עבור לתוכן

מודם שולח ומקבל פקסים לפי מצב הרוח שלו

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב בן כמה שנים. לאחרונה עלה לי צורך להשתמש במודם שלו בתור פקס, אבל הוא עושה לי בעיות.

המחשב הוא פנטיום 4 1.7GHz על Intel D850GB עם 256MB RDRAM. המודם, לפי רוב הראיות, הוא SM56 של מוטורולה. היחידה שחולקת על זה היא תוכנת AIDA32 - לטענתה הוא: Analog Devices SM56-PCI 56K V.90 HSP WinModem. תוכנת Sandra לעומתה קוראת לו Analog Devices Motorola SM56 PCI Speakerphone Modem. על הצ'יפ המרכזי על המודם כתוב מוטורולה.

המצב הוא כזה:

בפעם הראשונה שמתקינים את המודם (או, לפעמים, כשמחליפים את הדרייבר) הוא שולח פקס כמו שצריך, אבל בשליחת הפקס הבאה (או ניסיון קבלה) הוא לא מסכים לחייג - עושה טיק של הרמת שפופרת וישר טיק של ניתוק, ותוכנת הפקס טוענת There was no answer.

כיבוי והדלקה לא פותרים את הבעייה. גם לא הורדה והחזרה של הדרייבר, וגם לא העברה ל-PCI slot אחר.

תוכנת הפקס היא המובנית של Windows XP (יש SP2, אבל זה לא נראה לי רלוונטי).

ניסיתי שתי תוכנות אחרות. V3 CallCenter החינמית בכלל לא מזהה את המודם ו-FaxMail מסכימה לשלוח פקסים אבל מסכימה לקבל רק לפעמים (לא הצלחתי להבין מתי כן ומתי לא), וחוץ מזה היא עולה 65$ ותפסיק לעבוד עוד 10 ימים אם אני לא אקנה (או אפרוץ...) אותה. מכאן שהמודם, עקרונית, כן מסוגל לעבוד.

לפני תקופת ה-ADSL בביתנו המודם התחבר לאינטרנט ולא עשה בעיות (ה-Windows אז לא היה XP)

מישהו יודע מה עוד אפשר לנסות כדי להביא את המודם הזה לשמש כפקס אמין עם תוכנת הפקס של Windows או תוכנה חינמית?

מקווה שזה הפורום הנכון להעלות בו את הנושא מהאוב ולא פורום Windows

פורסם

נסה להוריד מפה את הדריבר ולראות אם זה מסתדר.(תסיר קודם כול את הדריבר הקודם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים