עבור לתוכן

oc למשתמש מתחיל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בימים אלו אני קונה מחשב חדש ומקריאה בפורומים וכתבות נגלתי לעולם ה oc.

יש לציין שאף פעם לא עשיתי oc וזה נראה לי דבר קצת מסובך, אך אני לומד את הדבר, קורא פה וקורא שם והשאלה שרציתי לשאול אתכם היא כזאת

הבנתי שכאשר מבצעים oc החום עולה וצריך אמצעי קירור נוספים, השאלה שלי היא כזאת

אם אני עושה oc פשוט ולא גדול אם הקירור שמגיע עם החלקים שקניתי מספיק ואם לא אז מה חסר ומה צריך ויהיה חכם להוסיף

Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box

GIGABYTE GA-965P-DS4 LGA775

G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB CL 5-5-5-15

CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER

דבר שני שלא כל כך הבנתי

אם אני oc לחלק אחד בלבד האם אני חייב לעשות oc לכל החלקים כדי שיעבדו טוב, או שזה בכלל לא מומלץ ועדיף לעשות oc למשהו אחד ולא לגעת בחלק אחר

ואם כן במה עדיף לעשות oc, ואיזה חלק הכי קל לעשות לו oc

תודה רבה לכל מי שיכול לעזור

פורסם

מצטרף לשאלה

פורסם

בשביל לקבל ביצועים טובים יותר במשחקים עושים אוברקלוק לכרטיס מסך

בשביל לקבל ביצועים גבוהים יותר בשימוש שותף במחשב עושים אוברקלוק למעבד ולזיכרונות

ואפשר גם לעשות את שתיהם ביחד

הכל לבחירתך ותלוי במה אתה רוצה לקבל שיפור בביצועים

פורסם

בגלל זה שאני הכנסתי לך לראש את רעיון אני חש מחויבות לתת

לך הסבר ריאשוני.

אז דבר ריאשון OC למעבד וכרטיס מסך זה שני דברים שונים ולא תלויים אחד בשני

לכל מעבד יש מהירות סטוק (מהיצרן)

לדוגמה E6300

266*7=1862

266 זה הבאס 7 המכפיל של המעבד

במקרה שלך המכפיל לא ניתן לשינוי(יש מעבדים שכן) אז כדי להמהיר אותו אתה מעלה באס(את הבאס מעלים בביוס)

אבל זה משפיע גם על הזיכרונות.מהירות הזיכרונות (האפקטיבית) נקבעת ע"י מהירות באס כפול 2

כפול המחלק שנקבע גם הוא בביוס

לדוגמה במחלק 3:2 תקבל 266*2*1.5=800 מגהרץ

כלומר אם הבאס עלה מהירות הזיכרונות עלתה אבל כמו שלמעבד יש גבול בOC גם לזיכרונות יש גבול ולא בטוח שהם יכולים

לעמוד בתדר החדש אז אתה יכול לשנות(שוב בביוס) את המחלקים וכך לשמור על תדר הזכרונות המקורי

עכשיו בנוגע לקונרו בקונרו גם בלי להבין הרבה ב OC אתה יכול בלי חשש להעלות ישר לבאס 400 להוריד את יחס הזכרונות

ל 1:1 (היחס הכי נמוך) וכך המעבד יעבוד יותר מהר והזיכרונות יעבדו בסטוק(בתדר המקורי) בשלב זה בודאות אין צורך בקירור נוסף או בלעלות

מתחים בכדי לקבל יציבות בתדר החדש כמובן שאפשר להמשיך בעלית הבאס עוד אך כעת אין מנוס וגם תדר הזכרונות יעלה

אני יכול להניח(הערכה גסה) שבלי קירור מיוחד ועליה במתחים אפשר להגיע לבאס 420-430.

זה בערך OC על קצה המזלג

תמשיך לקרוא על נעילת תדרים,מתחים,תוכנות לבדיקות יציבות ועוד בסופו של דבר זה לא כל כך מסובך

פורסם

כמו שענו לך וניתן להוסיף ולהוסיף...

אני דוגל בשיטה של להבין את המערכת שלך ולהכיר אותה ברמה סבירה.

להבין שאם אתה עושה OC למעבד כל המערכת היא ב-OC(למעט כ.המסך ),כלומר שגם הזכרונות הם ב-OC.

לכרטיס מסך עושים OC דרך תוכנות יעודיות.לכרטיסי NVIDIA עם תוכנת RIVA TUNER.ולכרטיסי ATI עם ATI TOOL.יש שאומרים שניתן עם שניהם.

למעבד ה-OC המומלץ ביותר הוא דרך הביוס,וכשאתה נכנס יש ללחוץ על פונקציה נוספת(תלוי בביוס) ע"מ לקבל אם האפשרויות OC.

לכרטיס מסך מומלץ ב-OC להחליף את הקירור כי קירור הסטוק בדר"כ לא מספיק.

למעבד-תלוי כמה אתה עושה ואיזה מעבד וחום יהיו לך.

פורסם
  • מחבר

אוקי מתחיל להיות קצת יותר מובן

עכשיו עוד כמה שאלות

רק כדי לראות אם הבנתי נכון

אם המעבד שלי הוא 6400 והוא מגיע עם 2.13ghz

זה אומר שמהירות הבאס היא 266 והמכפלה היא 8, אם אני מעלה את הבאס ל 400 כמו שאמרת אז אני מביא כביכול את המעבד למהירות 3.2ghz?

לגבי הזכרונות לא הבנתי דבר אחד, למה אני לא יכול להשאיר את הזכרונות באותו המצב?

זאת אומרת כשאני מעלה את הבאס למעבד אז לא לשנות את יחס הזכורות ל 1:1 כדי שגם הזכרונות יעבדו מהר יותר?

שאלה נוספת, מה לגבי לוח האם? מה לגבי oc ללוח?

דבר נוסף בקשר ל oc בכרטיס מסך, רשמתם שהקירור סטוק שמגיע איתו בדר"כ לא מספיק

גם לגבי הכרטיס הזה

CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER

הוא בא עם קירור של זלמן שהבנתי שהוא די איכותי?

פורסם

אוקי מתחיל להיות קצת יותר מובן

עכשיו עוד כמה שאלות

רק כדי לראות אם הבנתי נכון

אם המעבד שלי הוא 6400 והוא מגיע עם 2.13ghz

זה אומר שמהירות הבאס היא 266 והמכפלה היא 8, אם אני מעלה את הבאס ל 400 כמו שאמרת אז אני מביא כביכול את המעבד למהירות 3.2ghz?

לגבי הזכרונות לא הבנתי דבר אחד, למה אני לא יכול להשאיר את הזכרונות באותו המצב?

זאת אומרת כשאני מעלה את הבאס למעבד אז לא לשנות את יחס הזכורות ל 1:1 כדי שגם הזכרונות יעבדו מהר יותר?

כשאתה בבאס 266 עם זכרונות 800=266*2*1.5

תעלה ל400 הזכרונות יהיו ב 1200 והם בחיים לא יעבדו בתר הזה ולא משנה איזה זיכרונות 800 יש לך

בגלל זה אתה חייב לשנות את המחלק באופן עקרוני אפשר לעשות גם OC לזכרונות אבל עד גבול מסויים

בה נאמר שזכרונות 800 אפשר לדחוף עד אפילו 1000 אם הם ממש טובים ודבר נוסף הוא שלזכרונות חוץ מתדר

יש גם תיזמונים בדרך כלל כשאתה עולה בתדר(ב OC) זה בה עלחשבון תיזמונים ככה שעליה בתדר לא תמיד מביאה לתוצאה יותר טובה

עןד דבר עליה מעל התדר המקורי בשלב מסויים מצריכה עליה במתח כדי לשמור היציבות

אם אני יתן שוב הערכה לגבי ה OC שאתה רוצה לעשות אתה יכול לדחוף מבחינת הזכרונות עד תדר של 420-230 אולי אפילו 450

ביחס של 1:1 כלומר 900 מגהרץ בלי שום בעיות מיוחדות

פורסם
  • מחבר

אוקי עכשיו זה ממש ממש יותר מובן, תודה רבה

נראה לי שהבנתי פחות או יותר מה אני הולך לעשות

אני יעלה את הבאס ל 400-420 ויוריד את היחס של הזכרונות ל 1:1 עכשיו אני צריך לשנות משהו גם בתזמונים או שבזה לא חייב לגעת?

אם איזה תוכנה הכי טוב לבדוק יציבות של המעבד והזכרונות אחרי ה oc, ומה בעצם אני אמור לבדוק בתכונות האלו?

ושאלה נוספת מה בקשר לקירור של הכרטיס מסך? זה יספיק לא?

פורסם

בגלל זה שאני הכנסתי לך לראש את רעיון אני חש מחויבות לתת

לך הסבר ריאשוני.

אז דבר ריאשון OC למעבד וכרטיס מסך זה שני דברים שונים ולא תלויים אחד בשני

לכל מעבד יש מהירות סטוק (מהיצרן)

לדוגמה E6300

266*7=1862

266 זה הבאס 7 המכפיל של המעבד

במקרה שלך המכפיל לא ניתן לשינוי(יש מעבדים שכן) אז כדי להמהיר אותו אתה מעלה באס(את הבאס מעלים בביוס)

אבל זה משפיע גם על הזיכרונות.מהירות הזיכרונות (האפקטיבית) נקבעת ע"י מהירות באס כפול 2

כפול המחלק שנקבע גם הוא בביוס

לדוגמה במחלק 3:2 תקבל 266*2*[glow=red,2,300]1.5[/glow]=800 מגהרץ

כלומר אם הבאס עלה מהירות הזיכרונות עלתה אבל כמו שלמעבד יש גבול בOC גם לזיכרונות יש גבול ולא בטוח שהם יכולים

לעמוד בתדר החדש אז אתה יכול לשנות(שוב בביוס) את המחלקים וכך לשמור על תדר הזכרונות המקורי

עכשיו בנוגע לקונרו בקונרו גם בלי להבין הרבה ב OC אתה יכול בלי חשש להעלות ישר לבאס 400 להוריד את יחס הזכרונות

ל 1:1 (היחס הכי נמוך) וכך המעבד יעבוד יותר מהר והזיכרונות יעבדו בסטוק(בתדר המקורי) בשלב זה בודאות אין צורך בקירור נוסף או בלעלות

מתחים בכדי לקבל יציבות בתדר החדש כמובן שאפשר להמשיך בעלית הבאס עוד אך כעת אין מנוס וגם תדר הזכרונות יעלה

אני יכול להניח(הערכה גסה) שבלי קירור מיוחד ועליה במתחים אפשר להגיע לבאס 420-430.

זה בערך OC על קצה המזלג

תמשיך לקרוא על נעילת תדרים,מתחים,תוכנות לבדיקות יציבות ועוד בסופו של דבר זה לא כל כך מסובך

שמע אחי מי איפה ה 1.5 הזה ?

פורסם

כתןב שם 3:2 = 1.5

פורסם
  • מחבר

למישהו יש תשובה לגבי הכרטיס מסך?

הקירור שלו יספיק לי?

פורסם

הקירור שלך מספיק טוב. תבדוק מה הטמפ' של הכרטיס שלך במנוחה ובמאמץ (שאתה משחק) ותכתוב אותה כאן (אפשר לראות ב Catalyst)

פורסם

אוקי עכשיו זה ממש ממש יותר מובן, תודה רבה

נראה לי שהבנתי פחות או יותר מה אני הולך לעשות

אני יעלה את הבאס ל 400-420 ויוריד את היחס של הזכרונות ל 1:1 עכשיו אני צריך לשנות משהו גם בתזמונים או שבזה לא חייב לגעת?

אם איזה תוכנה הכי טוב לבדוק יציבות של המעבד והזכרונות אחרי ה oc, ומה בעצם אני אמור לבדוק בתכונות האלו?

ושאלה נוספת מה בקשר לקירור של הכרטיס מסך? זה יספיק לא?

התיזמונים יהיו בהתחלה על אוט' כתעשה OC לזכרונות בהתחלה הזכרונות ישמרו על התזמונים המקורים אך בשלב כלשהו הוא יעלה אותם

מה שאתה יכול לעשות זה או להשאיר אותם על אוט' ולהמשיך עד שהתיזמונים מתחילים לעלות או פשוט לקבוע את התזמונים ידנית

על התזמונים המקורים בשלב מסויים תגיע לנקודה שאתה צריך להעלות מתח או לשחרר תיזמונים אבל שוב אם מדובר בבאס 420-230

לא ניראה שתגיע לשלב הזה

תוכנות MEMTEST לבדיקת יצבות זכרונות

PRIME95 לבדיקת יצבות במאמץ

תוכנות נוספות שיעזרו לך EVEREST ,SANDRA,CPUZ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים