עבור לתוכן

רעשים מוזרים מאזור הH.D במארז

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

לאחרונה בוקעים קולות "תיקתוק" מהמארז של המחשב, פתחתי את המארז והצלחתי לזהות שהרעש הינו מהכונן הקשיח WD800JD בן השנתיים (SATA).

הצליל נשמע כמו תיקתוק של שעון מחוגים לפרק זמן קצר מאד (כמה שניות). והחזרה איננה קבועה, יכולה לחזור אחרי שעות או לפעמים דקות.

קורה גם שהמחשב פתוח ולא עובדים איתו, רק הeMule פתוח קבוע. פירמטתי את המחשב והתקנתי XP PRO SP2 התופעה עדיין קיימת.

רציתי לציין שהתופעה התחילה לאחר שהתקנתי צורב DVD חדש של חברת LG. אולי יש אפשרות לבדוק את הכונן בעזרת תוכנה מסויימת ?

מצורף תצלום מסך של תוכנת AID32 עם פרטי המערכת . אשמח להוסיף מידע נוסף בכדי לפתור את הבעיה.

:xyxthumbs: בתודה מראש לכל עוזר,

עומר.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הרעש שאתה מתאר נובע מתקיעת המחט שנמצאת מעל הדיסקים המגנטיים בתוך הכונן הקשיח זו בעייה מכנית

ועדיף להחליף את הדיסק קשיח כול עוד יש לך אחריות

פורסם

להחלפה אם יש אחריות אל תחכה עד שתאבד את האחריות כי בכל רגע הכונן יכול לקרוס

פורסם

אתה יכול להשתמש בתוכנה בשם HDD LIFE PRO לבדוק את מצב הכונן - אבל קח בחשבון שב-90% מהמקרים מדובר בראש קריאה שנוגע בפלטות.

רצוי מאוד לממש אחריות ולהחליף הרדיסק - וכמובן לגבות.

יום נעים.

פורסם

אם יש לך מידע חשוב עליו, תגבה עכשיו!!

תגיד יפה שלום להארד דיסק. הוא מת.

אגב, אי מיול מפעילה הרבה לחץ על ההארד דיסק. סתם שתדע.

תודיע לנו מה קורה עם האחריות.

פורסם

EMULE מפעילה הרבה לחץ על ההרדיסק? מאיפה הבאת את זה?

פורסם

EMULE מפעילה הרבה לחץ על ההרדיסק? מאיפה הבאת את זה?

זה בהחלט לא מצב של Idle

אם יש לך הרבה הורדות/העלאות בו זמנית יש כל הזמן קריאה וכתיבה לדיסק

פורסם

זה שזה לא מצב של IDLE, עדיין לא אומר שהתוכנה איכשהו מאמצת את הדיסק יותר מהרגיל.

פרט לכך אני ממש לא רואה איך העלאה של קובץ ל-PEER אחר מאמצת את הדיסק שלי :nixweiss:

באותה מידה אפשר לומר שגם גלישה באינטרנט "מאמצת" את הדיסק - הרי יש כאן הורדה בלתי פוסקת של דפים....

בקיצור נראה לי שזה לא נכון.

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות הארד דיסק חדש, הצעה קטנה, תנסה להחליף את חיבור החשמל של ההארד דיסק עם החיבור של הצורב, קרה לי אותו דבר ובסוף הסתבר שזה היה סתם מגע רופף של החיבור חשמל להארד דיסק, וכל פעם ההארד דיסק היה נכבה ונדלק מה שגרם לרעש של תיקתוקים כאלו, אז אני לא יודע אם זה אותו המצב אצלך, אבל לא עולה כסף לבדוק.

פורסם

זה שזה לא מצב של IDLE, עדיין לא אומר שהתוכנה איכשהו מאמצת את הדיסק יותר מהרגיל.

פרט לכך אני ממש לא רואה איך העלאה של קובץ ל-PEER אחר מאמצת את הדיסק שלי :nixweiss:

באותה מידה אפשר לומר שגם בדיקת גלישה באינטרנט "מאמצת" את הדיסק - הרי יש כאן הורדה בלתי פוסקת של דפים....

בקיצור נראה לי שזה לא נכון.

כמובן שזה תלוי במידת הפרגמנטציה של הדיסק שלך, ובמהירות של החיבור שלך.

אני התייחסתי למצב של Idle שזה מה שפותח התר'ד ציין כמצב שבו שום דבר לא רץ חוץ מאי-מיול אבל עדיין יש רעשים.

אז כמובן שכשאי-מיול פועל הרי יש גישות בלתי פוסקות להארד דיסק וזה לא מפתיע שעדיין יש רעשים.

פורסם

כן - אבל מקריאת הפוסט המקורי שלך ניתן היה לחשוב ש-EMULE ספציפית מאמצת את הדיסק יותר מתוכנות אחרות.

כמובן שזה לא ככה ומאוד תלוי משתמש.

הרעשים מההרדיסק לא נשמעים בהתאם למצב העבודה של אימיול - הם נובעים ממגע של ראש הקריאה באחת הפלטות, והרעש יישמע גם אם ההרדיסק לא עובד קשה מדי למצוא או לכתוב נתונים.

יום נעים.

פורסם

כן - אבל מקריאת הפוסט המקורי שלך ניתן היה לחשוב ש-EMULE ספציפית מאמצת את הדיסק יותר מתוכנות אחרות.

כמובן שזה לא ככה ומאוד תלוי משתמש.

הרעשים מההרדיסק לא נשמעים בהתאם למצב העבודה של אימיול - הם נובעים ממגע של ראש הקריאה באחת הפלטות, והרעש יישמע גם אם ההרדיסק לא עובד קשה מדי למצוא או לכתוב נתונים.

יום נעים.

טוב, מספיק לדבר באוויר.

ערכתי עכשיו בדיקה עם diskmon ו- filemon של sysinternals.

בדקתי עם azureus ו- winmx

firefox, NAV , Idle

המסקנות שלי:

תוכנות שיתוף קבצים עושות הרבה יותר פעולות קריאה/כתיבה מאשר שימוש שותף ביישומי office, גלישה רגילה עם מספר חלונות פתוחים ואפילו סריקת וירוסים עם NAV (זה יכול להיות בגלל שנורטון מוגדר אצלי על priority נמוך) כאשר ההחמרה על NAV היא בעיקר בכמות הכתיבות, שהן פעולות יותר כבדות מקריאה.

azureus עשתה פי 8 יותר גישות מאשר גלישה שותפת עם שיתוף של 20 קבצים ברוחב פס יחסית נמוך 60/8 KB/s .

אני ממליץ לך להתקין את התוכנות הנ"ל ולראות בעצמך כמה גישות דיסק עושה כל תוכנה. התוצאות מפתיעות ביותר.

http://www.sysinternals.com/Utilities/Filemon.html

עריכה:

לא בדקתי עם defrag אבל אני מניח שזה הכי מעמיס על הדיסק.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם !

אז ככה, הלכתי לחברה והם החליפו לי את הH.D לאחר התעקשות מסוימת מצידי, מכיוון שהם טענו שהאחריות

על הארד דיסק היא לשנה בלבד ... לאחר שיחה עם מנהל המחלקה הטכנית בחברה נבדק נושא האחריות של החברה מול היצרן (3שנים)

והם הסכימו לתת לי הרד דיסק חדש (בדקתי, אכן חדש).

אך לא הכל טוב ויפה: הרעשים חזרו פחות או יותר כמו בהתחלה (פעם בכמה שעות קולות תיקתוק של הH.D).

יש לי סיבה להאמין שזה קשור בהכנסת הצורב DVD שהכנסתי למארז מכיוון שמאז התחילו הנקישות.

בנוסף התקנתי תוכנות ניטור מבוססות S.M.A.R.T (מצ"ב צילום מסך) כאשר באחת מהן מופיעים כמה תכונות לא מזוהות ע"י התוכנה ואחת

מהן מודגשת בצבע כחול.

אני אנסה להחליף את חיבור כבלי החשמל כפי שהציע לי eyal_p

לפני שאתה רץ לקנות הארד דיסק חדש, הצעה קטנה, תנסה להחליף את חיבור החשמל של ההארד דיסק עם החיבור של הצורב, קרה לי אותו דבר ובסוף הסתבר שזה היה סתם מגע רופף של החיבור חשמל להארד דיסק, וכל פעם ההארד דיסק היה נכבה ונדלק מה שגרם לרעש של תיקתוקים כאלו, אז אני לא יודע אם זה אותו המצב אצלך, אבל לא עולה כסף לבדוק.

בנתיים יש הצעות אחרות ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

תנסה לעבוד עם ספק כוח אחר ותבדוק האם הבעייה חוזרת

פורסם

יש לי סיבה להאמין שזה קשור בהכנסת הצורב DVD שהכנסתי למארז מכיוון שמאז התחילו הנקישות.

אני אנסה להחליף את חיבור כבלי החשמל כפי שהציע לי eyal_p

בנתיים יש הצעות אחרות ?

אם אתה מרגיש שיש קשר ל DVD אולי כדאי שתבדוק את זה יותר לעומק.

אתה מכיר את המחשב שלך ואם זה מה שהרגשת יש סיכוי שזה נכון.

ניסית לעבוד עם הDVD מנותק?

אני מניח שההארד דיסק מחובר עם חיבור חשמל של sata, תנסה עם molex רגיל?

מצב אופטימלי זה לחבר את הדיסק למחשב של מישהו אחר וזה גם יחסית קל לביצוע ואז לראות מה קורה.

אם הבעיה היא שאתה לא יכול להיות בטוח שיש רעשם או לא, אני מציע שתחבר מיקרופון ותתקין תוכנה כמו audacity שהיא חינמית ותקליט במשך כמה שעות על איכות נמוכה וmono כדי שזה לא יגמור לך את המחשב. תכבה את כל הצלילים של המחשב שלך כדי שלא יפריעו, תצמיד את המיקרופון להארד דיסק ותתן לזה להקליט כמה שעות. לאחר מכן תסתכל על ההקלטה, אתה תראה קו ארוך ורצוף שמעיד על שקט וכשתגלול על ההקלטה אתה תראה בליטות שמציינות איפה יש רעשים מההארד דיסק.

כדאי שתפעיל mic boost אם הכרטיס קול שלך תומך בזה. אם לא אז תעלה את הgain.

audacity יחסית קלה לתפעול

http://audacity.sourceforge.net/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים