עבור לתוכן

תוספות ועידכונים לביקורת על הנגן iRiver H320

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

התגובה הזו מתייחסת לביקורת המפורסמת באתר זה.

http://hwzone.co.il/reviews/h320/

ראשית עלי לציין שהביקורת נכתבה בצורה מקצועית וברורה. כמו כן זהו ביקורי הראשון באתר ואני מתרשם לטובה.

ולעניין לשמו התכנסנו כאן. הביקורת נכתבה כאשר גירסת הקושחה העדכנית היתה 1.28, גירסת הקושחה העדכנית ביותר היום היא 1.29 לכן ישנן מספר תוספות משמעותיות.

1. העברית -

בעדכון קושחה 1.29 נוספה תמיכה רשמית בעברית (וגם ביוונית למעוניינים) אך היא עדיין לא כליל השלמות. בניגוד לתמיכה העברית הלא רשמית אשר לא איפשרה לתת לקבצים שמות בעברית וגם לא איפשרה להוסיף תגים בעברית לכל פורמט שהוא לא mp3, התמיכה הרשמית היא מלאה. אבל בדומה לתמיכה הלא רשמית, גם התמיכה הרשמית היא תמיכה בפונט בלבד ולא בשפה הנקראת מימין לשמאל. דבר הבא לידי ביטוי בכך שצריך להפוך את כל מה שכתוב בעברית (בתוכנת "הפוך על הפוך" למשל) וגם הסידור האלפבתי של הקבצים הוא לפי האות האחרונה ולא לפי האות הראשונה (דוגמא: סינרגיה תבוא לפני אביב גפן).

2. הצגת וידאו -

בעדכון 1.29 נוסף תפריט נפרד לוידאו (הגישה בלחיצה ארוכה על כפתור RECORD). אין זה אומר שניתן לנגן מוזיקה ווידאו בו זמנית (הגם שאני לא מוצא בזה צורך) אבל זה מקל על חיפוש קבצי הוידאו מכיוון שכאשר נמצאים במצב וידאו רק קבצי וידאו מוצגים ברשימת הקבצים.

מעבר לעידכונים הנובעים מעידכון הקושחה יש לי מספר דברים להוסיף על הכתבה. אציין אותם לפי סדר הדברים בכתבה.

1. תוכנת מסד הנתונים - (עמוד 6 - סידור קבצים)

תוכנת מסד הנתונים המסופקת בדיסק אכן אינה מותאמת ל-WinXP SP2 אבל באתר החברה מופיע עדכון זמין להורדה. החסרון היחיד שמצאתי בתוכנה (לאחר העדכון מהאתר) הוא חוסר התמיכה בעברית. אפשרות כתיבת שמות קבצים בעברית שנוספה בעדכון קושחה 1.29 מאבדת מערכה אם רוצים להשתמש במסד הנתונים. אני לא ניסיתי את התוכנות TDT ו-Irivum לכן אני לא מכיר את התמיכה שלהן בעברית.

אישית, אני לא משתמש באופציית מסד הנתונים בגלל חסרון גדול מאוד שלה, ככל שמסד הנתונים גדול יותר (יש יותר קבצים) כך זמן הטעינה בהפעלת הנגן ארוך יותר.

2. איכות הקלטה - (עמוד 7 - זכרון חוצץ, רדיו והקלטה)

איכות ההקלטה באמת מצויינת. אני ביצעתי הקלטה בקומה השנייה של רכבת Double Deck (הקרונות האדומים), הקלטתי חבר שישב מולי. הצליל היה ברור ואיכותי וכשהוא לא דיבר שמעו את שיקשוק הגלגלים (ישבנו בקומה השנייה בתוך הקרון יש להזכיר).

3. USB-OTG (עמוד 8 - USB2GO)

קודם כל, שם הפיצ'ר הוא (USB-OTG (USB On The Go ולא USB2GO. החיבור אכן לא תומך בכל המצלמות אבל קורא כרטיסים לא יעזור כי הוא לא תומך גם בקוראי כרטיסים. הפתרון הוא מגשר USB. לדוגמא זה של חברת Delkin -

http://www.delkin.com/products/connect/usbbridge/

4. השלט - (עמוד 9)

השלט אכן לא מכיל את כל הכפתורים שעל הנגן וזו קצת נפילה, אבל אפשר להשתמש בשלט עם צג. השלטים של iRiver הם תואמים לכל מכשירי החברה. אני השתמשתי בשלט עם צג של הדיסקמן של iRiver והוא פעל עם כל האפשרויות. החוויה אחרת לגמרי עם שלט עם צג.

5. הנרתיק - (עמוד 10)

אני רכשתי את הנגן ממש עם הגעתו לארץ, ומסתבר מחברים שקנו אותו אחרי שיש שינוי בנרתיק המצורף. אני קיבלתי נרתיק עור עם פלסטיק שקוף באזור המסך ופתח באזור הכפתורים כך שאפשר לעשות שימוש מלא בנגן גם כאשר הוא נתון בתוך התרתיק. בנוסף קיבלתי מסך פלסטיק נוסף לנרתיק למקרה שיפגם וגם גילדה (מטלית עור) לניקוי הנגן.

ועוד הצעה אחת למשתמשי הנגן. כאשר אתם מעדכנים קושחה עדיף להוריד את העדכון הקוראני ולא האירופאי. בבסיסה הקושחה זהה לגמרי אבל ישנם מספר הבדלים בין הגרסאות. בגירסא האירופאית יש הנחתה של הווליום (לפי תקן האיחוד האירופאי החל מעדכון 1.27) ובנוסף ישנם הבדלים קטנים בתפריטים (בגרסא הקוראנית אפשר לבחור איזור קליטה ברדיו)

* הכותב הוא בעליו של נגן iRiver H320 מזה שנה ושלושה חודשים.

יום טוב

פורסם

אחי, קבל ח"ח על ההשקעה בכל התיקונים אבל לא ישנו כבר כלום בביקורת.

היא מעודכנת לזמן שבו היא נכתבה ואין טעם לשכתב אותה.

מקסימום אם למישהו יהיה רצון מאוד טוב שם "למעלה" אז יוסיפו הערה קטנה עם התוספות שכתבת או לינק להודעה שלך ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים