עבור לתוכן

זכרונות לא מגיעים למהירות סטוק?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

ברשותי מעבד 805(533 FSB).

ביצעתי אובר קלוק על המעבד והגעתי ל3.6 ג'יגה. כלומר הFSB עלה ל180.

הבעייה שלי היא כזאת: ברשותי 1 ג'יגה של זכרון קינגסטון DDR2 שאמור לרוץ במהירות 667MHZ.

באופן מאוד מוזר כשאני משתמש במחלק של כפול 4 בזכרון(המחלק הסטנדרטי) אני לא מצליח להגיע אפילו ל166FSB, שאלו למעשה קובעים את הזכרון ב667MHZ.

כלומר, הזכרון לא מוכן לעבוד במהירות סטוק.

כשאני משנה את המחלק לכפול 2 או מקסימום כפול 2.66(יותר מזה פשוט לא עובד), אז אני יכול להעלות את הFSB עוד הרבה והנה כעת אני יושב על 180.

איך בדיוק זה מסתדר? האם הזכרון דפוק? האם יש לי עילה לבוא בטענות לקינגסטון? לא ביקשתי שהזכרונות יעבדו במהירות גבוהה מהרגיל. אבל אפילו ל667 שהיא המהירות סטוק הם לא מגיעים.

יש משהו לעשות בנידון? האם ייתכן שיש גורם אחר שהוא האשם ולא הזכרונות?

תודה על עזרתכם,

גיא.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער להקפיץ... אבל האם למישהו יש פתרון?

זאת בעיה מאוד מאוד מוזרה.. וזה מרגיז כי הזכרונות שלי איטיים בטירוף עכשיו - והבנצמרקים רק מחזקים זאת.

פורסם

הקפצות אסורות בפורום זה , קרא חוקי פורום , פעם הבאה הודעתך תנעל.

אם היית נותן מידע על הלוח אם שברשותך , קצת תמונות מתוכנות איתור מידע (כמו Sandra , CPU-Z) , היו עוזרים לך יותר.

פורסם
  • מחבר

קבל את התנצלותי הכנה. עכשיו קראתי את החוקים, וזה לא יחזור שנית.

למרות זאת, אני חייב לציין שהדיון כבר ירד עמוק למטה וברור מאליו שהוא הפך ללא רלוונטי.

הנה מידע נוסף, אודה לכם מאוד אם מישהו יוכל לנסות לעזור:

הלוח אם שברשותי הוא Gigabyte GA-8I945P-G-RH. הציפסט הוא 945P אקספרס.

כרגע ירדתי ל3.5GHz כדי לשמור על יציבות. הזכרונות פועלים עם מכפל 2.66 כי יותר מזה לא מסכים לעבוד. כלומר, אני עובד ביחס FSB:DRAM של 3:4.

מה שהכי מוזר הוא הדבר הבא: כפי שאתם בוודאי יודעים מעבד ה805 עובד על 133FSB בסטוק. לכן, הזכרונות במצב הזה עובדים ב533 (מכפל 4). במצב הזה אין לזכרונות שלי בעייה לעבוד בצורה מושלמת. למרות זאת, כאשר אני עושה אובר קלוק ומגיע ל165FSB ומעלה אני נתקע עם המכפל 4. ניסיתי להוריד את המכפל של הזכרונות ל3, כדי שהם ישמרו על מצב של בערך 500 מגה הרץ, והמחשב לא עולה - מעלה תמיהה משום שהזכרונות כן עובדים ב533 בסטוק.

אני חייב לרדת למכפל 2.66 שהם מהירות של בערך 400 ומשהו מגה הרץ, כדי שהמחשב יעלה ואני אוכל להמשיך באובר קלוק.

יש לי זכרונות VALUE של קינגסטון שהתזמונים שלו הם 5-5-5-15, ומוגדרים כ667MHZ סטוק. כלומר, הם האחרונים שאמורים להפריע לי באובר קלוק עד 667 מגה הרץ.

צירפתי תמונה כפי שביקשת מCPUZ. אני מקווה שזה יספק עוד קצת מידע על הקונפיגורציה הנוכחית שלי.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים