עבור לתוכן

התקנת מאוורר נוסף במארז 6A19-2F

Featured Replies

פורסם

שיחקתי עם הביוס וזה לא עוזר. זו בדיוק הבעיה.

פורסם
  • מחבר

ומה גורם לך לחשוב שזה חריג / חם מדי ?

אגזוז על מהירות נורמלית יסדר לך את העניינים .

אגזוז?? לא הבנתי אותך. בכל מקרה, לא טענתי שזה חריג מדי, אני פשוט רוצה לדעת אם כדאי לי במקום התעלה לחבר מאוורר 80 - ז"א האם התעלה עוזרת יותר ממאוורר. ואם מאוורר - אז איזה חברה, והאם שיכניס אוויר או שיוציא.

אני מאוד אשמח לתשובה סופית על זה, ובכל מקרה VooDoo3, תודה על התגובות עד עכשיו.

החיבורים הסטנדרטיים הם ללוח , ככה שאם יש תוכנת שליטה , אפשר לכוון אותם כרצונך .

בלוח שלי, Gigabyte GA-K8NF-9, יש רק שני חיבורים למאווררים: אחד ל- CPU (אליו חיברתי את המאוורר של המעבד (ThermalTake)) והשני נקרא SYS FAN (אליו חיברתי את המאוורר של ספק הכוח). שאר המאווררים: שני ה- 120 ועוד מאווררים קטנים לזכרונות, מחוברים באמצעות כבילה של 12V ו- 5V ישירות לספק, כך שאין דרך למדוד אותם באמת (מעבר למה שמצהירים ZALMAN על חיבורי הכבילה שלהם, בהם אני משתמש).

פורסם

אגזוז = מאוורר באחורי המארז שמוציא אוויר חם .

הבנתי שיש לך כזה , רק אחד שהוא ממש חלש - על 5V .

המלצתי בתור התחלה :

1. לסדר את המאוורר האחורי ולהחזיר אותו ולמהירות נורמלית / לקנות חדש .

2. לפרק את התעלה באמצעות הברגתה החוצה , ולחסום את הפתח הזה ואת הפתח מתחתיו באמצעי כלשהו (זמני) .

כל זה אמור להחזיר את זרימת האוויר במארז שלך לרמה תקינה , ולהיפטר מהחום שנצבר בחלק האחורי .

אם נזדקק למאוורר נוסף - נדע רק אחרי זה , לא ללכת ישר לבזבז כסף .

לגביי מאוורר הספק , מדוע הוא מחובר ללוח ? אפשר לחבר אותו לחיבורים הרגילים של הספק (שנקרא להם "מולקס" מעתה) ,

ואת השאר לחבר ללוח . אמורים להיות מספיק חיבורים על הלוח שלך לחבר מאוורר למעבד + צ'יפסט + 2 מאווררי מארז .

אני אבדוק מאוחר יותר ספציפית לגביי הלוח שלך .

פורסם
  • מחבר

אין מספיק חיבורים - הלוח הזה ממש חלש בזה, כולה שני חיבורים.

לגבי חיבור הספק ללוח - פשוט זה ספק חדש, וחשוב היה לי לקבל עליו נתונים יותר מאשר אחד המאווררים הרגילים.

החיבור שלו הוא לא מולקס, אלא חיבור שלושה פינים רגיל של מאוורר. זה הליברטי 400.

למארז שלי יש רק פתח אחד בצד - של התעלה. לחסום אותו יעזור יותר מאשר לשים מאוורר? ולגבי הכסף - ממש לא אכפת לי להוציא עוד 70 ש"ח אם זה יעזור.

פורסם

להעביר את המאוורר האחורי ל 12V במהרה , ולחסום את הפתח הצידי .

אין צורך במאוורר צד , סתם מרעיש .

אם כמות האוויר ששני ה 120mm מוציאים לא מספקת , יש לשקול להחליפם .

פורסם
  • מחבר

סבבה, עדכונים בהמשך. מחר קונה חיבור מתאים ל- 12V.

ד"א, אני מנסה להריץ את SpeedFan והיא נתקעת כאשר היא מגיעה לקריאת נתונים מה- SMART.

כשהמחשב עולה, הוא מציין שאופציית ה- SMART בשני הדיסקים שלי ב- DISABLE, אבל לא מצאתי ב- BIOS יכולת לשלוט בזה.

בעיה מוכרת?

פורסם

א. חייבת להיות אפשרות בביוס להפעלת SMART - בתפריט של הכוננים והנתונים שלהם בד"כ . חפש טוב .

ב. עם הלוח לא הגיעה תוכנה לקריאת לניטור המהירות + הטמפ' ? תשתמש בה , לרוב היא תיתן לך את הדיוק המקסימלי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים