עבור לתוכן

התחממות יתר של כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב AMD 3800+ וכרטיס מסך 6800 GT של PNY, לאחרונה נתקלתי בבעיה קשה של התחממות יתר של הכרטיס מסך שמגיע בקלות למ 120 מעלות צלסיוס תחת עומס קל מאוד, ניסיתי לנקות אותו ואת המאוורים של המארז אך לשווא, אפילו שמתי מאוורר חיצוני רגיל עליו וכמובן שבמצב זה לוקח לו זמן רב יותר להתחממם אך הוא עדיין מגיע למאה ומעלה בקלות, בכל מקרה כרגע עשיתי קצת דיקלוקינג רציני + המאורר , וכרגע הוא מתייצב תחת עומס קל על 90 מעלות שמאפשר לי קצת לשחק אך כמובן שזה לא פתרון, רציתי לדעת אולי למישהו יש השגות או עצות בנושא.

תודה.

פורסם

קשה לי להאמין שהוא מגיע ל 120 מעלות

כבר מזמן הוא היה נשרף/קורס או לא מתפקד בכול מקרה ניסית אולי לגעת עם היד?

תחשוב שמים רותחים ב 100 מעלות

פורסם
  • מחבר

ברור שניסיתי לגעת אם היד הוא רותח, ה120 מעלות זה לא הערכה שלי אלא זאת הטמפ שמצויינת בדיירברים של הכרטיס מסך, יש שם אופציה להאטה של ביצועים אם הכרטיס מגיע לטמפ מסויימת שהיא 120, גם תוכנות חיצוניות שידוע לי שאינן מדויקות מצביעות על טמפ דומה, אם זאת אין לי את ההבנה הדרושה כדי לומר מה בדיוק מציינת הטמפ הזאת, אבל בכל אופן כפי שציינתי יש אופציה בדרייברים של בכרטיס מסך לראות טמפ ועל הטמפ הזאת אני מדבר. מעבר לזה אם אני משחק משחק יחסית קל אז אני נזרק מהמשחק לטובת חלון שמודיע לי על האטה של הכרטיס עקב חמום יתר וכמו כן אם אני ממשיך תוך התעלמות (כי אני משחק ברשת גנרלס נגד חברים שלי ועדיף להרוס כרטיס מאשר להפסיד להם....) אזי אני סופג ריצודים על המסך מה שגורם לי בשלב זה לפרוש מהמשחק תוך שמירה על כבודי. חשוב לי להדגיש שהתופעה חדשה ולא תמיד הייתה כך, קשה לי לשים את האצבע מה גרם לכך , אולי הקיץ אבל אפילו אם כן הייתי מצפה שמאורר חיצוני יפתור את הבעייה לכן אני בעצם אולי שואל מה יכולה להיות הבעייה שגורמת להתחממות שכזאת ומה יכול להיות הפתרון. (אולי אפילו החיישן שמודד את הטמפ מבלף, אפילו שאני לא חושב כי אני רואה ריצודים על המסך בטמפ גבוהה אפילו שאני לא סגור האם זה אפקט שנובע מהאטה מובנית של הכרטיס או מתופעת לוואי של החום).

ובכל מקרה תודה על התגובות.

פורסם

אם יש לך אחריות כדי שתממש אותה אם לא אולי תקנה קירור חדש לכרטיס?

פורסם
  • מחבר

טוב זה הקטע שאני לא סגור עליו, מעבר לעובדה שאני לא יודע מה זה אומר קרור חדש (מאורר של הכרטיס?), אני תוהה אם איזה שהוא סוג של קרור יכול לעזור כאן, מאורר חיצוני גדול שפועל על הכי חזק לא יותר חזק מכל מאורר אחר? (אני ממש לא סגור על זה אז אתה ידוע בוודאות אז תאמר), מעבר לזה יש לי אחריות איפהשהוא אבל קניתי את זה בארה"ב לפני יותר משנה והאחריות הייתה לשנה.

פורסם

יש את ה Evercool Turbo 2(כנראה שגם אני יקנה אותו) שיכול להתאים לך

תסתכל כאן

פורסם

אם הכרטיס עדיין באחריות, לך תחליף אותו - הוא דפוק.

אם לא, אתה צריך לרענן את התמיסה הטרמית בין הGPU לגוף הקירור.

מה הטמפרטורה בתוך המארז?

אם היא מעל 45 אז יש לך בעית קירור במארז ואתה צריך יותר אוורור.

שים לב שלמרות ששמת מאוורר גדול ישירות על הכרטיס כשהמארז פתוח זה עדיין לא עזר, אז איך אתה מצפה להתעלות על זה עם מאווררים קטנים?

אם יש אחריות, לך תחליף!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים