עבור לתוכן

התקנת מאוורר נוסף במארז 6A19-2F

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני יומיים שדרגתי את המחשב - ספק liberty 400, הוספתי HD נוסף וכרטיס x1900xt (מהבנדל של נעה עם קירור זלמן).

אני משתמש במארז HEC CI-6A19-2F המוכר והטוב - בחזית מאוורר 120 שמכניס אוויר, מאחור 120 שמוציא, ובצד תעלת אוויר.

בחזית שלו הוא קריר להפליא אך מאחור הוא מאוד מאוד חם בעת מאמץ.

אני יודע שהמאוורר האחורי לא מקבל מספיק עוצמה (חיברתי אותו למתח 5v ולא 12v - דבר שיתוקן בהקדם, פשוט אין לי כבל מפצל מתאים כרגע), אבל חשבתי שבכל מקרה כדאי אולי להוסיף מאוורר נוסף במקום התעלה בצד, או אולי לשדרג את מאווררי ה-120 מ"מ.

אין מגבלת תקציב כלל, אבל חשוב לשמור על שקט - כיום המארז שקט מאוד.

למרות שהנושא נטחן רבות בפורום, מחיפושים שעשיתי לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלתי, ולכן אשמח לעזרתכם.

פורסם

אם אתה רוצה לשדרג את המאווררים הקיימים - ThermalTake Silent Wheel תהיה בחירה טובה .

פורסם

את הטעות כבר ציינת שחיברת את המאוורר על מתח 5V ולכן הוא לא מוציא מספיק מהר את האויר החם וכך המארז צובר חום.

אם בכל זאת אתה רוצה לקנות מאווררים חדשים למארז , לא יהיו לך אלטרנטיבות אחרות מלקנות מאווררים קצת יותר רועשים משום שהמאווררים הנוכחיים במארז שלך נחשבים לשקטים וחזקים (באופן יחסי לרעש).

פורסם
  • מחבר

קיבלתי לגבי מאווררי ה- 120.

מה לגבי מאוורר נוסף במקום התעלה? האם מומלץ? ואם כן - האם כדאי שיכניס אוויר או יוציא אוויר? והאם יש המלצה על אחד ספציפי?

תודה מראש!!

פורסם

אני קניתי את ה-6A21 עם שני מאווררים. סליחה שאני נדחף אבל בעצם שאלה רלוונטית: איך אני יכול לדעת כמה מתח מגיע למאווררים הללו? בביוס זה לא מצויין ואין לי דיסק התקנה למארז. איך אני שולט במאווררים (מהירות, מתח...)?

פורסם

פותח הת'רד - זה תלוי אם הוא יושב על המעבד , או לא .

אם כן - שיזרים אוויר קר לכיוונו .

אם לא - שיוציא אוויר ויסייע למאוורר מאחורה .

סער_שי - אין דיסק התקנה למארז , יש ללוח אם .

בד"כ מסופקות תוכנות שמאפשרות שליטה על המאווררים .

פורסם
  • מחבר

סער_שי - אם המאווררים מחוברים ללוח אם, אז יש הרבה תוכנות ברשת שיספרו לך הכל על המאווררים. פשוט google it a little.

אם הם לא מחוברים, אז זה כבר שאלה של לאן ועם מה חיברת אותם. אני פשוט יודע באיזה חיבורים השתמשתי וכמה הם מספקים (השתמשתי בפתרונות כבילה של zalman).

VooDoo3 - במארז שאני מדבר עליו (פשוט הייתי בטוח שכולם כבר לעסו אותו) התעלה מתוכננת ע"פ היצרן להיות מול המעבד (בפועל קצת שמאלה ולמעלה ממנו).

אז אני מבין ממך שכדאי להכניס אוויר? זה לא יפגע באפקט שיוצרים שני מאווררי ה- 120?

בכל מקרה, אני זקוק גם להמלצות על מאוורר מתאים, במיוחד אם יש מישהו שכבר ניסה כזה דבר בעצמו. תודה רבה.

פורסם

יש לי את המארז המדובר . אני יודע מה הולך שם .

לא כל הלוחות ממקמים את המעבד ממול התעלה .

אם זה ממש קרוב - כדאי להכניס אוויר , ולהאריך את התעלה כמה שניתן .

יתן שיפור של כמה מעלות , למרות שלפי דעתי זה מיותר , וסתם מרעיש .

מה הטמפרטורות ?

פורסם
  • מחבר

הטמפרטורות של כרטיס המסך במאמץ כ- 66-70, וברגיעה 48-50

פורסם

שאלתי כי חשבתי שאתם יודעים לאן מקובל לחבר אותם (את המאווררים). אני מניח שהם חיברו אותם לאן שמקובל לחבר, גם אם יש אופציות אחרות.

בביוס אין שליטה במאוורר. בתוכנה שקיבלתי עם הלוח אין שליטה במאוורר אבל יש משהו שאני כן יכול לווסת וזה ה-RPM LOW LIMIT שאין לי מושג מה זה, וגם כשניסיתי לשחק עם זה, זה לא הזיז לו (וגם לא למאוורר של המעבד, אם כבר).

פורסם

הטמפרטורות של כרטיס המסך במאמץ כ- 66-70, וברגיעה 48-50

ומה גורם לך לחשוב שזה חריג / חם מדי ?

אגזוז על מהירות נורמלית יסדר לך את העניינים .

שאלתי כי חשבתי שאתם יודעים לאן מקובל לחבר אותם (את המאווררים). אני מניח שהם חיברו אותם לאן שמקובל לחבר, גם אם יש אופציות אחרות.

איזה לוח ?

החיבורים הסטנדרטיים הם ללוח , ככה שאם יש תוכנת שליטה , אפשר לכוון אותם כרצונך .

בביוס תחת PC Health (או משהו בסגנון) , אין עוצמת מאווררים (נתונים באחוזים) ?

פורסם

לוח gigabyte DS3. בביוס יש PC HEALTH ויש נתונים על עוצמת המאווררים (RPM, לא אחוזים), אבל אין אפשרות לשנות את זה. יש אפשרות לבחור את השליטה במאוורר של המעבד רק (לא ערך נומרי אלא שיטת ניתור - אוטומטי או עוצמה מקסימלית תמיד)... אבל זה גם לא מזיז לו (הוא לא עולה מעל 1700 למרות שהוא יכול 2700).

הוויסות היחיד הוא בתוכנה של הלוח בWINDOWS, אבל אני לא בטוח עם זה עוצמת המאוורר. זה מוגדר כ-LOW LIMIT, וזה נמדד ב-RPM. אין לי מושג מה זה אומר.

באחד הבנצ'ים (לא זוכר איזה, סורי) הוא ביקש את העוצמה המינימלית של המאוורר ונתתי לו 2000 (למעבד) אבל הוא לא עלה מעל 1700.

פורסם

:(

יש לי בתוכנה של הלוח smart fan, אבל האופציה הזו מנותקת (הכפתור לא לחיץ). למה? :(

פורסם

יכול להיות שזה מבוטל מהביוס .

תבדוק את זה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים