עבור לתוכן

אחחחח איזה נאום....ה-מ-ל-ך!

Featured Replies

פורסם

חוץ מהנ"ל אני מסכים עם הכל

אבל על מה שציצתתי יש לי רק דבר חד להגיד :lol: :lol: :lol: מה אתה רציני "אנשים עם ניסיון' date='ידע ומנהיגות כמו שרון, רבין, בגין ובן גוריון כבר אי אפשר להשיג היום"

חחחחחחחחח הצחקתה אותי שרון ורבין הביאו תמדינה למצב הזה בגללם הטרור פרח

עכשיו לגבי 4 למה אתה חושב שהעולם מבין עכשיו מי זו אירן יותר טוב ממה שהיה לפני המלחמה

[/quote']

לגבי ניסיון אנחנו רואים עכשיו בדיוק מה זה חוסר ניסיון בניהול המדינה(ואם צריך להזכיר למישהו אז הכוונה לאולמרט,פרץ,לבני)

והאמירה של ביבי בזמנו ("לא היה לי מושג") רק מוכיחה את זה וכל הכבוד לו על הוידוי.

ואל תגיד לי שאתה לא חושב ששרון/רבין/בגין היו מנהלים את זה יותר טוב. ולו רק בשביל תחושת הבטחון שלנו והמורל הלאומי כי זה הדבר השני הכי חשוב אחרי לנצח את האויב.

לגבי 4 זה די ברור, מה יש להסביר.

אם עד עכשיו העולם אמר "האחמדיניגד הזה סתם משוגע שמחפש קצת תשומת לב, ניתן לו קצת והוא יירגע, הוא לא באמת רוצה לפוצץ תעולם"

אז עכשיו הם כבר לא.

ol_tweegy - ביבי הרים את הכלכלה נקודה.

בלי המדיניות הכלכלית שלו העניים היו יותר עניים והעשירים היו מצטרפים אליהם...טוב קצת הגזמתי

קצת ארוך להסביר עכשיו את כל הדברים האלה למי שלא מכיר את הפרטים...אבל בכמה משפטים

לפני ביבי הכלכלה הייתה יותר סוציאליסטית והיום פחות.

כלכלה סוציאליסטית זה כלכלה של קצבאות גדולות...מה אומר המדינה משלמת משכורת למי שלא יכול

ולמה לא יכול

כי אין לו עבודה

ולמה אין עבודה

כי אין יזמים ואין עשירים שייצרו מקומות עבודה (כן, העשירים והיזמים הם היחידים שיכולים ליצור מקומות עבודה)

המדינה לא מייצרת מקומות עבודה

פעם היא יצרה, שנים הראשונות שלה כי לא הייתה אפשרות אחרת - המדינה הייתה צריכה להתניע את הכלכלה

ואחר כך לתת למשק להתפתח בכוחות עצמו עם עזרה מהצד.

וזה מה שיש עכשיו - משק שמניע את עצמו בכוחות עצמו ולא בכוחות המדינה.

במילים פשוטות - הפרטה,צמצום רגולציות ומתן חופש פעולה לכל אחד להקים עסק (מדינת האפשרויות הבלתי מוגבלות)

נכון - מדינת האפשרויות הבלתי מוגבלות זה ארה"ב ולא ארה"ק

נכון - אנחנו לא ממש רוצים להיות ארה"ב מבחינה כלכלית כי שם אין כמעט סוציאליזם ושם זה קפיטליזם קיצוני

שם כשאתה לא יכול להועיל יותר למדינה אז זורקים אותך לפח...

אנחנו צריכים להשאר קצת סוציאליסטים אבל לא יותר מדי

ובוא ננסה להסביר למה יותר מדי סוציאליזם זה רע.

סוציאליזם מרגיל את האנשים הפשוטים שאם הם לא ממש רוצים לעבוד אז אנחנו נשלם להם קצבאות...ברור שבמצב כזה גם לא יהיה להם שום מוטיבציה לחפש עבודה בכלל. מה עדף לקבל אבטלה או לעבוד באיזו עבודה מסריחה ולקבל את אותו הסכום ???

בסדר, יש אנשים שלא ממש יכולים לעבוד אז אוקיי, נתמוך בהם.

עכשיו לגבי העניים של היום - המספרים משקרים חד וחלק.

רוב העניים זה במגזר הערבי והחרדים - אצל האחרונים זה בעיה כי הם פשוט לא רוצים לעבוד, נחשבים לעניים ותוך כדי עובדים בעבודה שחורה - יענו מקבלים קצבאות, נחשבים עניים, ועובדים מהצד בלי לשלם מס...יענו דופקים אותנו כפול.

לגבי העניים האמיתיים - ביבי יצר להם מקומות עבודה...ז"א נתן ליזמים לפתוח עסקים חדשים ואז הם היו צריכים עובדים חדשים ואז הם לקחו את העניים לעבודה.

נכון - עדיין יש עניים אמיתיים שרוצים לעבוד ואין להם עבודה אבל הדרך של ביבי זו הדרך היחידה שיכולה כן להביא להם עבודה.

ובוא נדבר על מספרים.

ב-2005 היה למדינה עודף תקציבי של 10-20 מיליארד ש"ח.

מתחילת 2006 אנחנו על 14 מיליארד עודף

מאז קום המדינה לא היה מצב כזה.

הרי תמיד היינו בגרעונות תקציביים.

מה עושים עם הכסף ? זה כבר בידי הרשזון...

ביבי הביא את הכסף, הרשזון צריך לבזבז אותו...

אגב מאיפה הגיע הכסף הזה אתה יודע ???

תנסה לעלות רעיונות...

כן זה ממני וממך ומהעשירים שמייצרים הרבה כסף (לא, אני לא עשיר) ומשלמים הרבה מיסים.

לא מהעניים ולא מהבטלנים שרוצים רק לשבת בבית ולקבל קצבאות.

רוצה דוגמה קצת יותר מפורטת לאיך ביבי יצר מקומות עבודה.

רשות שדות התעופה זה מקום מושחת של פרוטקציורים מבית עמיר פרץ שכל עובד ניקיון שם היה מרוויח 15-20 אלף ברוטו בחודש.

מי שילם לו את המשכורת עתק הזו ?

אני ואתה !

מאז נפתח הטרמינל החדש בנתב"ג הבינו שם שיש הרבה הוצאות והתקציבים מהמדינה פוחתים ןחייבים לעשות משהו לפני שביבי יפריט אותם

ואז הם לא יוכלו להביא יותר בני משפחה לעבוד שם (ולקבל משכורות לא מוצדקות).

אז הם הביאו קבלן משנה שיבצע את עבודות הנקיון.

הקבלן הביא 100 אתיופים שיעבדו בניקיון.

נכון הם לא מקבלים 20K אולי רק 4

אבל יש להם עבודה

ולפני זה לא היה להם

מה יוצא - שעכשיו עובדים שם 100 במקום 20 ובאותו תקציב (אולי פחות).

יצרנו 80 מקומות עבודה - ותאמין לי שהאתיופים האלה לא בוכים על 4K בחודש הם רק מברכים עליו כל יום.

וכל ההסבר הארוך הזה זה מבלי שהתחלתי לפרט כמה אנחנו משלמים היום פחות על המחיה שלנו (אולי בפעם אחרת אם מישהו יעצבן אותי גם על זה).

• תגובות 89
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מישהו קלט את הרפרנס לשרון?

פורסם

מה לא ברור ? אני יסביר

ובהמשך לכלכלה אם עוד יש לכם כח לקרוא

קבלו דוגמה מאלפת שמדגימה למה תמיד יהיו כאלה שרואים את חצי הכוס הריקה

ותמיד יבכו

שיעור פשוט בכלכלת שוק - את הטקסט סיפרה בזמנו שרי אריסון, לפני שעזבה את ישראל.

להלן הסבר לשיטת תשלומי מיסים שלנו - בשפה פשוטה, כך שכולם יבינו.

נניח שבכל יום עשרה אנשים יוצאים למסעדה לאכול. החשבון עבור עשרה איש מסתכם ב- 100 שקלים. אם הם משלמים את החשבון באותה צורה שאנו משלמים את המיסים, זה יתחלק בערך כך: ארבעת הראשונים, העניים ביותר, לא ישלמו כלום. החמישי ישלם שקל אחד. השישי - שלושה שקלים. השביעי - שבעה שקלים. השמיני - 12 שקלים.

התשיעי - 18 שקלים. העשירי, העשיר ביותר, ישלם 59 שקלים.

כך הם החליטו לשלם את החשבון. עשרת האנשים אכלו במסעדה יום יום, והיו די מרוצים בסידור זה.

עד שיום אחד בא בעל המסעדה ואמר: אתם לקוחות נאמנים וטובים - אז החלטתי לתת לכם הנחה יומית של 20 שקלים, כך שהארוחה עכשיו תעלה רק 80 שקלים.

הקבוצה רוצה להמשיך בתשלום לפי שיטת המיסים שלנו. אזי - ארבעת הראשונים לא הושפעו, והם ימשיכו לאכול בחינם. אבל איך תתחלק ההנחה בין שאר ששת הסועדים? איך הם יחלקו את ההנחה של 20 שקלים, כך שכל אחד יקבל את החלק שלו בצורה הוגנת? האם כל אחד יקבל הנחה של 3.33 שקלים (20/6)? אם יחלקו כך, הרי

שהאיש החמישי והשישי יצטרכו לקבל כסף כדי שיאכלו.

לפיכך החליט בעל המסעדה, שאת ההנחה הם יחלקו כפי שחילקו קודם את החשבון: האיש החמישי - יאכל בחינם, השישי ישלם שני שקלים. השביעי ישלם חמישה שקלים. השמיני ישלם תשעה שקלים. התשיעי ישלם 12 שקלים והעשירי ישלם 52 שקלים (במקום 59).

המצב שנוצר עכשו (כמובן) היה יותר טוב עבור כל איש ואיש מששת הסועדים מאשר היה קודם, וכל אחד שילם פחות מאשר קודם. ארבעת הראשונים המשיכו לאכול בחינם.

אך בצאתם מהמסעדה התחילו הסועדים להשוות את ההנחה שקיבלו. האיש השישי אמר: "אני קיבלתי רק שקל אחד מ- 20 השקלים של ההנחה, בעוד שהוא (והצביע על העשירי) קיבל שבעה שקלים מתוך 20 השקלים". האיש החמישי (זה האוכל עכשיו חינם) אמר "כן , זה נכון, אני חסכתי רק שקל אחד, בעוד שהוא (והצביע על העשירי) חסך פי שבעה ממני, זה ממש לא פייר". האיש השביעי צעק "זה נכון, למה הוא צריך לקבל שבעה שקלים בחזרה ואני רק שניים? עשירים מקבלים תמיד את כל ההטבות!"

"רגע אחד", צעקו ארבעת הסועדים הראשונים, "אנחנו לא קיבלנו כלום בכלל. תמיד השיטה דופקת את העניים".

תשעת האנשים הקיפו את האיש העשירי, והחטיפו לו מכות.

למחרת הוא לא הופיע לסעודה, כך שתשעת הסועדים האחרים החליטו לשבת ולאכול בלעדיו. אבל ברגע שהם באו לשלם את החשבון, הם גילו משהו מאד מאד חשוב: היו חסרים להם 52 שקלים...

כל הזכויות שמורות למי שרשם את זה במקור...

פורסם

ד"א אומרים "אסביר"

NIRT

מה שכתבת זה בדיוק מה שקורה רק מה לעשות שזה לא פופוליסטי לומר זאת

אין חברה בלי עניים. צריך רק ליצור חברה שיהיו בה כמה שפחות עניים וכמה שיותר אנשים שיוכלו לעזור לעניים. וזה בדיוק מה שביבי עשה.

ברגע שנגיד אדם עשיר מאוד מקבל הטבה של שני מיליון שקל(שזה המון) וזה מאפשר לו לפתוח עסק של רק 100 איש אז אמנם המדינה "הפסידה" שני מיליון ש"ח אבל היא הרוויחה יותר מפי שתיים שהיא לא צריכה לשלם קצבאות. עכשיו תנסו להגדיל את זה ליותר 110 עבודות. תחשבו על זה שאולי הם יקבלו יותר משכר מינימום, תחשבו על זה שהם יתחילו להוציא כספים, תחשבו על זה שבעקבות הרבה אנשים שמבזבזים כסף הכלכלה יכולה לזוז ולצמוח.

בקיצור תחשבו......

פורסם

ד"א אומרים "אסביר"

NIRT

מה שכתבת זה בדיוק מה שקורה רק מה לעשות שזה לא פופוליסטי לומר זאת

אין חברה בלי עניים. צריך רק ליצור חברה שיהיו בה כמה שפחות עניים וכמה שיותר אנשים שיוכלו לעזור לעניים. וזה בדיוק מה שביבי עשה.

ברגע שנגיד אדם עשיר מאוד מקבל הטבה של שני מיליון שקל(שזה המון) וזה מאפשר לו לפתוח עסק של רק 100 איש אז אמנם המדינה "הפסידה" שני מיליון ש"ח אבל היא הרוויחה יותר מפי שתיים שהיא לא צריכה לשלם קצבאות. עכשיו תנסו להגדיל את זה ליותר 110 עבודות. תחשבו על זה שאולי הם יקבלו יותר משכר מינימום, תחשבו על זה שהם יתחילו להוציא כספים, תחשבו על זה שבעקבות הרבה אנשים שמבזבזים כסף הכלכלה יכולה לזוז ולצמוח.

בקיצור תחשבו......

:xyxthumbs:

מקבל את התיקון

ומחזק אותך על הדוגמה

פורסם

מה שיעזור לפקוח את העיניים של האנשים

פורסם

סליחה שאני גורר את הדיון אחורה אבל רק עכשיו ראיתי את זה ואני לא יכל להתעלם:

.ה-מ-ל-ך!

אתה בת 10? בסך הכל עוד פוליטיקאי.

פטאתי כמו ה"דא ליברמן" הזה בכל סוף הודעה של משתמשים מסוימים פה :lol:.

משננים ססמאות בחירות ומעריצים אנשי שלטון...כמה עצוב, מה זה נראה לכם ממלכה?

אתם יכולים להמשיך עכשיו (:

פורסם

דא ליברמן לשלטון

ביבי המלך לאוצר

בילין שמולני מנייק שאין לו אמא ערביה אבל דואג לערבים יותר מאשר לבני עמו ולאומו

פורסם

אתה בכח מנסה להראות שאתה אדיוט?

פורסם

אתה בכח מנסה להראות שאתה אדיוט?

לא אני פשוט רוצה להרגיז פה כמה שמאלנים(ואני יודע שהם מתרגזים כי הם יודעים שאם הבחירות היו מתקימות היום החזון שלי היה מתקיים טוב בעצם בעניין בילין זה לא חזון :P)

פורסם

החזון שלך?

יש לך בכלל דעה משלך?

כמו שזה נראה אתה בינתיים אוסף דעות מאנשים אחרים

בכל מקרה, זה לא ממש משנה

אין בחירות היום וגם לא יהיו מחר

(וגם לא עוד 60 יום ככה שהגיע הזמן לערוך את החתימה שלך)

פורסם

החזון שלך?

יש לך בכלל דעה משלך?

כמו שזה נראה אתה בינתיים אוסף דעות מאנשים אחרים

בכל מקרה, זה לא ממש משנה

אין בחירות היום וגם לא יהיו מחר

(וגם לא עוד 60 יום ככה שהגיע הזמן לערוך את החתימה שלך)

אתה יודע לא חייבים בחירות כדי שמפלגה תתפרק

ןלגבי דעה למה אתה אומר את זה זה שאני לא מסכים איתך לא אומר שאני חסר אינטלקט ולא יכול לחשוב בעצמי

פורסם

Nirt, כל הכבוד

אחד האנשים הענייניים פה.

הסברת את עצמך יפה מאוד - אני איתך

פורסם

תודה

אפשר סיבוב על זאת מהתמונה שלך כאות תודה ? ::)

פורסם

לא אני פשוט רוצה להרגיז פה כמה שמאלנים

המטרה שלך אידיוטית.

הבעת את דעתך כמו אדיוט.

זרקת ססמאות של אדיוט.

אז כן, הוכחת שאתה אדיוט (שוב "אדוני"?).

ואין פה קשר לימין ושמאל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים