עבור לתוכן

בעיה במעבד... BUS מתאפס?

Featured Replies

פורסם

עשיתי למעבד שלי אוברקלוק ל333, והוא יציב לגמרי... הבעיה שאחרי שאני עושה למחשב RESTART, או אחרי כמה RESTARTS, הBUS מתאפס בחזרה ל-266!

מה יכולה להיות הבעיה? (עשיתי עדכון BIOS ל713 ללוח אגב...)

פורסם

יש לך בטריה על הלוח ?! תבדוק אם היא תקינה...

האם הג'אמפר של הCMOS נמצא במקום הנכון על הלוח ?!

אתה עושה OC דרך הביוס או דרך תוכנה ?!

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג אם יש לי בטריה על הלוח, ולא התקנתי את המחשב בעצמי, אלא ע"י הרכבה במעבדה של פנדה, שאומרים שעשו גם בדיקות יציבות ובלאגנים, אז אני לא חושב שמשהו לא תקין שם... חוץ מזה אין לי מושג איך לבדוק בכלל אם הבטריה תקינה אם היא קיימת בכלל(ונראה לי שאין בטריה כי קראתי את הMANUAL של הלוח ולא הוזכר כלום על בטריה...) לגבי הOC, הוא דרך הBIOS כמובן....

פורסם

אין לי מושג מה הולך אצלך... לפי המפרט שלך לא אמורה להיות בעיה עם הלוח...

תחכה שאחרים יגיבו לך אחי...

:xyxthumbs:

פורסם

תראה קשה לי להאמין שאין לך בטרייה על הלוח אם,

עדיין לא יצא לי להתקל בלוח אם שאין בו בטרייה :nono: הרי איך המחשב אמור ל"זכור" מה השעה ואת ההגדרות שאתה שומר בביוס כשהוא

לא מחובר לחשמל?

חייב להיות משהו שיתן מתח קבוע לביוס של המחשב בצורה תמידית, אחרת הביוס יתאפס.

אז אם אתה מבין את מה שכתבתי עד עכשיו, אתה יכול להבין לבד שאם אתה לא צריך בכל הפעלה לעדכן את השעון של המחשב מחדש.

או לשנות הגדרות בביוס הסוללה שלך קיימת ותקינה.

בקיצור תנסה לשנות הגדרה בסיסית בביוס (לא OC), תנתק את המחשב מהחשמל למשך 2 דקות. תפעיל אותו ותכנס לביוס ותראה אם ההגדרה נשמרה!

אם היא נשמרה הבעייה אצלך נובעת כנראה משינוי BUS מוגזם, אולי הזיכרונות שלך לא עומדים בדרישה?

פורסם
  • מחבר

דברים אחרים כן נשמרים, למשל הורדתי את היחס בין הזכרונות למעבד 1:1 כך שאני לא אצטרך לעשות בכלל אוברקלוק לזכרונות, אז איך הם לא יכולים לעמוד בדרישה?

ההורדה של היחס של הזכרונות לא מתאפסת בBIOS (וגם ה-C1E שהורדתי בזמנו לא מתאפס) אז זה אומר שלא כל הBIOS מתאפס אלא רק הBUS...

אתה רוצה להגיד ש333 זה שינוי BUS מוגזם עם הלוח שלי והקירור שלי?

אולי הבעיה בספק כח?

פורסם
  • מחבר

יש למישהו אולי פתרון?

אגב, עוד בעיה, הWINDOWS פתאום באמצע החיים מחליט לעשות RESTART לעצמו, כשאני נמצא על הDESKTOP(אם אני משחק אבל בOBLIVION למשל אפילו שעות, אז אין שום בעיה)

במהירויות STOCK כמובן...

פורסם
  • מחבר

מצטער מאד על ההקפצה, אבל יש לי עדכונים...

המחשב עשה לעצמו RESTART בזמן ששיחקתי בOBLIVION, אז בדקתי כמה דקות אחרי את הטמפ' שלו עם SMART GUARDIAN(שהיה עד עכשיו המדוייק ביותר בשבילי למדידת טמפ' המעבד) והטמפ' הייתה מעל 65 מעלות כאשר הוא היה כבר בIDLE כ10 דקות...(ירד בהדרגה ל55 ואז סגרתי את התוכנה).. יש איזשהו הגיון בזה עם הקירור שלי? או שאתם חושבים שמשהו לא בסדר עם המערכת ולפנות לחנות? המעבד כרגע באוברקלוק לBUS 333... אם כן לפנות לחנות, מה להגיד להם?

פורסם

תחזיר לסטוק ותעשה בדיקות מאמץ+MEMTEST

ותראה מה קורה. אולי הזיכרון תקול,אולי מעבד מתחמם

יותר מידי אולי משהו אחר

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה כבר, אפילו פעם אחת לא החזיר שום טעות...

כיביתי את המחשב והדלקתי אחרי חצי שעה, ואז המסך לא נדלק... כיביתי והדלקתי שוב, ואז המחשב נדלק כרגיל, כאשר הBIOS החזיר את עצמו למהירות STOCK. טוב, כרגע אני בטוח לא עושה יותר אוברקלוק, אבל מה כן לעשות? גם עכשיו בדיקות המאמץ לא מחזירות שום טעויות או בעיות

פורסם

לכול לוח ישנה בטרייה שתפקידה לזכור את הגדרות הביוס כאשר אין מתח הרי ישנו זיכרון נדיף כגון ה RAM שבזמן כיבוי המחשב המידע הולך "לאיבוד"

DSC00263.JPG

תבדוק ב SmartGuardian מה המתח של VBAT.

פורסם

אני במקומך ההיתי לוקח את המחשב חזרה לחנות

ומסביר להם מה לא בסדר (קודם תחזיר לסטוק ואל תגיד להם שעשית OC כמובן)

נראה שמשהו שם תקול,אולי זה הלוח אם בכלל,זה יכול להיות כל דבר.

פורסם

יש לוחות שמזהים בעיה עם המהרה ומחזירים את הביוס למצב המקורי.

אולי זאת הבעיה?

פורסם
  • מחבר

יש לוחות שמזהים בעיה עם המהרה ומחזירים את הביוס למצב המקורי.

אולי זאת הבעיה?

זה אכן מה שקרה, כי הלוח החזיר רק את הBUS לסטוק, אבל השאיר את ההגדרות האחרות ששיניתי(כמו הורדת הSPLASH SCREEN של הלוח ומצב אוברקלוק)

Wh1t3, ע"פ smart guardian המתח של הVBAT עומד על 3.12 וולט...

כמו כן, כרגע במהירויות STOCK, הטמפ' של המעבד היא 50 מעלות והטמפ' של הגשר הצפוני היא 62 מעלות...

פורסם

המתח של הבטריה בסדר גמור וכנראה כמו שאמרו מתי שהמחשב לא יציב בהמהרה אז הוא מחזיר את הבאס המקורי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים