עבור לתוכן

המחשב עושה ריסטים, נתקע, ושוגה "Drive_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL"

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב AMD AXP 1700 המצויד בלוח ג'יגהבייט 7VTXH+ שבחודש האחרון החל לעשות ריסטים, לקפוא, או לעתים לתת מסך כחול המלווה בהודעת השגיאה "driver IRQ not less or equal". עקב המאמץ הרב ללא תוצאות שהשקעתי בסידור הבעיה, הכולל החלפת כוננים קשיחים, זכרונות, וכבלים, בחנתי לעומק את מצבו הפיזי של לוח האם שלי ומצאתי ששני קבלים שעליו אינם מרותכים בחוזקה ואף שאחד מהם כל כך משוחרר שעלול הוא לפול בכל נגיעה קטנה. הקבלים הספצפיים מסומנים בתמונה בעיגול האדום ולפי מה שאני רואה הם הדבר היחידי אשר ברור שאינו במצב תקין.

שאלתי, האם מישהו מכיר את השימוש של הקבלים הנ"ל ויכול לאתר שאכן הבעיה נובעת מהם, האם מישהו מכיר דרך לתקן את לוח האם, או שאולי מישהו מכיר מקום שאפשר למצוא לו לוח אם SOCKET A בזול?

אני אשמח כל כך אם אצליח סוף סוף להיפטר מהבעיה הטורדנית ואודה לכל אחד על עזרתו ומאמצו.

תודה מראש!

לינק לתמונה של לוח האם (שימו לב לעיגול האדום בקרבת שקע המעבד) http://www.esnips.com/web/eladsht2003sPhotos/7vtxh.jpg

פורסם

אתה יכול למצוא לוחות אם ל SOCKET A ב 300 ש"ח בערך ב KSP או ב DATECH ברעננה.

תבדוק אבל לפני זה אולי זה הספק כח.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבל אני אשמח לנסות לפתור את הבעיה הנוכחית במקום להשקיע 300 שקל במחשב כזה..

ואגב, דאטק והן קספ לא יכולים לספק לוח אם בסוקט A, לדבריהם

פורסם

ניסית גם להתקין מערכת הפעלה חדשה ונקייה ע"מ לשלול בעיות תוכנה ?

פורסם
  • מחבר

ניסית גם להתקין מערכת הפעלה חדשה ונקייה ע"מ לשלול בעיות תוכנה ?

ניסיתי, הריסטים מתרחשים גם במהלך ההתקנה

פורסם

הקבלים שנמצאים על הלוח ממש משוחררים? אתה יכול להעלות תמונה של הלוח שנמצא ברשותך כדי לבחון את הנושא מקרוב?

פורסם
  • מחבר

כן, משוחררים ברמה שכל נגיעה קטנה אחד מהם נופל והשני גם משוחרר אבל פחות מההוא. אני אנסה לעבוד על תמונה אבל אני מבטיח לכם שהם משוחררים מאוד מאוד..

פורסם

תשמע אם אתה יכול עדיף שתחליף את הלוח כי הלחמת הקבלים מחדש קשה מאוד ולפי דעתי רק מכונה תוכל להלחים את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים