עבור לתוכן

COIL GUN הנשק החוקי שלכם :)

Featured Replies

פורסם

לא, לא ממש. מאיצי חלקיקים עובדים על... חלקיקים - עם מעט מאוד מאסה, ועם מטען חשמלי.

הסיבה שאתה יכול להאיץ חלקיק טעון במסלול מעגלי היא שהשדה המגנטי שהוא יוצר פורפורציונלי למהירות שלו, וככה ככל שהמהירות שלו גדלה, ככה גם הכוח שמחזיק אותו במסלול גדל.

כשמדובר בעצמים במשקל 18 קילו (עיגלתי, ברשותך), כדי שהתנועה שלו תישאר מעגלית למרות המהירות הגדלה, אתה צריך להגדיל מאוד מהר את כמות האנרגיה שאתה משקיע לכמויות מטורפות. אתה גם תצטרך לעבוד עם גופים עגולים, אחרת תאבד הרבה אנרגיה בגלל המומנט.

• תגובות 73
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם היד, לא נישמע טוב חחח

בעיקרון זה חתיכות ברזל נורא קטנות כמו שראית בתמונות שלי יש 2 קליעים במשקלים שונים , אם תשים לב לקנה המידה ביחס לקופסאת פילים תבין שזה דבר קטנטן!

וזה אומר שאתה יכול להכניס לכיס מאות , אפילו אלפים של קליעים

אומנם הרובה יוכל לשגר רק מספר פעמים מועט ביכלל הקבל שמתרוקן... אפילו אם זה 10 אלף מיקרו כמו שאצלי זה מספיק לאולי 5 פעמים... ואז אתה צריך ללכת למקור שחשמל רגיל לחבר, להטעין (מה שלוקח בדיוק שתי שניות) ואתה מוכן לעוד 5 רוונדים :)

אפשר כזה, רק בסטייל אוטומאטי, ופשות ללכת עם בטריה גדולה על הגב. זה יהיה מעולה...

פורסם
  • מחבר

"it points a gun barrel in the direction of the target, diverts electric power from the ships engine to the gun turret, and launches a 3-foot-long, 40-pound projectile up a set of superconducting rails. The projectile leaves the barrel at hypersonic velocityMach 7-plusexits the Earths atmosphere, re-enters under satellite guidance, and lands on the building less than six minutes later; its incredible velocity vaporizes the target with kinetic energy alone"

זה בפסקא הראשונה...

חחח מגניב superconducting זה מוליך על =\

בכל מיקרה אחרי בדיקה במילון של המילה מצאתי את הפירוש השני שנישמע הרבה יותר מתאים:

ודיאמגנטיות מושלמת

בקיצור הם לא היחידים שעשו והצליחו להגיע לדברים האלה אם קצת חיפוש בגוגל תקרא תוצאות בעלי יעילות באותה רמה (אבל לא חוזק... כמון שקראתה.. הוא לוקח 90 אחוז מהחשמל של ספינה!!! =\)

בכל מיקרה מטורף ומגניב עוד יותר :)

פורסם
  • מחבר

בתאוריה עם הטכנולוגיה הזאת אפשר להגיע למהירות האור. אם ליצור מעגל אלקטרומגנטים שיאוצו עד אין סוף את הגוף בצורת מעגלית.

לא, התענה הזאת סותרת את הפיסיקה הבית סיפרית אפילו:

החשמל הוא נע בערך במהירות האור (קצת פחות)... וזה אומר שהוא לעולם לא יוכל להאיץ שום דבר למהירות האור או גדולה ממנה...

פורסם
  • מחבר

לא, לא ממש. מאיצי חלקיקים עובדים על... חלקיקים - עם מעט מאוד מאסה, ועם מטען חשמלי.

הסיבה שאתה יכול להאיץ חלקיק טעון במסלול מעגלי היא שהשדה המגנטי שהוא יוצר פורפורציונלי למהירות שלו, וככה ככל שהמהירות שלו גדלה, ככה גם הכוח שמחזיק אותו במסלול גדל.

כשמדובר בעצמים במשקל 18 קילו (עיגלתי, ברשותך), כדי שהתנועה שלו תישאר מעגלית למרות המהירות הגדלה, אתה צריך להגדיל מאוד מהר את כמות האנרגיה שאתה משקיע לכמויות מטורפות. אתה גם תצטרך לעבוד עם גופים עגולים, אחרת תאבד הרבה אנרגיה בגלל המומנט.

אאמממ בהקשר למה אתה כותב את זה? =\ אף אחד לא ממש כתב על מאיצי חלקיקים, או לפחות לא שמתי לב...
פורסם

^^^

בתאוריה עם הטכנולוגיה הזאת אפשר להגיע למהירות האור. אם ליצור מעגל אלקטרומגנטים שיאוצו עד אין סוף את הגוף בצורת מעגלית.

בגלל זה הוא רשם את זה, מה שהוא מתאר זה מאיץ חלקיקים...

פורסם

wons - אתה מקבל אזהרה ראשונה על טריפל פוסט. אם אתה רוצה להגיב לכמה הודעות, רכז את כל הציטוטים והתגובות בפוסט אחד.

פורסם

לא, התענה הזאת סותרת את הפיסיקה הבית סיפרית אפילו:

החשמל הוא נע בערך במהירות האור (קצת פחות)... וזה אומר שהוא לעולם לא יוכל להאיץ שום דבר למהירות האור או גדולה ממנה...

אני לא בא לסתור פה שום חוק פיסיקלי , אני מאתר פה תופעה תאורתית שיכולה ליווצר , דרך אגב ניסו לעשות זאת בדרך , היאצו אלקטרון אך לא ידוע לאיזה מהירות הוא הגיע - הוא שינה את צורתו ונעלם.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על משהו אחר , וביכלל לא קשור...

ד"א אלקטרונים נעים במהירות האור...

פורסם

אלקטרונים לא נעים במהירות האור. למען האמת, שום דבר בעל מסה לא נע במהירות האור (וכידוע, לאלקטרונים יש מסה).

יש לארה"ב ספינות שנעות על חשמל (שני כורים גרעיניים, ליתר דיוק) אבל אלה לא משחתות, אלא נוסעות מטוסים.

אני מאמין שזה יגיע גם למשחתות מתישהו, אולי יותר בכיוון של תאי דלק, ופחות כוח גרעיני... אי אפשר לדעת (בטח יש מי שיודע).

בירי מקנה יש גורם מגביל - הקנה. מסתבר שההתנגדות עולה באופן על-לינארי עם המהירות, כך שהמהירות בירי בקנה מאוד מוגבלת, מבחינה פרקטית. לעומת זאת - בשיטה הזאת, אין צורך ממשי בקנה. לכן ניתן להגיע למהירויות יציאה אדירות - וזה הייתרון הגדול.

פורסם

מה ז"א אין צורך בקנה?

התפקיד של הקנה במקרה הזה הוא בדיוק כמו בירי שמבוסס על חומר נפץ - להאיץ את הקליע.

וגם במקרה הזה - אני לא יודע עד כמה זה מסובך, אבל אם מחזיקים את הקליע באוויר (בעזרת... כוח מגנטי אולי?) זה יקטין באופן משמעותי את החיכוך.

פורסם
  • מחבר

אלקטרונים לא נעים במהירות האור. למען האמת, שום דבר בעל מסה לא נע במהירות האור (וכידוע, לאלקטרונים יש מסה).

יש לארה"ב ספינות שנעות על חשמל (שני כורים גרעיניים, ליתר דיוק) אבל אלה לא משחתות, אלא נוסעות מטוסים.

אני מאמין שזה יגיע גם למשחתות מתישהו, אולי יותר בכיוון של תאי דלק, ופחות כוח גרעיני... אי אפשר לדעת (בטח יש מי שיודע).

בירי מקנה יש גורם מגביל - הקנה. מסתבר שההתנגדות עולה באופן על-לינארי עם המהירות, כך שהמהירות בירי בקנה מאוד מוגבלת, מבחינה פרקטית. לעומת זאת - בשיטה הזאת, אין צורך ממשי בקנה. לכן ניתן להגיע למהירויות יציאה אדירות - וזה הייתרון הגדול.

LOL הצחקתה אותי, גם לפוטונים יש מסה - (פוטונים - אור)

דבר שני אתם מדברים על דברים לא קשורים נשק מגנטי מסוג זה הוא לא אלה מאיץ חתיכת ברזל שאתה יכול לגעת בה , לא מאיץ אלקטרונים!

הספינות גרעיניות לא מתמשות בחשמל שמפיקים הכורים אלה בחום שלהם: הכור הגרעיני פולט חום: מחמם מיים ויוצר קיטור בלחץ גבוה מסובב טורבינה המחוברת לדינמו ויוצרת חשמל

בספינות \ צוללות הקיטור מניע את את המדחפים ישירות

למדתי על זה עוד ביסודי (באותה הרמה שבדיוק הסברתי כאן...)

ההתנגדות נישארת תמיד שווה - פיסיקה בסיסית G=10M\S2

לא אמרתי שחייבים קנה... אפשר גם בלי אם יש לך מגנטים בחוזק פשוט אדיר.. וד"א אנשים לפעמים עושים זאת ככה: הקליע עומד על חתיכה של עץ וכל מגנט מושך אותו

הקטע שיש בעיה שתמיד הקליע מאיץ כלפי מטה - גרביטציה.. ולכן למראות החיכוך שיוצא הקנה , הוא מונע מהגראביטציה להיות מיכשול ובעצם למנוע מהקליע להיכנס ביכלל לאלקטרומגנט... ולכן גם אם תצליח להביא מגנטים חזקים מספיק + מספיק חשמל בשביל להפעיל אותם... התוצאות יהיו שוות לדעתי... ואולי אפילו אם הקנה טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

מה ז"א אין צורך בקנה?

התפקיד של הקנה במקרה הזה הוא בדיוק כמו בירי שמבוסס על חומר נפץ - להאיץ את הקליע.

וגם במקרה הזה - אני לא יודע עד כמה זה מסובך, אבל אם מחזיקים את הקליע באוויר (בעזרת... כוח מגנטי אולי?) זה יקטין באופן משמעותי את החיכוך.

בנשק כימי - הקנה נועד לרכז את הגזים ולדחוף את הקליע טוב יותר - תנסה פעם להכניס חומר נפץ לכלי סגור וחלק לפוצץ באוויר הפתוח \ תראה סירטונים באנטרנט...

פורסם

לאמריקאים יש תוכניות לתותח כזה שיוצב על הדור החדש של המשחתות (destoyer באנגלית) שלהם. בגלל הכמויות המטורפות של חשמל שזה צורך, זה יהיה שמיש רק כשיהיו להם ספינות שמונעות בכוח חשמלי. ואז ספינה תוכל לעצור, להפנות את הכוח לתותח, ולירות מוטות אלומיניום במהירות מאך 7 לטווח של כמה מאות קילומטרים.

למה לעזאזל שספינה תרצה לזרוק צינורות/מוטות/whatever מברזל, ולא פצצות שמסוגלות להשמיד יותר.

בעצם אני לא מבין למה מוטות, במה הם אמורים לפגוע. שיט, זה בין הדברים הכי טיפשיים ששמעתי.

ד"א זוכרים את רובה ה-Rail שהופיע במשחק "משיח" ("Messiah"). אחח זה היה כל-כך כיף לירות בחיילים עם הרובה הזה.

לינקים רנדומלים:

http://www.gamespot.com/pc/action/messiah/index.html?q=messiah

http://www.vgames.co.il/website/vgames_title_page.asp?seqTitleID=542&platform=main

http://pc.ign.com/objects/003/003117.html

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/62551.asp?q=Messiah

ל-Shiny בהחלט היו משחקים טובים פעם (כן, אני יודע שהמשחק נכשל בביקורות, אבל אני אהבתי אותו).

וחוץ מ"משיח" הם פיתחו את: Sacrifice, את MDK הראשון (את השני פיתחה Bioware), ואת Earthworm Jim.

אחח הנוסטלגיה.

נ.ב: זה יותר אמור להיות בפורום "משחקים", אבל זרמתי :).

פורסם

אם היית קורא את המאמר היית מבין כמה דברים -

אחד - הפגיעה של מוט אלומיניום כזה שמגיע במהירות מאך 5 יכולה בקלות להחריב בניין. בקצב אש של 12 לדקה אפשר בקלות לגרום הרבה מאוד נזק, בצורה מאוד מדוייקת.

שתיים - מוטות אלומיניום הם זולים בפקטור של כמה אלפים (לפחות) מאשר טילי שיוט, או כל דבר שנותן דיוק וטווח דומים.

שלוש - יש לו טווח של כמה מאוד קילומטרים, והזמן לפגיעה מטווח כזה הוא בערך 6 דקות. אין היום שום דבר שיכול לפגוע בכזו מהירות. בטח שלא מטוס שנושא פצצה.

ואנחנו לא מדברים על משחקים, או על מדע בדיוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים