עבור לתוכן

מחשב קורס או מפעיל מחדש עצמו - סוף עידן הספק הג'נרי?

Featured Replies

פורסם

אז ככה.

את מחשבי קניתי לפני 3 שנים, עוד בתקופה שלא הייתי ער בענייני החומרה וקרה שקניתי אותו עם מארז וספק ג'נרי, ספק של Codegen 300W, אם אומר לכם משהו.

בכל מקרה, עד לפני שבועיים לא היו בעיות מיוחדות, הספק החזיק את המחשב בגאווה.

לפני שבועיים קניתי את הכרטיס מסך החדש שלי, X800GTO מרהיב שמחזיק עוד יציאת הספק בישבנו שמחייבת חיבור חשמל נוסף, ישירות מהספק.

בנקודה הזאת התחלתי לדאוג.

חיברתי את הכרטיס והוא עובד יופי. בדקתי את המתחים ואין קפיצות מוגזמות וכן אין התחממות מוגברת בתוך המחשב - אם יש קשר כלשהו.

בסופ"ש האחרון קרה משהו שבאמת הדאיג אותי. בזמן צפיית סרט DVD, המחשב עשה לעצמו Restart.

מוזר אמרתי, בטח לא משהו רציני.

אני מפעיל מחדש את המחשב, ממשיך לצפות בסרט והפעם המחשב קורס לגמרי.

אני מנסה להפעיל מחדש את המחשב - לא עולה. לוחץ שוב ושוב על כפתור ההפעלה - כלום.

טוב, הוצאתי את המחשב ממקומו, ניתקתי את כל הכבלים, פתחתי, בדקתי - שום דבר לא שרוף.

חיברתי מחדש והפעלתי - כמו חדש. עובד בלי שום בעיה.

בכל מקרה, עברו כבר כמה ימים והבעיה לא חוזרת, האם זה היה משהו חד פעמי, של חיבור כבלים לא הדוק או משהו או שזה יכול להיות משהו יותר רציני, כמו ספק שיכול לשרוף את המחשב שלי כל רגע?

תודה מראש :)

פורסם

הייתה לי תקלה דומה מאוד. תקלה שהופיעה ובאה פעם לעיתים קרובות ופעם רחוקות. שהייתי צופה בסרטים או משחק במשחקים המחשב היה עושה ריסטרט או קורס בצורה מוזרה. החלפתי לכרטיס מסך אחר וזה פתר את הבעיה. בתקלות כאלה אף אחד לא יכול להגיד ב100 אחוז מראש מה המקור לבעיה, אבל כפי שאמרת מכיוון שמדובר בכרטיס מסך חזק, הייתי מנסה קודם עם ספק כוח אחר

פורסם

וכולנו יודעים ש300 ואט ג'נרי לא מגיע ל300 ואט בכלל, קיצור תחליף ומהר

פורסם
  • מחבר

420 Watt?

איזו הגזמה, זה לא כרטיס כל כך חזק.

וה-Spec שהבאת לי הוא של כרטיס לאפיק PCI-E. זה משנה אם יש לי AGP?

פורסם

420 Watt?

איזו הגזמה, זה לא כרטיס כל כך חזק.

וה-Spec שהבאת לי הוא של כרטיס לאפיק PCI-E. זה משנה אם יש לי AGP?

לא כי הרי אתה מחבר אותו בנפרד לספק בכניסה מאחורה.

מניסיון עם כרטיס 6800GT של NVIDIA אם אתה לא מחבר אותו לספק מספיק חזק אז כשאתה מריץ דברים שגורמים לו לעבוד קשה הוא או תוקע את המחשב או ישר עושה ריסטארט.

פורסם

יש ב- faq פוסט שלם רק על הבעיה הזאת. כדאי שתציץ בו.

יש לי מחשב שעובד עם 300W של זלמן 6800GT ואין בעיות

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs:

סך הכל נראה לי קצת מוזר לקנות ספק חדש ועוד של איזה 420Watt רק בגלל עוד חיבור מולקס בכרטיס המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים