עבור לתוכן

COIL GUN הנשק החוקי שלכם :)

Featured Replies

פורסם

לאמריקאים יש תוכניות לתותח כזה שיוצב על הדור החדש של המשחתות (destoyer באנגלית) שלהם. בגלל הכמויות המטורפות של חשמל שזה צורך, זה יהיה שמיש רק כשיהיו להם ספינות שמונעות בכוח חשמלי. ואז ספינה תוכל לעצור, להפנות את הכוח לתותח, ולירות מוטות אלומיניום במהירות מאך 7 לטווח של כמה מאות קילומטרים.

• תגובות 73
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הוא יורה את זה ע"י דחף מגנטי לפי מה שהבנתי, אני מצפה לעוד תמונות ותוצאות :)

ד"א מה זה המחשבון הזה? הוא לא סתם 82MS אני רואה..

כן, יש לו אפשרות לחשב דיפרנציאלים ואנטגראלים
פורסם
  • מחבר

רעיון נחמד, אבל איך אתה מסנכרן כל מגנט ש"יפעל" בתורו? צריך גם לעשות כמה ניסויים בשביל לבדוק מה הסנכרון הכי יעיל וכו' לא?

אישית עשיתי מערכת די מסובכת - לקחתי קניתי את הפוינטרים-ליזרים בחנויות כלי כתיבה , קניתי קרוב ל 10 =\

והכנתי לכל אחד מעגל "עיין אלקטרונית" חחח שמגיב כאשר אין אור על הנגד תלוי אור .. או שיש שינוי בעוצמת האור

ברגע שהגוף עובר - במערכת הקודמת אם ה6 שלבים הוא היה בצינור שקוף - עשוי מזכוכית (נילכח ממעבדת כימיה - בית ספר =\) בכל מיקרה הרגע שהגוף עובר הוא חוסם את האלומה ובעיקרון והמגנט מתנתק ומופעל המגנט הבא , וכל הנתוני המהירות עברו למחשב ע"י קבל LPT..

למי שמעוניין על יותר מידע על תיכנות לפורטים של ה LPT וCOM יש כאן מדריך מצויין, אצלי אבל יש ספר טיפה יותר נחמד

http://www.galium.co.il/vbe/index.htm

הקטע , למי שלמד חשמל ומגנטיות יבין ה H שלי נמוך כי אין לי ליבה וזה די מעצבן =\ נכון לעכשיו אני יושב וחושב על קוייל גאן שיפעל על 220V (מקור המתח יהיה קבל אלקטרוליטי...) במימדים קטנים ובסופו של דבר יכנס לקופסאת פילים וסה"כ כל המערכת תיכנס לרובה צעצוע די גדול קיצר אמור להיות די מגניב :)

פורסם
  • מחבר

לאמריקאים יש תוכניות לתותח כזה שיוצב על הדור החדש של המשחתות (destoyer באנגלית) שלהם. בגלל הכמויות המטורפות של חשמל שזה צורך, זה יהיה שמיש רק כשיהיו להם ספינות שמונעות בכוח חשמלי. ואז ספינה תוכל לעצור, להפנות את הכוח לתותח, ולירות מוטות אלומיניום במהירות מאך 7 לטווח של כמה מאות קילומטרים.

כן שמעתי גם על דבר כזה אבל הם משתמשים במשהו שקשור איכשו לפלזמה או משהו לתהליך התאוצה הראשוני בקיצור זה לא בדיוק קוייל או רייל גאן (2 המאיצים המגנטים הידועים לי..) אלה איזהו היבריד (שילוב, חחח יותר מידי פסיכומטרי =\)

ד"א מישהו זוכר איך אני עורך יחד אם ציטוט?

פורסם
  • מחבר

ניסויים לא, חישובים כן. ויש מיליון ואחד מעגלים בשביל switching...

דווקא לא צודק, סינכרון - בזבוז אנרגיה ויש אנשים שפשוט יושבים ובודקים מתי הקליע מגיע לנקודה הרצויה, מביאים את הסליל לנקודה הזאת, מחשבים מתי הקבל יתפרק ועושים שהוא יסיים להתפרק בדיוק ברגע שהקליע עובר , זה הרבה יותר קשה אבל הרבה יותר אפקטיבי אם מתחרים על מאיות האחוז של היעילות...
פורסם

מה שדובר עליו בקישור שהבאתי (ובעוד כמה שמדברים על אותו דבר) היה rail-gun "קלאסי". עם שדות אלקטרו-מגנטים שמושגים ע"י מוליכי-על.

פורסם

הדבר הזה יותר מדיי מסובך לבנות ואיך אתה תתעין את התותח :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מה שדובר עליו בקישור שהבאתי (ובעוד כמה שמדברים על אותו דבר) היה rail-gun "קלאסי". עם שדות אלקטרו-מגנטים שמושגים ע"י מוליכי-על.

הרייל גאן - זה לא ממש מוליכי על, זה פשוט יש לך 2 אלקטרומגנטים בצידי המסילה בעלי ליבה מחומר כמו שאתה אומר "מוליכי על" או חומר שהוא ממש פררומגנטי ובעצם יש שאומרים שזה יותר חזק מהקוייל גאן אבל אישית לא הצלחתי לשגר אם זה הרבה
פורסם
  • מחבר

הדבר הזה יותר מדיי מסובך לבנות ואיך אתה תתעין את התותח :nixweiss:

אם היד, לא נישמע טוב חחח

בעיקרון זה חתיכות ברזל נורא קטנות כמו שראית בתמונות שלי יש 2 קליעים במשקלים שונים , אם תשים לב לקנה המידה ביחס לקופסאת פילים תבין שזה דבר קטנטן!

וזה אומר שאתה יכול להכניס לכיס מאות , אפילו אלפים של קליעים

אומנם הרובה יוכל לשגר רק מספר פעמים מועט ביכלל הקבל שמתרוקן... אפילו אם זה 10 אלף מיקרו כמו שאצלי זה מספיק לאולי 5 פעמים... ואז אתה צריך ללכת למקור שחשמל רגיל לחבר, להטעין (מה שלוקח בדיוק שתי שניות) ואתה מוכן לעוד 5 רוונדים :)

פורסם
  • מחבר

האאא ומישהו שאל אותי איזה מחשבון זה CASIO מדגם FX-570MS סינטיפיק.. ולגבי מה ששלחו בהודעה הפרטית אלי, לא מומלץ לקנות לבית הספר, הוא אסור בבגרות במתמטיקה ובמידה ותתפס איתו - זה פסילה ואסור כמה שנים לגשת לבגרות במתמטיקה...

כנל כלפי פיסיקה (אבל אני לא בטוח לגבי פיסיקה...)

והכל ביגלל איזה כמה פונקציות שנוספו אליו מאז הדגם הישן יותר והן אנטגראלים ודיפרנציאלים (נגזרות)

מה שאומר שתוכלו לקבל את התשובות הסופיות בתרגיל אחד או 2 בבגרות (מה שאומר העתקה..)

קיצר מי שרוצה לאונ' הוא ממש סבבה ועולה בין 80-100 אני הסגתי ב 50 (הנחה לסטודנטים - אחותי)

תהנו

SNOW :silly:

פורסם
הרייל גאן - זה לא ממש מוליכי על,

במקרה שעליו דיברו במאמר זה כן מוליכי על.

פורסם
  • מחבר

במקרה שעליו דיברו במאמר זה כן מוליכי על.

שניה אני אקרא אבל נידמה לי שהכוונה ליבות פררומגנטיות טובות מאוד...

אמממ לא ממש מצאתי על מה שאתה מדבר ועברתי על כל הטקסט... אשמח אם תשלח ציטוט של הפיסקה

פורסם

"it points a gun barrel in the direction of the target, diverts electric power from the ships engine to the gun turret, and launches a 3-foot-long, 40-pound projectile up a set of superconducting rails. The projectile leaves the barrel at hypersonic velocityMach 7-plusexits the Earths atmosphere, re-enters under satellite guidance, and lands on the building less than six minutes later; its incredible velocity vaporizes the target with kinetic energy alone"

זה בפסקא הראשונה...

פורסם

בתאוריה עם הטכנולוגיה הזאת אפשר להגיע למהירות האור. אם ליצור מעגל אלקטרומגנטים שיאוצו עד אין סוף את הגוף בצורת מעגלית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים