עבור לתוכן

תקיעות אקראיות.. מסך כחול.. פירוט הקבצים שרש&#

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש לי את המחשב שלי משהו כמו 7 חודשים.. ותמיד היתה לו רק בעיה אחת.. לפעמים הוא פשוט היה נתקע.. ועושה לעצמו ריסטרט..

אף פעם לא היה לי כח לטפל בזה אבל לפעמים זה מציק שאני באמצע משחק או כותב משהו ופתאום זה נתקע וריסטרט..

בשביל לנסות להבהיר מה קורה אני יתן דוגמא..

משחק ג'נרלס.. אני מנצח הכל סבבה.. פתאום הסאונד נתקע (קול כזה של גרררררררררררררררררררר - לופ של אותו קטע קול שהתנגן בדיוק)

שומעים במחשב קול כזה של קליק (נראה לי שזה משהו שעושה את הריסטרט..)

לפעמים מספיקים לראות חלון כחול שרשום שם כל מיני דברים עם באפור..

אני לא מבין מה הבעיה.. התקיעות קורות לרוב בזמן משחק אך גם בdesktop כשאני בכלל לא במחשב..

לשלוח את המחשב לתיקון? קניתי אותו בksp.. אם זה בעיה במודול זכרון אני יצטרך לשלם על חדש? כי אם הוא דפוק הוא היה דפוק כשקיבלתי אותו.. נשמע מטומטם לשלם על רכיב דפוק..

ד"א: התקנתי הרבה פעמים את הצ'יפסט ואת הכרטיס מסך מחדש וגם עידכנתי דרייברים לכרטיס קול.. (כרטיס קול onboard)..

עריכה: שלא יהיו טעויות.. שום דבר לא בoverclock..

עריכה 2: המסך הכחול המדובר נראה כך אך אני לא יודע אם רשומים בו את אותם הדברים..

http://pics.sendit.co.il/0806/ee71a5fcff.jpg

התמונה לקוחה מת'ראד אחר כאן בפורום. היתה לו שם בעיה בכרטיס הקול.. יכול להיות שזאת הבעיה שלי? הקול נתקע מתי שקורה הריסטרט..

עריכה 3: אחרי עיון בת'ראד העוסק בתמונה הנ"ל ראיתי שיש לו minidump.. החלטתי לחפש מה זה minidump ומצאתי..

%systemroot%\minidump

המחשב שמר שם את כל הלוגים של כל הקריסות שהיו לי (היו הרבה)

ובכולם הוא מתייחס להרבה בולשיט (כל מיני סמיילים וסימנים מוזרים) ולקבצים הבאים:

m i x e r . s y s α%╕ א(╕¶ ¶ ╘α☼וk m i x e r . s y s

r m k a u d . s y s ╠≈ 0╠≈¶ ¶ %body%amp;szlig;☼וD M u s i c . s y s

w m i d i . s y s ░╕÷ נ╣÷♫ ♫ tß☼וa e c . s y s

p l i t t e r . s y s אß≤ áß≤↑ ↑ ─ß☼וp r o c e s s r . s y s

d a u d i o . S Y S └ש≈ ►ת≈▬ ▬ ¶Γ☼וS f l o p p y . S Y S

עכשיו אני רואה שיש פה כמה קבצים שקשורים לaudio.. כרטיס קול.. אבל יש כמה שלא.. מישהו מוכן להסביר לי מה זה processr.sys?

ומה זה sfloppy.sys? אני יכול להתקין את הכרטיס קול מחדש אבל האם זה יתן לי משהו?

אולי להתקין גם את המעבד והfloppy מחדש (?)

עריכה 4 ואחרונה עד שתהיה תגובה או עד שאני יפתור את הבעיה בעצמי: גיליתי שsfloppy קשור איכשהו לusb.. אני לא יודע אם זה קשור אבל לפעמים שאני מדליק ת'מחשב הוא פועל כרגיל רק שאין עכבר.. אם אני מנתק ומחבר אותו הוא עובד וגם אם עושים ריסטרט.. יכול להיות שיש לי בעיה בדרייבר של הusb?

פורסם

לפי דעתי יש לך בעיה בזכרונות כלומר (אם יש לך שני סלוטים) אז יש התנגשות של המודולים

וכך אתה מקבל את המסך הכחול אם "השטויות" (יכול להיות שסלוט אחד מחברה אחת והשני

מחברה שנייה אבל זה עדיין לא אומר שזה אמור לקרות) איזה זכרונות יש לך???

תנסה אולי להתקין מחדש את הwindows ואם גם זה לא יעזור אז תפנה לksp

לפי דעתי הבעיה אינה קשורה לכרטיס הקול יכול להיות שנגמר לך הזכרון (אם נגיד יש לך 256mb )

ואתה עובד אם הרבה תוכנות אז אתה יוצר עומס על המערכת.

תכתוב את המפרט שלך וננסה לעזור לך

פורסם
  • מחבר

המפרט שלי כתוב בחתימה...

כמו שאתה רואה אין לי 256mb...

אני לא מאמין שהחברות של הזכרון שונות.. הזמנתי את שתי המודולים יחד עם המחשב כ2 סטיקים של 512mb cas 2.5 (או שזה היה 2 אני לא זוכר) והם פועלים בdual channel..

איזו סיבה יש לקבצים האלה להיות במיני דאמפ אם אין בעיה בהם? :|

התקנתי מחדש את הצ'יפסט (כולל כרטיס קול): אם אני לא טועה שומעים עכשיו יותר טוב.. אם שוב המחשב יתקע אני אקפיץ את הנושא..

עריכה: התקנתי windbg ואת הסמלים.. רשום שהבעיה היא כנראה בקובץ ntkrnlpa.exe... מישהו יודע מה זה אומר?

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה אבל זה הגיע כל כך למטה שלא נראה לי שמישהו יסתכל על זה ^^

כמו שאני מבין הבעיה היא לא בזכרונות כי בminidump כתוב שם של קובץ (ntkrnlpa.exe) ולא memory..

התקנתי מחדש צ'יפסט ובינתיים הכל בסדר.. למישהו יש עוד רעיונות?

פורסם

ntkrnlpa.exe = מעבד ב 99% מהמקרים.

יש לך BUGCHECK שהוא מגיע גם עם מספרים , והוא בתוך הניתוח של ה DUMP.

תוכל לרשום לי אותו?

פורסם

יש לי בדיוק אותה בעיה, והיא כן קשורה לזכרונות.

גם אני קיבלתי מלא פעמים תמסך הזה עם אותה הודעה.

ברגע ששמתי את הזכרונות בסלוטים נפרדים כך שהם לא יעבדו בצורה דואלית הכל הסתדר!

זאת תופעה מאוד מוזרה כי הזכרון הגיע באריזת קיט של דואלצ'נל. (ראה מפרט)

פורסם

לפי דעתי הבעיה אינה קשורה לכרטיס הקול יכול להיות שנגמר לך הזכרון (אם נגיד יש לך 256mb )

ואתה עובד אם הרבה תוכנות אז אתה יוצר עומס על המערכת.

ראיתי ושמעתי על הרבה שטויות בחיי אבל זה??

נגמר המקום בזיכרון אז המחשב קורס???

מאיפה המצאתה את זה!!!

עכשיו בכל אופן לנושאנו תריץ בדיקת זיכרון בMEMTEST אתה יכול להריץ סריקה בפורום יש המון נושא בנושא.

במידה והכל תקין תחזור אלינו נמשיך לעבוד איתך על הבעיה

פורסם

מה זה השטויות האלו לי היה 256 אם xp הרצתי אליו kaza יחס עם תוכנת אנטי וירוס של נורטון ונגמר הזכרון

אני לא ממצאי את זה סך הכל חשבתי שזו יכולה להיות הבעיה זה הכל לא צריך לרדת על אנשים אתה יודע :bash:

פורסם

יש לי בדיוק אותה בעיה, והיא כן קשורה לזכרונות.

גם אני קיבלתי מלא פעמים תמסך הזה עם אותה הודעה.

ברגע ששמתי את הזכרונות בסלוטים נפרדים כך שהם לא יעבדו בצורה דואלית הכל הסתדר!

זאת תופעה מאוד מוזרה כי הזכרון הגיע באריזת קיט של דואלצ'נל. (ראה מפרט)

גם לי יש את אותם מסכים כחולים שמופיעים מדי פעם, ואין לי שתי סטיקים של זכרונות, אלא סטיק אחד של סמסונג 1024MB רגיל.

איך תסביר את זה?!

פורסם

פותח הת'רד, תוכל פשוט להעלות לכאן את הקובץ DUMP וזהו? :s07:

פורסם
  • מחבר

^^ בשמחה :)

אני מקווה שהבעיה היא לא חומרתית... אני יעשה memtest.. ואם הבעיה היא חומרתית - ksp יחליפו את החומרה התקולה (יש לי אחריות על המעבד לכל החיים)

http://rapidshare.de/files/29085706/Minidump.rar.html

ד"א: יש לי סיבה לנסות להתקין את המעבד מחדש? או שאין קשר?

ד"א 2: אתמול לא היו נפילות (של המחשב :) ), אני מקווה שזה ימשיך כך :), אם יהיו אני ידווח

עריכה: עשיתי memtest...

0 errors

משהו מוזר: אחרי שזה סיים זה התחיל שוב.. בגלל שזה 20 דקות לבדיקה לא עשיתי שוב.. לדעתי אין בעיה בזכרונות..

פורסם

^^

מה יתן לך "להתקין את המעבד מחדש"? אין לו שום התקנה מיוחדת, פשוט מאוד מחברים אותו לסוקט שבלוח אם ואם אין צפצופים או שאין פוסט אז הכל בסדר... או בקיצור אין קשר

MEMTEST מריצים למשך 6 שעות או אפילו יותר אם אפשר ולא לשעה או 20 דקות

טוב לגבי הדאמפים, קצת הגזמת הייתי אומר :o כי אני לא מתכוון לנתח את כל ה70 קבצים שהעלת לשם אז אני ינתח רק את ה5 האחרונים שהם כן הכי רלוונטים למה שמעניין אותנו...

טוב בעיקרון כל הדאמפים שבדקתי מתייחסים לבעיה אחת...

ממה שיצא לי לבדוק באינטרנט הבעיה שלך היא יכולה להיות בכמה דברים שהם לעדכן את הדרייברים של הכרטיס מסך, לדאוג לקירור של המעבד שלך (או אם תוכל לדווח לנו כמה מעלות הוא זה יהיה מצוין), לבדוק את הזכרונות...

דרך אגב הבעיה קוראת בזמן מאמץ? אם כן יכול להיות שהספק שלך גורם לזה

פורסם
  • מחבר

לא רק בזמן מאמץ..

להתקין מחדש ת'מעבד - התכוונתי לדרייבר.. לamd64 יש דרייבר למעבד שמופיע בadd and remove software.. וגם לו יש עדכונים לפעמים לפי מה שהבנתי..

הטמפרטורה במחשב (לפי הlcd של המארז) לא עוברת אף פעם את 50 מעלות..

וקרה לי כבר ריסטרט ב45 מעלות..

הכרטיס מסך מגיע ל70 או 75 מעלות בערך (7800gt)

ואני ינסה למצוא זמן להריץ memtest.. או שאם זה יקרה אני כבר ישלח את זה לksp שיסתדרו עם זה.. אם זה בעיה בזכרונות אז גם ככה צריך להחליף אותם וזה בעיה שלהם..

עריכה: יום שני ברציפות בלי תקיעות. (אל תטעו - היו כבר פעמים כאלה.. פשוט ביומיים האחרונים שיחקתי כמעט nonstop)

פורסם

אם יש אחריות שישברו את הראש

ואם לא תנסה להריץ באמת Memtest ותחזור אלינו עם תשובות

פורסם
  • מחבר

סבבה

לדעתי רוב הסיכויים שהבעיה נפתרה.. מקווה מאוד..

דרכי התיקון: עדכון דרייבר צ'יפסט

הגדלת frame buffer size (ביוס) ל128mb מ64mb... בינתיים כבר 3 ימים בלי תקלות.. נקווה שימשיך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים