עבור לתוכן

לוח אם וספק פגומים - עצות מה לעשות

Featured Replies

פורסם

ברשותי ספק Thermaltake Purepower 480W, ולוח אם Epox 8KDA3J.

לפני מס' ימים המחשב התחיל לעשות בעיות. כללו חלק מן הבעיות כיוביים לא רצוניים, ובעיות כרטיס מסך (הרדאון X800 XTPE מקבל חשמל בנוסף מהלוח אם גם מהספק ישירות).

היום עשיתי סריקה יותר מקיפה לבעיה ומצאתי כי אחד מהחיבורים של הספק אל הלוח אם, נשרף (בחוט הגדול העבה עם 20 הפינים), אחד הפינים שרוף, וכך גם המקום שהוא היה בו על הלוח אם.

מס' שאלות:

1. יש אפשרות להחליף רק את חיבור החשמל בלוח אם? אם אפשר במעבדה - האם זה כדאי?

2. קניתי את המוצרים הנ"ל בזיגזג לפני קצת פחות משנתיים, על הספק יש אחריות של 12 חודשים, ואילו על הלוח אם, 24 חודש. בתקנון האחריות היה רשום כי האחריות לא מכסה "פגיעת ברק, שריפה, רטיבות ו/או שימוש לא נאות במוצר", האם אני עדיין יכול לדרוש אחריות על הלוח אם? מכיוון שלא היה קצר חשמל/רטיבות או כל תקלה חיצונית אחרת, אלא פגיעה או של הלוח אם בספק, או של הספק בלוח אם.

3. במקרה שלא אוכל למשש את האחריות, חשבתי על מס' תחליפים:

א. לוח אם Abit KV-85 S-754, VIA K8KM800 - במחיר של 290 ש"ח + ספק SpireTower 500W במחיר של 290 ש"ח גם כן.

ב. לוח אם Gigabyte nForce3\K8m800 במחיר של 375 שניהם + ספק HEC 475VD-T במחיר של 390 ש"ח.

ההצעה הראשונה היא מKSP, השניה מזיגזג.

בנוסף, שאלה אחרונה, ראיתי כי קיימים ספקי ATX 2, האם ספק כזה יכול לעבוד עם לוחות אם ישנים? בנוסף, מה התקן החדש אומר?

אשמח לקבל תשובות מהירות, מכיוון שאף אחד לא אוהב להתקע בלי המחשב שלו,

תודה רבה, רועי.

פורסם

אני מציע לך לקנות ספק או להסיג ספק רק לבדוק מה קורה עם הלוח במידה והלוח הלך תנסה לממש את האחריות עם הספק הטוב ,רק

אם רואים ממש שהיה קצר על הלוח אז יהי לך קשה לממש האחריות ,אבל בכל מצב אתה צריך ספק .ובקשר לאיכות שלהם הרבה ממליצים על hec

יש מומחים שמבינים יותר ימליצו לך .תצליח

פורסם

כדי לעזור לך צריך תקציב.

אם אתה יכול להרשות לעצמך תיקח את ה- Enermax Liberty 400W באזור ה- 500.

הוא ידאג שלא ישרף יותר כלום במערכת.

פורסם

מניסיון עם Thermaltake הספקים האלה פשוט מתים אחרי שנה ממש לא יאומן :kopfpatsch: היה לי את ה Butterfly.

בקשר ללוח תבדוק שלא נגרם שום נזק, האם נראה על הלוח סימנים של קצר? אם אין סימנים של קצר תנסה להחליפו במידה והוא לא תקין(כמובן לבדוק את הלוח עם ספק אחר)

בקשר לספק כמובן להחליף אותו למשהו יותר איכותי

תעשה את הבידקות ותחזור אלינו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים