדיקה על מערכת אחרת..

הגעתי למסכנה שהוא מת מוות קליני. מדוע אני אומר קליני? כי המידע שנמצא עליו עדיין בחיים הדיסק לא סרוט או משהו כזה.. פשוט הסיכה לא זזה.. אין קריאה..

עכשיו, ברגע שזה קרה גם הHD הראשון בעל ה200GB לא פועל, אפילו כשאני מנתק לגמרי את הHD הישן החדש מסרב לעבוד..

מה הגורם לזה? הייתי צריך לעשות משהו בהגדרות ה-WIN בזמן שהוא עבד כדי "להסיר" את הHD הישן או משהו בסיגנון?

או שעלי לאפס את הBIOS או משהו?

גם כשאני מחליף בין הקבלים (IDE"ים) שוב אותו הדבר.. בPOST רואים שהBIOS מזהה את הHD החדש אבל הוא לא עולה.. מה הסיבה לכך??

יש גם עידכון חם, הHD הישן עלה היום באורח פלא.. אני לא מעז לכבות את המחשב עכשיו.. כי אני יודע שאם אני יכבה אותו אפילו לשנייה אחד הHD הישן יכול להחליט שהוא לא ידלק באורח פלא לעוד הרבה זמן.. ואולי אפילו לא ידלק בכלל.

מה שאני רוצה לעשות זה לקחת את כל המידע שבHD הישן ולהעביר אותו לאחד חדש, היום אני קונה HD חדש 80GB של SAMSUNG או משהו.. ואני רוצה להעביר את המידע מהישן לחדש, אבל אין לי את האפשרות לכבות את המחשב בכדי להתקין את החדש.. האם זה אפשרי לחבר את הHD החדש למחשב מבלי לכבות אותו קודם לכן? האם לא יגרם שום נזק מתהליך הנ"ל..?

(אין לי אפשרות לגבות את ה-30GB בHD של ה200GB, הוא מלא עד 0 מקום ואין לי אפשרות לפנות 30 GB וכמו כן גם אין לי הרבה זמן עד שהHD הישן יחליט לחזור למוות הקליני שלו שוב..

אשמח אם תוכלו לעזור לי בשתי בעיות אלו (מדוע ה200GB לא עולה כשה-30GB לא עולה, גם כשאני מנתק את הישן. והאם אני יכול להתקין את הHD החדש שאני קונה היום מבלי לכבות את המחשב..)

מצטער על הטקסט המרובה, אם יש שאלות כלשהם אשמח לענות עליהם.

-אני לא ממהיר אף אחד אבל אשמח אם תענו בהקדם, מיכיוון שאיני יודע לכמה זמן הHD הישן יחזיק.

תודה -רבה- מראש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מישהו בבקשה ממכם?

אני לא רוצה להציק.. אני פשוט לא יודע כמה זמן הHD הישן יחזיק.. הוא התחיל לעשות רעשים מוזרים, ואני מאד לא רוצה לאבד את המידע שבו :'(

בבקשה עיזרו לי

פורסם

אם ההארד דיסק מתקתק אין לך ברירה אלא לקחת אותו לחברה מקצועית של שחזור מידע כי צריך לפרד את הפלטות מתוך ההארד דיסק

אבל תחשוב טוב אם אתה באמת צריך את החומר שם כי המחירים של שחזור כזה בשמיים (רק לבדור את זה המקום הכי זול לוקחים איזה 100$).

בקשר ל windows יכול להיות שמערכת ההפעלה היתה מותקנת לך על ההארד דיסק הישן ? ובגלל זה אולי זה לא פועל לך...??

פורסם
  • מחבר

הWIN מותקן על הHD הראשון (ה-160GB)

על הישן לא מותקן שום סוג של WIN..

האם עלי לעשות משהו ספיציפי לפני שאני מסיר את הHD הישן לצמיתות?

**

אגב חדשות טובות קניתי והתקנתי היום את הHD החדש (80GB) והצלחתי לגבות את כל המידע החשוב לי מהHD הישן על הHD החדש (80GB)

כעט אני רק מפחד לנתק את הישן.. כדי שלא יקרה שוב אותו דבר.. הHDים לא עולים.. (למרות שעל ה160GB מותקן WIN..)

מה עושים במצב כזה?

רעיונות הצעות וכו" יתקבלו בברכה :)

פורסם

ZorD קרא את חוקי הפורום

אין לפרסם שתי הודעות רצופות בדיון, רק בשביל להביא את הדיון לראש הרשימה. הקפצת הדיון לא תביא תשובות יותר מהירות אלא תשיג תוצאה הפוכה בצורת התעלמות או נזיפה מצד המשתמשים.

במידה ויש לכם מידע חדש להוסיף לדיון כאשר הודעתכם היא האחרונה, עשו זאת על ידי modify.gif

יש לך אזהרה 1 מתוך 3 כאשר בשלישית תנעל/תורחק מהפורום.

הקפצת דיון לא תביא לכם תשובה מהירה יותר

ננעל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים