פורסם 2006 באוגוסט 2519 שנים שלום לכולם,בימים אלו אני קונה מחשב חדש ומקריאה בפורומים וכתבות נגלתי לעולם ה oc.יש לציין שאף פעם לא עשיתי oc וזה נראה לי דבר קצת מסובך, אך אני לומד את הדבר, קורא פה וקורא שם והשאלה שרציתי לשאול אתכם היא כזאתהבנתי שכאשר מבצעים oc החום עולה וצריך אמצעי קירור נוספים, השאלה שלי היא כזאת אם אני עושה oc פשוט ולא גדול אם הקירור שמגיע עם החלקים שקניתי מספיק ואם לא אז מה חסר ומה צריך ויהיה חכם להוסיףIntel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box GIGABYTE GA-965P-DS4 LGA775 G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB CL 5-5-5-15 CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLERדבר שני שלא כל כך הבנתיאם אני oc לחלק אחד בלבד האם אני חייב לעשות oc לכל החלקים כדי שיעבדו טוב, או שזה בכלל לא מומלץ ועדיף לעשות oc למשהו אחד ולא לגעת בחלק אחרואם כן במה עדיף לעשות oc, ואיזה חלק הכי קל לעשות לו ocתודה רבה לכל מי שיכול לעזור
פורסם 2006 באוגוסט 2519 שנים בשביל לקבל ביצועים טובים יותר במשחקים עושים אוברקלוק לכרטיס מסךבשביל לקבל ביצועים גבוהים יותר בשימוש שותף במחשב עושים אוברקלוק למעבד ולזיכרונותואפשר גם לעשות את שתיהם ביחדהכל לבחירתך ותלוי במה אתה רוצה לקבל שיפור בביצועים
פורסם 2006 באוגוסט 2519 שנים בגלל זה שאני הכנסתי לך לראש את רעיון אני חש מחויבות לתתלך הסבר ריאשוני.אז דבר ריאשון OC למעבד וכרטיס מסך זה שני דברים שונים ולא תלויים אחד בשנילכל מעבד יש מהירות סטוק (מהיצרן)לדוגמה E6300 266*7=1862266 זה הבאס 7 המכפיל של המעבדבמקרה שלך המכפיל לא ניתן לשינוי(יש מעבדים שכן) אז כדי להמהיר אותו אתה מעלה באס(את הבאס מעלים בביוס)אבל זה משפיע גם על הזיכרונות.מהירות הזיכרונות (האפקטיבית) נקבעת ע"י מהירות באס כפול 2כפול המחלק שנקבע גם הוא בביוסלדוגמה במחלק 3:2 תקבל 266*2*1.5=800 מגהרץכלומר אם הבאס עלה מהירות הזיכרונות עלתה אבל כמו שלמעבד יש גבול בOC גם לזיכרונות יש גבול ולא בטוח שהם יכוליםלעמוד בתדר החדש אז אתה יכול לשנות(שוב בביוס) את המחלקים וכך לשמור על תדר הזכרונות המקוריעכשיו בנוגע לקונרו בקונרו גם בלי להבין הרבה ב OC אתה יכול בלי חשש להעלות ישר לבאס 400 להוריד את יחס הזכרונותל 1:1 (היחס הכי נמוך) וכך המעבד יעבוד יותר מהר והזיכרונות יעבדו בסטוק(בתדר המקורי) בשלב זה בודאות אין צורך בקירור נוסף או בלעלותמתחים בכדי לקבל יציבות בתדר החדש כמובן שאפשר להמשיך בעלית הבאס עוד אך כעת אין מנוס וגם תדר הזכרונות יעלהאני יכול להניח(הערכה גסה) שבלי קירור מיוחד ועליה במתחים אפשר להגיע לבאס 420-430.זה בערך OC על קצה המזלגתמשיך לקרוא על נעילת תדרים,מתחים,תוכנות לבדיקות יציבות ועוד בסופו של דבר זה לא כל כך מסובך
פורסם 2006 באוגוסט 2519 שנים כמו שענו לך וניתן להוסיף ולהוסיף...אני דוגל בשיטה של להבין את המערכת שלך ולהכיר אותה ברמה סבירה.להבין שאם אתה עושה OC למעבד כל המערכת היא ב-OC(למעט כ.המסך ),כלומר שגם הזכרונות הם ב-OC.לכרטיס מסך עושים OC דרך תוכנות יעודיות.לכרטיסי NVIDIA עם תוכנת RIVA TUNER.ולכרטיסי ATI עם ATI TOOL.יש שאומרים שניתן עם שניהם.למעבד ה-OC המומלץ ביותר הוא דרך הביוס,וכשאתה נכנס יש ללחוץ על פונקציה נוספת(תלוי בביוס) ע"מ לקבל אם האפשרויות OC.לכרטיס מסך מומלץ ב-OC להחליף את הקירור כי קירור הסטוק בדר"כ לא מספיק.למעבד-תלוי כמה אתה עושה ואיזה מעבד וחום יהיו לך.
פורסם 2006 באוגוסט 2619 שנים מחבר אוקי מתחיל להיות קצת יותר מובןעכשיו עוד כמה שאלותרק כדי לראות אם הבנתי נכוןאם המעבד שלי הוא 6400 והוא מגיע עם 2.13ghzזה אומר שמהירות הבאס היא 266 והמכפלה היא 8, אם אני מעלה את הבאס ל 400 כמו שאמרת אז אני מביא כביכול את המעבד למהירות 3.2ghz?לגבי הזכרונות לא הבנתי דבר אחד, למה אני לא יכול להשאיר את הזכרונות באותו המצב?זאת אומרת כשאני מעלה את הבאס למעבד אז לא לשנות את יחס הזכורות ל 1:1 כדי שגם הזכרונות יעבדו מהר יותר?שאלה נוספת, מה לגבי לוח האם? מה לגבי oc ללוח?דבר נוסף בקשר ל oc בכרטיס מסך, רשמתם שהקירור סטוק שמגיע איתו בדר"כ לא מספיקגם לגבי הכרטיס הזה CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLERהוא בא עם קירור של זלמן שהבנתי שהוא די איכותי?
פורסם 2006 באוגוסט 2619 שנים אוקי מתחיל להיות קצת יותר מובןעכשיו עוד כמה שאלותרק כדי לראות אם הבנתי נכוןאם המעבד שלי הוא 6400 והוא מגיע עם 2.13ghzזה אומר שמהירות הבאס היא 266 והמכפלה היא 8, אם אני מעלה את הבאס ל 400 כמו שאמרת אז אני מביא כביכול את המעבד למהירות 3.2ghz?לגבי הזכרונות לא הבנתי דבר אחד, למה אני לא יכול להשאיר את הזכרונות באותו המצב?זאת אומרת כשאני מעלה את הבאס למעבד אז לא לשנות את יחס הזכורות ל 1:1 כדי שגם הזכרונות יעבדו מהר יותר?כשאתה בבאס 266 עם זכרונות 800=266*2*1.5תעלה ל400 הזכרונות יהיו ב 1200 והם בחיים לא יעבדו בתר הזה ולא משנה איזה זיכרונות 800 יש לךבגלל זה אתה חייב לשנות את המחלק באופן עקרוני אפשר לעשות גם OC לזכרונות אבל עד גבול מסוייםבה נאמר שזכרונות 800 אפשר לדחוף עד אפילו 1000 אם הם ממש טובים ודבר נוסף הוא שלזכרונות חוץ מתדריש גם תיזמונים בדרך כלל כשאתה עולה בתדר(ב OC) זה בה עלחשבון תיזמונים ככה שעליה בתדר לא תמיד מביאה לתוצאה יותר טובהעןד דבר עליה מעל התדר המקורי בשלב מסויים מצריכה עליה במתח כדי לשמור היציבותאם אני יתן שוב הערכה לגבי ה OC שאתה רוצה לעשות אתה יכול לדחוף מבחינת הזכרונות עד תדר של 420-230 אולי אפילו 450ביחס של 1:1 כלומר 900 מגהרץ בלי שום בעיות מיוחדות
פורסם 2006 באוגוסט 2619 שנים מחבר אוקי עכשיו זה ממש ממש יותר מובן, תודה רבהנראה לי שהבנתי פחות או יותר מה אני הולך לעשותאני יעלה את הבאס ל 400-420 ויוריד את היחס של הזכרונות ל 1:1 עכשיו אני צריך לשנות משהו גם בתזמונים או שבזה לא חייב לגעת?אם איזה תוכנה הכי טוב לבדוק יציבות של המעבד והזכרונות אחרי ה oc, ומה בעצם אני אמור לבדוק בתכונות האלו?ושאלה נוספת מה בקשר לקירור של הכרטיס מסך? זה יספיק לא?
פורסם 2006 באוגוסט 2619 שנים בגלל זה שאני הכנסתי לך לראש את רעיון אני חש מחויבות לתתלך הסבר ריאשוני.אז דבר ריאשון OC למעבד וכרטיס מסך זה שני דברים שונים ולא תלויים אחד בשנילכל מעבד יש מהירות סטוק (מהיצרן)לדוגמה E6300 266*7=1862266 זה הבאס 7 המכפיל של המעבדבמקרה שלך המכפיל לא ניתן לשינוי(יש מעבדים שכן) אז כדי להמהיר אותו אתה מעלה באס(את הבאס מעלים בביוס)אבל זה משפיע גם על הזיכרונות.מהירות הזיכרונות (האפקטיבית) נקבעת ע"י מהירות באס כפול 2כפול המחלק שנקבע גם הוא בביוסלדוגמה במחלק 3:2 תקבל 266*2*[glow=red,2,300]1.5[/glow]=800 מגהרץכלומר אם הבאס עלה מהירות הזיכרונות עלתה אבל כמו שלמעבד יש גבול בOC גם לזיכרונות יש גבול ולא בטוח שהם יכוליםלעמוד בתדר החדש אז אתה יכול לשנות(שוב בביוס) את המחלקים וכך לשמור על תדר הזכרונות המקוריעכשיו בנוגע לקונרו בקונרו גם בלי להבין הרבה ב OC אתה יכול בלי חשש להעלות ישר לבאס 400 להוריד את יחס הזכרונותל 1:1 (היחס הכי נמוך) וכך המעבד יעבוד יותר מהר והזיכרונות יעבדו בסטוק(בתדר המקורי) בשלב זה בודאות אין צורך בקירור נוסף או בלעלותמתחים בכדי לקבל יציבות בתדר החדש כמובן שאפשר להמשיך בעלית הבאס עוד אך כעת אין מנוס וגם תדר הזכרונות יעלהאני יכול להניח(הערכה גסה) שבלי קירור מיוחד ועליה במתחים אפשר להגיע לבאס 420-430.זה בערך OC על קצה המזלגתמשיך לקרוא על נעילת תדרים,מתחים,תוכנות לבדיקות יציבות ועוד בסופו של דבר זה לא כל כך מסובךשמע אחי מי איפה ה 1.5 הזה ?
פורסם 2006 באוגוסט 2719 שנים הקירור שלך מספיק טוב. תבדוק מה הטמפ' של הכרטיס שלך במנוחה ובמאמץ (שאתה משחק) ותכתוב אותה כאן (אפשר לראות ב Catalyst)
פורסם 2006 באוגוסט 2719 שנים אוקי עכשיו זה ממש ממש יותר מובן, תודה רבהנראה לי שהבנתי פחות או יותר מה אני הולך לעשותאני יעלה את הבאס ל 400-420 ויוריד את היחס של הזכרונות ל 1:1 עכשיו אני צריך לשנות משהו גם בתזמונים או שבזה לא חייב לגעת?אם איזה תוכנה הכי טוב לבדוק יציבות של המעבד והזכרונות אחרי ה oc, ומה בעצם אני אמור לבדוק בתכונות האלו?ושאלה נוספת מה בקשר לקירור של הכרטיס מסך? זה יספיק לא?התיזמונים יהיו בהתחלה על אוט' כתעשה OC לזכרונות בהתחלה הזכרונות ישמרו על התזמונים המקורים אך בשלב כלשהו הוא יעלה אותםמה שאתה יכול לעשות זה או להשאיר אותם על אוט' ולהמשיך עד שהתיזמונים מתחילים לעלות או פשוט לקבוע את התזמונים ידניתעל התזמונים המקורים בשלב מסויים תגיע לנקודה שאתה צריך להעלות מתח או לשחרר תיזמונים אבל שוב אם מדובר בבאס 420-230לא ניראה שתגיע לשלב הזהתוכנות MEMTEST לבדיקת יצבות זכרונותPRIME95 לבדיקת יצבות במאמץתוכנות נוספות שיעזרו לך EVEREST ,SANDRA,CPUZ
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.