עבור לתוכן

כרטיס מסך חדש - כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

קניתי אתמול כרטיס מסך חדש, מבוסס nVidia 6200. לפני שתקפצו, אני לא צריך יותר מזה, אני לא גיימר. :)

שמח וטוב לב פתחתי את האריזה היום, הוצאתי את הכרטיס והדבר הראשון שראיתי זה שחלק גדול ממנו מכוסה במין "סככה" בצבע כסף, שמחוברת לכרטיס באמצעות שני קפיצים ומסתירה ממני את המעבד שלו. ניסיתי בהתחלה להסיר את זה, אבל לא ראיתי איזושהי דרך לעשות את זה ובמדריך המשתמש לא היה כתוב על זה כלום.

התקנתי את הכרטיס במקום שלו (AGP), ואז שמתי לב שבמדריך נכתב שצריך לחבר אליו power supply ע"י חיבור כבל של ההארד דיסק אליו. לא מצאתי לאן לחבר (אולי זה מתחת לגג הכסוף?), אז עברתי הלאה, במחשבה שזה כ. מסך כ"כ חלש שהוא לא צריך מתח נוסף.

הפעלתי את המחשב, התקנתי דרייברים (גם לווינדוס וגם ללינוקס), ושמתי לב שהטמפרטורה שלו היא קבועה על 48 מעלות.

השאלות שלי הן:

1. לא צריך להוריד את הסככה הזאת, נכון?

2. לא צריך לחבר לכרטיס את הכבל של ההארד דיסק, נכון?

3. טמפ' של 48 מעלות צלזיוס זה נורמאלי, כשהמעבד שלי (סמפרון 2500+) פועל על 36 מעלות?

תודה מראש, וסליחה על שאלות הנוב. :)

פורסם

1. לא צריך להוריד את הסככה הזאת, נכון?

2. לא צריך לחבר לכרטיס את הכבל של ההארד דיסק, נכון?

3. טמפ' של 48 מעלות צלזיוס זה נורמאלי, כשהמעבד שלי (סמפרון 2500+) פועל על 36 מעלות?

תודה מראש, וסליחה על שאלות הנוב. :)

1. לא הבנתי מהיא ה"סככה" הזאת כפי שאתה מתאר. אוליי השקית האנטי-סטטית שבאה ככיסוי על הכרטיס מסך?

2. 6200 עם כבל מתח חיצוני נוסף?! ROFL ד.א- קוראים לחיבור הזה מולקס. תבדוק אם בחלק הימני של הכרטיס ישנו חיבור בצורת ריבוע (אם כן אז תצלם את זה בבקשה).

אם יש אז תחבר את הכבל מתח.

3. טמפ' מצויינת. טמפ' של כרטיסי מסך גבוהה יותר מטמפ' של מעבדים.(חוץ מפרסקוט ^^)

פורסם
  • מחבר

1. לא, אני יודע מה זה שקית אנטיסטאטית. :)

זה נראה בערך ככה, רק ששלי כסוף ומורכב קצת אחרת - http://images10.newegg.com/neweggimage/productimage/14-130-233-01.jpg

2. לא ראיתי חיבור כזה, אבל אולי הוא מתחבא מתחת?

3. תודה. :)

פורסם

ה"סככה" שמסתירה ממך את ליבת הכרטיס היא גוף הקירור שלו. הצורה והחומר של גוף הקירור עוזרים לכרטיס לשמור על טמפרטורות יותר נמוכות. בתמונה שהבאת, הקירור הוא פסיבי, כלומר, הוא לא מבצע שום פעולה. אם תסתקל על גוף הקירור של המעבד שלך, אני מניח, שיהיה עליו מאוורר בשביל לקרר אף יותר.

פורסם

1. לא, אני יודע מה זה שקית אנטיסטאטית. :)

זה נראה בערך ככה, רק ששלי כסוף ומורכב קצת אחרת - http://images10.newegg.com/neweggimage/productimage/14-130-233-01.jpg

2. לא ראיתי חיבור כזה, אבל אולי הוא מתחבא מתחת?

3. תודה. :)

אתה מתכוון לחיבורים שיוצאים מהצד השני של המארז?

אלו היציאות של הכרטיס: TV-OUT VGA DVI לא יציאות מתח...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, פשוט לא תיארתי לעצמי שצריך גוף קירור כזה על כרטיס כזה...

בנוגע ליציאת מתח - לא, הסתכלתי מבפנים ולא ראיתי יציאה כזאת. מבחוץ מן הסתם אין... כנראה השהכרטיס בכל זאת לא דורש מתח חיצוני, ועכשיו אני יכול להתפנות לי לאפקטים תלת מימדיים כיפיים. :)

פורסם

כמטע בכל כרטיס מסך יש גוף קירור יחסית גדול.

ד"א, הניק שלך קשור במקרה לאמן האוסטרלי (הגדול מכולם!!) prism?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים