עבור לתוכן

עזרה באובר קלוקינג DQ6+E6300

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

רכשתי את המפרט הבא

GIGABYE 965-DQ6

E6300 1.86GHZ

2GB RAM KINGSTON VALUE RAM 667MHZ

GF7600GT

האם ניתן פה לעשות אוברקלוקינג של נגיד 20% ללא סיכון מיוחד?

אם כן איך בדיוק עושים ומה צריך לעשות?

אני משתמש במאוורר למעבד של אינטל שהגיע איתו

תודה על העזרה

פורסם

הלוח מצויין לOC

יכול להיות שהזכרונות יגבילו אותך

תשים את הזכרון על 533 (1:1) ותתחיל לעלות באס

לא אמורה להיות לך בעיה לעלות לפחות עד 333 (OC של 25%)

את הכול אתה עושה דרך הביוס

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בבקשה לפרט מה אני צריך לעשות לא ממש הבנתי

אין לי ממש ידע באובר קלוקינג

תודה

פורסם

צריך להכנס לביוס (ע"י כפתור DEL בבוט)

CTRL+F1 יפתח לך אפשרויות OC

מהירות המעבד מורכבת ממכפלה ומהירות באס (במקרה שלך 7*266)

המכפלה נעולה כך שתצטרך לשנות את הבאס

אם תעלה אותו למשל ל300 המהירות מעבד שלך תהיה 300*7=2100

המהירות זכרון היא ביחס ישר למהירות הבאס

אתה צריך שהיחס יהיה 1:1 כדי שהזכרון לא יגביל אותך

אני מציע לך לקרוא בפורום נסיונות OC בלוחות דומים כדי "להשתפשף"

תזכור שבמידה ואתה לא מצליח לעשות BOOT לאחר OC אתה צריך לאפס את הביוס (ע"י הג'מפר או ע"י הוצאת הסוללה)

פורסם

עולם קטן... אני חושב שראיתי אותך כשקנית את המחשב(בסקיי פיסי?)

אובר קלוקינג זה באמת לא כזה מסובך, ובהודעה דלעיל הסבירו לך את התורה על רגל אחת.

בסופו של דבר זה ניסוי וטעייה. אבל אני אוסיף עוד כמה פרטים בהרחבה.

כפי שהסבירו לך מהירות המעבד נקבעת ע"י מכפלת המעבד X מהירות הבאס. במקרה שלך המכפלה היא 7 ובגלל שהיא נעולה - אז מבחינתך זהו ערך קבוע. אני שמעתי משהו על יכולתו של הP5B להוריד את המכפלה, אבל אני בספק שהוא מסוגל להעלות את המכפלה. מכיוון שיש ברשותך את ה6300 והמכפלה יחסית קטנה, אני חושב שזה לא משמעותי. כך או כך, מבחינתך ה7 הוא ערך נעול וקבוע.

בקיצור - 7 * 266 שזהו הבאס ההתחלתי של C2D, נותן 1862 מגה הרץ - מהירות המעבד שלך.

ישנו בלבול מאוד גדול שנוצר בקרב אנשים בגלל העניין של מהירות באס אפקטיבי ומהירות באס אמיתית. למקרה שאינך מכיר את המושגים - מהירות באס אפקטיבית היא המהירות שתמיד 'מפרסמים'. הסיבה לכך פחות רלוונטית לענייננו. לכן יכול להיות שנתקלת בנתון של FSB 1066, בהקשר למעבדי האלנדייל\קונרו. לעומת זאת, מהירות הבאס האמיתית - שאיתה אנחנו עובדים באובר קלוק, היא פשוט חלוקה של הבאס האפקטיבי ב4, מה שמניב -את ה266 שלעיל.

צעדי האוברקלוק:

1. הבאס הוא ה"צינור" שדרכו כל הרכיבים במחשב מתקשרים(במילים פשוטות), ולכן כשאתה מעלה את מהירות הבאס כל הרכיבים עולים ביחס ישר(לפחות ככה זה בתאוריה). בפועל, מכיוון שישנם רכיבים שלא יעמדו באובר קלוק גבוה כמו הPCI והPCIE, ישנה אפשרות לנעול אותם. לכן תקפיד לנעול את הPCI על 33 מגה הרץ, ואת הPCIE על 100מגה הרץ.

2. בתחילה תקבע כפי שכבר אמרו את הזכרונות על 1:1, וכדאי שגם את התזמונים ל5-5-5-15 או ל6-6-6-15 אפילו. אני חושב שהביוס שלך דומה לשלי(ג'יגהבייט) ולכן כדי לקבוע יחס של 1:1 אתה צריך לקבוע את המכפלה ל2x. דבר שאומר שבמקרה שהגעת לבאס 333 אז הזכרונות ירוצו במהירות אפקטיבית של 667(ואמיתית של 333) - בדיוק כמו הגדרות היצרן.

אגב, אם עדיין יש לך את האפשרות - אני הייתי ממליץ לך לקחת זכרונות DDR 800. לקונרו עם הבאסים הגבוהים שלו זה יכול לתרום. אם תרצה לעבור מעל באס 333, אתה תבצע אובר קלוק גם לזכרונות. זכרונות הVALUE אינם הכי מוצלחים לאובר קלוק וכנראה שכבר בבאס 350 תצטרך להוריד את המכפלה ל1.5 כדי להמשיך באובר קלוק.

3. האובר קלוק המעשי הוא פשוט להעלות את מהירות הבאס. תתחיל להעלות את מהירות הבאס בקפיצות של 5-10(אתה צריך לבחור בenabled באחת האפשרויות הראשונות בחלון הMIT בביוס של ג'יגהבייט כדי שיתאפשר לך לעשות זאת). בביוס של ג'יגהבייט הבאס מכונה כ Cpu Host Frequency.

תשמור כל פעם ותראה שהמחשב עולה. כדאי אפילו להריץ תוכנות מאמץ לחצי שעה-שעה אחרי כל כמה קפיצות לזמן של כ30 דקות. אני ממליץ על prime95. חשוב להריץ את התוכנה פעמיים - אחת על כל ליבה.

4. אם עקבת אחר ההוראות הללו עד כאן אז ברגע שנתקעת כנראה שצריך להוסיף vcore, שהוא המתח של המעבד. תעלה כל פעם בדרגות הכי קטנות שאתה יכול. בנושא הזה כדאי לך לשאול אנשים אחרים שמשתמשים בקונרו כי אין לי ניסיון רב בו ואיני יודע מה המתח ההתחלתי ועד כמה זה נחשב סביר לעלות.

5. ישנם עוד גורמים מגבילים - למשל ייתכן ותצטרך להוסיף מתח לצ'יפסט, או דברים אחרים. המדריך שרשמתי כאן יעסיק אותך קצת זמן, ואחרי זה אתה יכול לבוא ולדווח על ההתקדמות שלך ולשאול שאלות ספציפיות.

6. ברגע שהגעת לאוברקלוק שאתה מרוצה ממנו, אתה צריך להריץ את prime95 לפחות 8 שעות כדי לראות שהוא לא מבצע שגיאות\המחשב קורס\ הטמפ' עולה גבוה מדי. אם אחד מהדברים הללו קורה - אז עשית אובר קלוק גבוה מדי\אין מספיק מתח לאחד הרכיבים, כנראה למעבד\ הטמפ' גבוהות מדי.

תוריד גם את speedfan כדי לבדוק את הטמפ' שלך בכל מצב.

בהצלחה!

גיא.

פורסם
  • מחבר

היי גיא

כן זה אני נפגשנו בסקיי פיסי , נו הסתדרו לך הענינים?

הרבה אנשים הפחידו אותי עם ה OC וכו , לדעתך לעלות 20% עם מה שיש לי עלול להיות סיכון?

אתה יכול לכתוב לי גם בפרטי :)

פורסם

אח שלו (איך אני שונא את הביטוי הזה), אין לך מה לפחד. גם אני חששתי ואמרתי לעצמי בשביל מה אני אצטרך את זה.

אבל עם החלקים שקנית אתה בשקט יכול להגיע לבאס 333 ולא תראה שינוי בטמפרטורות בכלל, אולי מעלה או שתיים יותר. הלוח שלך פשוט סוס ועל המעבד דיברו אין קץ. לדעתי תנסה להגיע ל-380, הזכרונות יעבדו לך ב-740 שזה סביר מאוד עבורם, ותיהיה מרוצה ונינוח.

ואם אתה צריך עזרה אנחנו כאן.

אני עשיתי OC עם לוח דומה, אבל פחות טוב, והצלחתי להגיע ליותר.

פורסם
  • מחבר

אני כנראה צריך הדרכה

בביוס אחד הפרמטרים שאפשר לשנות זה ה MHZ

מה לעשות פשוט להעלות אותו? ולכמה ?

שנית כצו שציין גיא איך אני נועל את ה PCIE ו PCI

תודה

פורסם

במדריכון פירטתי את זה די טוב. אם עדיין לא ממש הבנת אז ככה:

כפי שאמרנו - מהירות המעבד נקבעת ע"י נוסחה קבועה - מכפל(שבמקרה שלך הוא 7) כפול מהירות הבאס.

הבאס ההתחלתי הוא 266 כפול 7 מניב 1862 מגה הרץ - וזאת מהירות השעון הנורמלית של המעבד שלך.

מהירות הבאס מופיעה בביוס שלך כ"CPU Host Frequency". אכן האובר קלוק יתבצע ע"י העלאה של ערך זה מ266 לכמה שיותר.

כמובן שאובר קלוק נעשה ע"י ניסוי וטעייה, ואת עיקריו אתה יכול למצוא או בהודעה הקודמת שלי או בהמון מדריכים שקיימים. לכן, כשאתה מבצע אובר קלוק יש להעלות כ5-10 מגה הרץ בכל פעם עד שאתה נתקע. ברגע שאתה נתקע מתחילים לעלות באינטרוולים קטנים יותר ומבודדים את הגורם המפריע.

לגבי נעילת PCI וPCIE זה נמצא גם בביוס באותו מקום שאתה מעלה את מהירות הבאס. פשוט תקבע את הPCI FREQUENCY ל100 מגה הרץ, ואת הPCI ל33MHZ.

ייתכן ובביוס שלך אין אפשרות לקבוע את מהירות הPCI אבל מההתכתבות שלי עם ג'יגהבייט הוא ננעל אוטומטית.

פורסם

מה האבדל בין 1:1 2 - 400

ל 4:5 320 2.50?

לא הבנתי ממש מה זה

4:5 2.50

1:1 2

באיזה ביצועים זה משפיע?

ומה עדיף

פורסם

מה האבדל בין 1:1 2 - 400

ל 4:5 320 2.50?

לא הבנתי ממש מה זה

4:5 2.50

1:1 2

באיזה ביצועים זה משפיע?

ומה עדיף

ב 1:1 ["2"] אתה מכפיל פי 2 את מהירות ה FSB כדי למצוא את מהירות הזיכרון שתתקבל. FSB של 400 = מהירות זיכרון אפקטיבי 800MHZ

FSB 266 = מהירות זיכרון אפקטיבי 533MHZ

וכו'

ב 4:5 [2.5] אתה מכפיל ב 2.5 את ה FSB כדי למצוא את מהירות הזיכרון שתתקבל. FSB 320 = מהירות זיכרון אפקטיבי 800MHZ

FSB 266 = מהירות זיכרון אפקטיבי 667MHZ

וכו'

מה עדיף ובמה זה משפיע? בראשון מהירות המעבד גדולה יותר. [בראשון למשל FSB 400 יוצא 2800MHZ מעבד, 800MHZ זיכרון.. בשני למשל 320 FSB יוצא 2250MHZ מעבד ו- 800MHZ זיכרון] וגם התקשורת בין המעבד לזיכרון טובה יותר, אבל זה לא משפיע בצורה כ"כ משמעותית..

פורסם

בלי תיגע בכלום.

עד באס של 400 לפחות הזיכרונות לא יגבילו אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים