עבור לתוכן

עדכון: אחרי עדכון ביוס (P3) המחשב לא עולה

Featured Replies

פורסם

ובכן הבעיה היא כזו:

המחשב Pentium 3 450Mhz (כן עוד יש כאלה :-\) עבד עד עכשיו עם דיסק קשיח ישן של Maxtor בנפח 30GB.

הוצאתי אותו והחלפתי בדיסק קשיח חדש של Western Digital בנפח 80GB, מחובר כמו הישן ב-IDE ובדיוק במקום בו הישן היה מחובר מבחינת הסדר בכבל,

גם בדקרתי שהג'מפר ממוקם נכון.

המחשב לא מזהה אותו ופשוט לא עולה. בהגדרות הביוס כאשר אני בוחר ב- Auto detect הוא פשוט נתקע.

ניסיתי להגדיר אותו בעצמי ללא הצלחה (ניסיתי במצב LBA ככה רשום על הדיסק הקשיח).

הבנתי שצריך אולי להגדיר אותו כ-Single אבל לא מצאתי כזאת אופציה בביוס (ביוס ישן?).

חברים, מה עלי לעשות?

פורסם

יש למחשבים ישנים בעיה לזהות כוננים של יותר מ-32 ג'יגה.

אתה כנראה צריך עדכון לביוס.

פורסם
  • מחבר

יש למחשבים ישנים בעיה לזהות כוננים של יותר מ-32 ג'יגה.

אתה כנראה צריך עדכון לביוס.

זה הדבר הבא שאני אנסה.

רק שאלה קטנה- עלולות להיווצר בעיות תאימות כלשהן לאחר העדכון? כלומר, יש משהו שעלי לקחת בחשבון לפני העדכון?

פורסם

לגבות את הביוס הנוכחי.

לא לכבות את המחשב או לעשות ריסט אם העדכון לא מצליח. (אז צריך לנסות להתקין את המקורי. מחשב עם ביוס לא טוב לא יעלה בכלל).

נראה שזה הכל.

פורסם
  • מחבר

עדכנתי את הביוס ועכשיו כלום לא עולה (יש לי גיבוי של הישן על דיסקט):

ניסיתי 3 עדכונים שהגירסא שלהם לא התאימה והרביעי כן עדכן, אחרי הפעלה מחדש המחשב מציג מסך שחור וכלום לא זז- אם אני לוחץ על ריסט אז הוא שוב עולה עם מסך שחור אך הפעם עם צפצוף ארוך שחוזר על עצמו.

כבר ניסיתי להוציא את הבטריה ל-10 דקות וגם להפעיל את המחשב ללא הבטריה.

תבינו שאין לי שום גישה לכונן ה-CD או הפלופי שכן הביוס אפילו לא עושה Boot up.

פורסם

תוציא ותכניס את הזיכרונות מהלוח.

פורסם
  • מחבר

תוציא ותכניס את הזיכרונות מהלוח.

ביצעתי את זה כרגע- ללא הצלחה.

מכיוון שאמרת זכרונות עשיתי כבר בדיקה מקיפה- אני עובד עם 2 זכרונות ניסיתי עם על אחד בנפרד, בסלוטים שונים...

אני יודע שהזכרונות תקינים מכיוון שבשבוע שעבר ערכתי בדיקה עם Memory Diagnostics.

פורסם

עדכנתי את הביוס ועכשיו כלום לא עולה (יש לי גיבוי של הישן על דיסקט):

ניסיתי 3 עדכונים שהגירסא שלהם לא התאימה והרביעי כן עדכן, אחרי הפעלה מחדש המחשב מציג מסך שחור וכלום לא זז- אם אני לוחץ על ריסט אז הוא שוב עולה עם מסך שחור אך הפעם עם צפצוף ארוך שחוזר על עצמו.

כבר ניסיתי להוציא את הבטריה ל-10 דקות וגם להפעיל את המחשב ללא הבטריה.

תבינו שאין לי שום גישה לכונן ה-CD או הפלופי שכן הביוס אפילו לא עושה Boot up.

מאיפה הבאת את העדכונים? אתה בטוח שהרביעי התאים בדיוק?

התסמינים שאתה מתאר מצביעים על עדכון כושל. ברגע שהפעלת את המחשב מחדש אחרי עדכון לא מוצלח, לא ניתן להחזיר את הביוס למצבו הקודם. (ניתן, אבל זה לא פשוט)

פורסם
  • מחבר

הכוונה הייתה שהביוס הציג הודעה שיש חוסר התאמה והוא פשוט לא איפשר לבצע את העדכון.

לצערי את העדכון הורדתי לא מהאתר של Award מכיוון שהם דורשים תשלום עבורו. את העדכון שביצעתי הורדתי מאתר www.DriverGuide.com

מה אתה מציע?

פורסם

את הביוס מורידים מהאתר של החברה שמייצרת את לוח האם, לא מהחברה של הביוס.

הורדת ביוס מאתר צד שלישי שכנראה לא התאים.

לתקן טעות כזו אפשר רק בעזרת עדכון חם בלוח זהה, פעולה לא מומלצת וגם לא מתשתלמת במחשב כזה ישן.

פורסם
  • מחבר

הבנתי כבר אחרי שקראתי כמה פוסטים של חבר'ה אחרים בפורום שאני די אבוד כרגע.

אבל אני אשאל בכל זאת-

אין דרך (פשוטה) שאני אוכל לאפס איכשהו את הביוס?

פורסם

לא, כי כבר לא בידיוק יש אותו. בשל חוסר התאמה שלו ללוח שלך זה בלתי אפשרי.

:(

להבא תוריד את העידכון מהאתר הרשמי של הלוח וללוח שלך במדיוק.

פורסם

תראה יש לי שני לוחות ישנים אני חושב שבשביל לצרוב את הביוס בשיטה הזו צריך שהמעגל יהי ניתן להוציא, תראה אצלך.

אצלי יש לוח של p האמת הביוס ישן אצלו אבל הכי חשוב זה שתצליח לצרוב ואז לעדכן וזה צריך ליהיות אותו לוח אחד רשום עלוי tx pro

pci chipset

pc82c439tx--9741 taiwan זה מה שרשום הוא ישן השני היה מותקן מעבד ישן של א.מ.ד. 266 זהו אם מתאים לך הם שלך :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים