עבור לתוכן

קירור לזכרונות - איך לא מעבדים את האחריות?

Featured Replies

פורסם

קניתי קירור נחושת לזכרונות. יש עליהם מדבקה. אם אני אדביק על הסטיקר של האחריות זה ייקרע אם אני אנסה לנתק את הדבק, אם חס וחלילה יקרה משהו ואני ארצה להחזיר לתיקון \ החלפה.

חשבתי לחתוך את המדבקה רק בחלק של הסטיקה וככה להשאיר אותו לא מודבק אבל יש שם צ'יפים ואני חושש שהם יגבילו אותי ואז לא עשיתי כלום בעצם.

דעתכם? הצעות?

פורסם

אם קנית מפזר חום =~ HS , עשית טעות , הם לא מועילים ממש לקירור הזכרונות ומוסיפים לרוב רק יופי לזכרונות ועדיף שתשאיר אותם בלעדיהם , שים על הזכרונות מאוורר שיוריד את החום של הצ'יפים ותסחוט עוד כמה Mhz.

אם קנית גופי קירור לזכרונות (מס' גופי קירור כמס' הצ'יפים של הזכרונות) אז זה מועיל יותר לקירור הזכרונות ושיפור של עוד כמה Mhz נוספים ואם תוסיף עליהם מאוורר אז זה יהיה הקירור הכי טוב לזכרונות על אויר.

זכרונות בדר"כ לא נוטים להיתקלקל ,אך תמיד יש מקרים נדירים.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שהגופי קירור טובים יותר אבל הם עולים הרבה יותר - 70 ש"ח לכל סטיק (צריך לקנות 2 ערכות כי זה דו צדדי). לפי מה שהבנתי ה-SPREADER לא הכי יעיל בעולם אבל הוא בכל מקרה מצליח לגרד מעלותיים או שלוש מהטמפ', שזה לא רע, ואם אני מכוון עליו מאוורר (מה שאני באמת אעשה) אז אדרבא. האמת קניתי את זה סתם כדי לנסות, לא מזיק.

אבל עכשיו אני לא יודע מה לעשות עם המדבקה של האחריות. יש מתחתיה צ'יפים ואם אני אגזור את המדבקה (של הקירור) אז הם לא יגעו בקירור ואז מה הטעם? (או שיש טעם כי זה מוריד את הטמפ' של כל הסטיק?).

פורסם

HS יכולים לפעמים אפילו להעלות את הטמפ' של הזכרונות (כולאים את החום בפנים)

כמו שבני אמר, מאוורר קטן יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

קשה לי להאמין שה-HS לא יעילים בכלל. יש מצב שהם יעילים במידה מאוד נמוכה אבל אני בספק אם הם אפילו מזיקים. לא ייתכן שחברה כמו THERMALTAKE תמכור מוצר ללא תועלת מוכחת כלשהי, אפילו קטנה. וגם - למה חברות מוכרות מוכרות את הזכרונות שלהן עם HS מובנה?

בכל מקרה הייתי רוצה לנסות כי כבר קניתי. אני רק שואל אם למישהו יש הצעה לגבי החלק עם המדבקה על האחריות. (אולי אפשר להדביק עליה וזה לא הורס, אין לי מושג... למישהו יש ניסיון עם זה?)

פורסם

קשה לי להאמין שה-HS לא יעילים בכלל. יש מצב שהם יעילים במידה מאוד נמוכה אבל אני בספק אם הם אפילו מזיקים. לא ייתכן שחברה כמו THERMALTAKE תמכור מוצר ללא תועלת מוכחת כלשהי, אפילו קטנה. וגם - למה חברות מוכרות מוכרות את הזכרונות שלהן עם HS מובנה?

בכל מקרה הייתי רוצה לנסות כי כבר קניתי. אני רק שואל אם למישהו יש הצעה לגבי החלק עם המדבקה על האחריות. (אולי אפשר להדביק עליה וזה לא הורס, אין לי מושג... למישהו יש ניסיון עם זה?)

כל עוד מישהו מוכן לקנות - הם ימכרו.

פורסם

לא מומלץ לשים ע"ג המדבקה, לצ'יפים הנ"ל לא יהיה משטח מגע טוב, וימנע העברת חום תקינה.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על האופציה פשוט לגרד את הדבק ולהתקין בלעדיו. הכוונה לא לגרד את המשטח הספוגי לגמרי אלא רק את הדבק... יש "קליפסים" שעוזרים לקירור להאחז על הסטיק ככה שאולי הדבק לא נחוץ (אלא אם הוא איזה סוג של משחה טרמית חיונית... תגידו לי אתם).

אם הוא נחוץ רק לצורך אחיזה טובה אני חושב שאפשר להסתדר רק עם הקליפסים כי הם מאוד חזקים. השאלה היא האם החום יכול לעבור מבעד למדבקה של האחריות.

האם בכלל יש אפשרות לקלף את המדבקה, לשמור אותה למקרה הצורך ואז להחזיר? או שהיא נקרעת?

פורסם

לדעתי זה כמו כל המדבקות המחוררות האלו

שכל נגיעה קורעת אותם... אבל זה רק אתה יכול לראות...

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון - ומה הקשר.

זה ספוגית כזו המרפדת את החלק הפנימי של הקירור, זה שמוצמד לצ'יפים. צריך לקלף כדי לחשוף את הדבק ואז להדביק על הזכרונות.

1. האם אני יכול להדביק את זה על המדבקה של האחריות, וזה לא יקרע אותה כשאני אסיר את זה (אם משהו חלילה יקרה)?

2. האם אני יכול לגרד את הדבק ולהשתמש בזה בלעדיו (או שזה סוג של משחה טרמית חיונית)?

3. האם אני יכול לקלף את המדבקה של האחריות, לשמור אותה איפשהו ולהדביק חזרה אם יקרה משהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים