עבור לתוכן

פרוייקט אוברקלוק למעבד ישן (את'לון 1600+)

Featured Replies

פורסם

אהלן. מה קורה?

המחשב שלי, קצת ישן, נקנה לפני כמעט חמש שנים, ומאז שידרגתי אותו פה ושם. כרגע המעבד הוא את'לון XP (פאלומינו) 1600+ (מהירות ליבה 1.4), 512 מגה זיכרון (אחד של 2100, נקנה עם המחשב, ועוד אחד של 3200), כרטיס המסך הוא ג'יפה 6600 של גיינוורד, ולוח האם של ג'יגהבייט, הצ'יפסט KT600.

מפה לשם, החלטתי לעשות אוברקלוק למעבד. אני מודע לזה שאם אני אעשה אוברקלוק אני אצטרך להחליף את אחד הזיכרונות (ה2100 של מושקין איטי מדי, לא יעבוד עם באס גבוה יותר). המכפיל של המעבד הוא כרגע 10,5 והמטרה היא להביא אותו לסביבות ה 1.6-1.65 ג'יגה, מכפיל של 12 או 12,5. על המעבד יש משחה טרמית שנמרחה היטב לפני שנה, מאוורר שכבר נוקה ושומן, ומסתובב על 4700 סל"ד. כמו כן, יש עוד מאוורר בחלק התחתון של המארז שמסתובב על 2800 סל"ד. כדי לקרר את המערכת הוספתי עוד מאוורר גדול בדופן השמאלי של המארז (חור מנוסר) ואני לא יודע מה הסל"ד שלו, אבל מדובר במאוורר גדול. כמו כן, אני אוסיף בקרוב עוד מאוורר גדול על תקרת המארז שיוציא אויר החוצה (כל השאר מכניסים אוויר קר פנימה). המכפלה, אגב, פתוחה.

ולשאלות. איך אני מבצע את ההמהרה עצמה? הכל דרך הביוס? זה הקטע שבו אני לא ממש מבין. אשמח להסבר ^_^

תודה :9

מתן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים