עבור לתוכן

האם צריך קירור מים?

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר שניסיתי את כל האפשרויות הקיימות בקירור על ידי מאווררים למיניהם המסקנה היא שלא ניתן להוריד בצורה משמעותית את טמפרטורת המעבד, שלא נדבר על שאר חלקי המחשב.

כיום טמפרטורת המחשב ( לאחר ניקיון יסודי - מריחת משחה טרמית איכותית, גוף קירור Thermalright XP-90, מאוורר Vantec ThermoFlow 80MM Smart( לאחר 4 ימים שעבדתי עם Vantec Tornado 80MM Case Fan, הגעתי למסקנה חותכת כי בעקבות הרעש, בן אדם לא מסוגל להשאר נורמלי עם דבר כזה ).

זה לא נתן לי כלום, כל הנסיונות דיי כשלו היות ומדובר בתופעה חיצונית ( ניסיתי גם עם מארז פתוח כמובן ), אבל התנאים בחדר שלי מעט קשים במיוחד בחודשים האלו, הטמפרטורה לא יורדת מ- 49 מעלות בזמן מנוחה, בזמן משחקים אני פוחד להסתכל. ( ביום שתפסתי אומץ זה הגיע ל- 57 ).

המעבד הוא Intel p 4 2.4 northwood socket 478, יש לי שתי זכרונות כל אחד 512, הלוח תומך ב- 333 MHZ DDR, הכרטיס מסך של leadtek ti 4800 se.

כיוון שהמצב לא מזעיר פנים ובייחוד כשאני חושב על o\c לעתיד ( אין לי אפשרות לעשות דבר היום - אני יכול להגיד תודה שהוא עובד אולי ), חשבתי על כיוון של מערכת קירור מים, במהלך החיפוש נתקלתי במערכת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11475

אין לי ממש ידע קודם רק אני יודע פחות או יותר איך מגיעות מערכות קירור, זו במקרה מגיעה עם בלוק ל- cpu ולכרטיס מסך, בייחוד שהמערכת מתאימה לסוג המעבדים שלי, בנוסף גם שמחתי לראות שהיא תתאים גם לעתיד ( amd socket 939 ומעלה ),

לאחר כל המגילה המפורכת, מגיעה השאלה, אם זה שווה בעצם את הכסף לאחד שלא מעוניין להתעסק עם בנייה עצמית,

האם זה שווה בכלל בתור מערכת קירור ותוריד לי את טמפ המעבד - שזו המטרה העיקרית למינימום של 42 \ 45 מעלות?

וכמובן תנו חוות דעת בסביבות המחירים האלו אם יש משהו טוב יותר, או מניסיון אישי עם המערכת מסוג זו.

תודה רבה

פורסם

הטמפרטורות שלך לא הגיוניות, נורת'ווד בתדר כזה ידוע כמעבד קריר יחסית

אז או שהסירקולציה במארז גרועה או שהחדר חנוק

אפשרות אחרת היא שהלוח מזייף (איזה לוח יש לך?)

כך או כך אני בטוח שקירור אוויר איכותי יותר יעשה את העבודה

פורסם

XP-90 עדיין נחשב קירור חזק

פורסם

איך אחי? אצלי אם מוד למאוורר של אינטל של 7v וקירור רגיל בלי מאוררים במארז והוא מגיע ל 60 במאמץ ועוד שלי זה 2/6

פורסם

lol

סחטיין על הטמ"פ היא ממש גרועה :xyxthumbs:

לחבר שלי יש נורטווד כזה בדיוק רק פרט אחד שונה :

2.4@3.6 על קירור סטוק בלי העלאת מתח והטמ"פ לא עוברת את ה-48 במאמץ עם קירור מקורי של אינטל אבל עם משחה טרמית של AS-5

פורסם
  • מחבר

בהחלט הגיוני, הטמפ הייתה כך מאז ומתמיד,

הלוח אמ של Epox דגם 4GEA +, החדר חנוק!,

בחזרה לדיון, האם המערכת מים שציינתי אכן מומלצת? או שיש טובות יותר במחירים דומים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים