עבור לתוכן

בעיית "ריסטרטים" של המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב חדש אבל ממש חדש מפלני שבועיים

מעבד של אינטל 3 ג'יגה עם מגה זכרון מטמון שעובד בבאס של 800

1024 מגה זכרון DDR2 שרץ בבאס 667

הרדיסק של 160 ג'יגה של היטאצי עם 8 מגה באפר שמחובר בSATA

לוח אם של אינטל מדגם D102GGC2 עם כרטיס קול מסך ורשת מובנים (שבכולם אני משתמש)

ועכשיו לבעיה עצמה,המחשב עושה ריסטרטים בעצמו שזה מאוד אבל מאוד מוזר.

אני לא מצליח לראות סרט יותר מ20 דקות רצוף מבלי שהמחשב יעשה ריסטר בעבודת דסקטופ רגילה הכל בסדר חוץ מפעם אחת שהוא עשה לי ריסטר

לגבי הריסטרים עצמם,כשאתה עושה ריסטר יזום למחשב הוא פשוט מאתחל את עצמו,כשהמחשב עושה לעצמ ריסטרט פיתאומי

עשה כשהו מתחיל לעלות ההרדיסק עושה רעש של הפעלה ז"א כמו הרעש כאשר מפעילי את המחשב (רעש כזה של המנוע של ההרדיסק חוזר לחיים ומתחיל לסובב את הלוחות) את הרעש הזה אין כשעושים ריסטר יזום כי ההרדיסק ממשיך לקבל מתח.

מה שהצלחתי לחשוב אליו זה שאולי המעבד מתחמם יותר מידי אבל זה לא הגיוני כי כשרואים רק סרט המעובד מנולצ גג 10%,למישהו יש רעיונות ?

יש לי הרגשה שזה אפילו לא ריסטר מה שקורא אלא שהמחשב מכבה את עצמו ומפעיל מחדש.

פורסם

תבדוק את הטמפרטורה של הרכיבים.

יתכן מאוד שאין לך מספיק מאווררים.

כמה מאווררים יש לך?

פורסם

1.תרשום את טמפרטורות המחשב פה(תעזר בתוכנה Everest)

2.איזה ספק כוח יש ברשותך

3.כאשר המחשב קורס הוא יוצר קובץ Dump המראה על הבעייה שבגללה נוצר ה Restart קובץ זה נמצא ב Windows\Minidump

(תעלה 2-3 קבצים אחרונים)

פורסם
  • מחבר

שלום,

הייתי כל כך עמוס בעבודה שלא מצאתי זמן פנוי להגיב.

אז ככה יש לי את המאוורר של המעבד (אינטל מקורי,לפחות זה מה שרשום),ומאוורר נוסף שמוציא אויר

הורדתי את התוכנה Everest כמו שהמליצו,הפעלתי אותה נכנסתי לקטגוריה של הטמפרטורה והכל תקין,הפעלתי סרט

ישבתי מול המסך והסתכלתי על נתוני הטמפרטורה לאורך "כל הדרך" עד שהמחשב עשה ריסט והחום נישאר יציב

ז"א האפליקציה בכלל לא הזיזה לא לטמפ' של המעבד ולא של ההרדיסק.

העלתי מס' קבצי dump

http://www.geocities.com/creampz/dump.zip

אשמח לקבל עזרה,כי אני די עובד עצות

פורסם

לאחר חקירה של קבצי ה Dump שהעלית מצאתי כי כנראה הקריסות נגרמות עקב בעיית דריברים של ATI

תסיר את הדריבר ותעדכן אותו לגירסא האחרונה.

כמו כן ישנם 2 קבצי Dump שהקריסה נגרמה עקב דריבר לא ידוע בכול מקרה תסיר ותתקין מחדש ואם זה עדיין ממשיך תחזור אלינו

ונמשיך לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

שלום,

אתמול הסרתי את הדרברים של כרטיס המסך הורדתי והתקנתי את הדרברים הכי מעודכנים שהיו באתר של ATI (כמו שהמלצתה)

הכל עבד מעולה,הרצתי מספר סרטים באורך מלא וגם קליפים והמחשב לא קרס.

היום בשזמן שהשתמשי באפליקציות די פשוט כמגון איסיקיו אקספלורר וינאמפ פתאום המחשב קרס.

העלתי שוב את ה"דאמפ" האחרון:http://www.geocities.com/creampz/dump.zip

כמו כן אני רוצה לציין שיצא לי לקרוא קצת בזמני הפנוי על קריסות פתאומיות של מחשב והסיבות שמובילות לקריסות אלו

והתברר לי שאחת הנפוצות שבהן הם בעיות זיכרון הRAM שאינו תקין.

הRAM שיש לי במחשב (לא ציינתי את זה ואולי זה חשוב) זה סטיק אחד של 1024 של חברה ג'נריט למדי.

128 מגה ממנו מנוצלים ע"י כרטיס מסך מובנה וכל השאר פנוי,במאמר שקראתי המליצו להריץ תוכנת MEMTEST שבודקת את זכרון הRAM

מצאתי תוכנה כזו ברשת (לא יודע עד כמה היא אמינה) והיא אכן מצאה שיש לי שגיאות בכתובות במספר כתובות בRAM.

יכול להיות שזו הבעיה? אולי מישהו מכיר תוכנה אמינה שבודקת את הזכרון ?

פורסם

MEMTEST זאת תוכנה אמינה, ואם היא מצאה שגיאות סימן שהזיכרון שלך תקול. (ועוד חברה ג'נרית) בכלל אתה טוען שהמחשב שלך חדש לגמרי. אז אני לא מבין מה הבעיה שלך???. תממש אחריות במקום לשבור את הראש...

פורסם
  • מחבר

שוב שלום,

הרצתי את MEMTEST שוב אבל הפעם אחרי שעשיתי ריסטרט למחשב ולא טענתי אף תוכנה ולא רץ שום דבר ברקע,והתוכנה לא מצאה שגיאות.

אז לדעתי נושא הRAM יורד מהפרק.

לגבי האחריות,קניתי את המחשב באינטרנט,והחברה נימצאת בת"א אני בחיפה קצת בעיה.

מישהו יכול בבקשה לפענח את המידע מקבצי הDUMP האחרונים שהאלתי

פורסם

בחנתי שוב את קבצי ה Dump האחרונים שהעלית, ולפי מה שזה נראה זה עדיין בעיית דריברים, רק שהפעם לא צוין דריבר ספציפי לכן מה שאני מציע לעשות זה להסיר את כל הדריברים כגון: לוח אם, Chipset, כרטיס מסך(שוב) ולהתקין הכול מחדש התקנה נקייה

כמו כן כדאי כי תעיין ב FAQ שנמצא בראשית הפורום

פורסם
  • מחבר

רבותי שלום,אני עובד עצות.

התקנתי כל דרייבר חדש אפשרי שיש בנימצא אבל המחשב עדיין קורס.

קראתי את הFAQ והורדתי את הDEBUGER פיענחתי איתו את קבצי הDUMP וממה שהבנתי

המחשב קורס בגלל בעיות זכרון.

הורדתי את התוכנה שבודקת את הזיכרון צרבתי אותה והרצתי במשך 5 שעות,התוכנה לא מצא אף שגיא בזיכרון.

כמו כן ביטלתי את אפשרות הריסטר האוטומתי של המחשב,אבל המסכים הכחולים שהוינדוס מציג לא מראים שום מידע

למה המחשב קרס.

מישהו יכול לנתח בשבילי את קבצי הDUMP אולי טעיתי במשהו ?

תודה מראש.

http://www.geocities.com/creampz/dumps.zip

פורסם

פתח מחשב,

תבדוק טמפרטורוט ביד פחות או יותר,

תבדוק מראה כללי של קבלים (אם יש מנופחים תעיף אותו לתיקון)

כנס לביוס תחפש את הכיבוי אוטומטי בטמפרטורה מסויימת

תסרוק וירוסים, וזה אמור לעזור :)

אני מקווה

פורסם
  • מחבר

בדיקת הטמפ' בשיטת ה"יד" לא העלתה הרבה חוץ מהעובדה שהטמפ' בסדר.

הקבלים בסדר,אין וירוסים ואין לי אפשרות בביוס לכוון טמפ' מירבית לכיבוי אוטומטי של המחשב.

היום הקריסה ניגרמה עקב

ntkrpamp.exe

מישהו מכיר את היישום ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים