עבור לתוכן

בעיית BOOT רצינית-עזרה דחוף

Featured Replies

פורסם

עריכה: יש לי בעיה מאוד דומה לשלו אם לא זהה לחלוטין!

http://www.bleedinedge.com/forum/archive/index.php?t-10336.html

אוקי.. תשמעו מה הבעיה ואיך היא התחילה.

ראשית, מפרט המחשב שלי הוא:

Athlon 64 3000+ Socket 754

לוח אם Epox 8kda3 אם אני לא טועה

זיכרון דידיאר ראם 1024 מגה ב2 סטיקים של 512 מחברת A-DATA

כרטיס מסך Gigabyte GeForce6800 רגיל עם 128 מ"ב

ו2 דיסקים קשיחים-אחד הוא Western Digital 120GB SATA עם 8MB CACHE

והשני הוא SAMSUNG 80GB IDE, הWD120GB הוא כונן המאסטר. הוא מפוצל ל2 PARTITIONS.

אז עכשיו ניגש לעיקר הדברים.

אני במקרה שיחקתי במחשב במשחק כלשהו (באטלפילד 2 אם זה משנה משהו) ובשלב כלשהו המשחק נתקע.

לא היה מה לעשות, ניסיתי הכל, אז לחצתי על כפתור הריסט. המחשב מאתחל את עצמו, הוא מגיע לשלב שבו קיימת גישה לBIOS או לBOOT MENU וכו'.

אחרי זה מתחילה הבעיה. סדר האיתחול של המחשב מדלג משום מה על הכונן הקשיח. אם אין שום דיסקט בתוך המחשב, הוא ניגש ישר לNVIDIA BOOT AGENT! כמובן שהוא לא פועל אלא אם כן אני שם את דיסק הBUNDLE שאני מקבל עם הלוח-אם. אז אני שם את הדיסק, ויש לי גישה לCOMMAND (לDOS בקיצור) ול2 אפשרויות של RAID שאני כמובן לא צריך.. כבר התחלתי לדאוג שהכרטיס מסך נשרף

אני לא מצאתי שום אפשרות לתיקון העניין הזה. אז בגלל שהייתה לי גישה רק דרך הדיסק הזה לDOS, אני עשיתי פירמוט לכונן C שהוא חלק מהכונן של הWD שלי.. שבו מותקן הווינדוס ואני רוצה להתקין את הווינדוס מחדש.

אז אני עושה שוב פעם איתחול, אני מחליף את הדיסק של הלוח-אם בדיסק של WINDOWS... והוא עדיין עושה BOOT על הNVIDIA BOOT AGENT לא משנה מה אני אשנה בBIOS!!! ובנוסף לזה, הוא אומר לי שבשביל לעשות BOOT הוא צריך ר-ק את הדיסק של הלוח אם! יש לי גישה רק דרך דיסק הלוח אם הזה לDOS, ואני לא יכול להתקין את הWINDOWS XP שלי עוד פעם! אני לא יודע מה לעשות, אני חסר אונים.

בעזרת גוגל אני קראתי בכל מיני מקומות שאם עושים תיקון לMASTER BOOT RECORD, זה מסדר את הבעיה. הבעיה היא שאני לא יודע איך לעשות תיקון לMASTER BOOT RECORD אם אין לי מערכת הפעלה מותקנת על המחשב!

אין לי מושג מה לעשות.

וזה לא הכל. בזמן הפירמוט דרך הDOS שמופעל דרך הדיסק באנדל הזה, היה רשום שכונן C: שוקל רק 7-8 מגה!!! 7000-8000 קילו! אני פיצלתי את הכונן בPARTITION MAGIC ככה שכונן אחד ישקול 100 והשני ישקול 20! (בעיקרון זה אמור להיות 13.4GB או משהו כזה אבל העיקר הפואנטה) וזה למרות שבBIOS רשום שWD הוא 120.. והסלייב שהוא כמובן הSAMSUNG שוקל 80, כמו שצריך.

אז מה העניין? אני לא מסוגל להתקין ווינדוס, משום מה המחשב לא מתייחס לסדרי הBOOT שאני משנה בBIOS, והוא כל הזמן מגיע לNVIDIA BOOT AGENT המעצבן הזה ובעקבות זה הוא דורש ממני את הדיסק של הלוח אם....... וזה נמשך ככה כל הזמן. כבר יומיים אני לא מוצא פיתרון

יש סיכוי שההארד דיסק נהרס? או שהכרטיס מסך נשרף? זה פשוט לא נראה הגיוני!

אני יכול לבקש רק דבר אחד... ת-ע-ז-ר-ו ל-י

תודה!

פורסם

הBIOS מזהה בכלל את הדיסק הקשיח שלך?

פורסם
  • מחבר

הBIOS מזהה בכלל את הדיסק הקשיח שלך?

כן, לחצתי על הAUTO DETECT מספיק פעמים כדי להיות בטוח.. הBIOS מזהה את הדיסק הקשיח

אני לא יודע איך בכלל לגשת לכזו בעיה.

לפי הלינק ששלחתי.. לעכשיו בשבילי הרמז היחיד הוא לתקן איכשהו את הMaster Boot Record. השאלה היא איך אני עושה את זה ללא מערכת הפעלה מותקנת ודרך DOS שמופעל דרך דיסק BOOT של הלוח אם.

פורסם
  • מחבר

אפשר בבקשה קצת היענות?

אני לא יודע מה לעשות ואני לא יודע מאיפה להתחיל.

לפחות תנו לי קצת מידע לגבי תיקון הMASTER BOOT RECORD ללא מערכת הפעלה דרך DOS בלבד.

פורסם

כנס ל Recovery של WinXP ותכתוב שם

Fixmbr

פורסם
  • מחבר

כנס ל Recovery של WinXP ותכתוב שם

Fixmbr

זה בלתי אפשרי

כל העניין הוא שעשיתי פירמוט לדיסק הקשיח שבו היה מותקן הWindows. מה שאני מנסה לעשות הוא להשיג אפשרות להתקין WINXP. אני לא מסוגל.

ואגב, אני השגתי דיסקט BOOT בשביל WINXP, ועשיתי FDISK MBR בדוס שהגיע מהדיסקט.. וזה לא עזר. חוץ מזה, כשניסיתי לעשות משהו דרך FDISK, גם רשום לי שבכונן C יש 2 PARTITIONS, אחד של 8 מגה ואחד של 10 ג'יגה. אני יודע שאני עשיתי את כונן C, שהוא הכונן שפירמטי, כPARTITION של 10 ג'יגה. מאיפה הגיעו בדיוק ה8 מגה האלו?!

אני לא מוצא שום פיתרון.

מישהו ממכם נתקל בבעיה כזו בכלל? יכול להיות שזה וירוס שהגיע לBOOT RECORD?

פורסם

תנסה לעשות ClrCMOS ללוח אם שלך

אח"כ תגדיר בביוס מאיפה להעלות את ה Boot של WindowsXP

פורסם

אפשר בבקשה קצת היענות?

אני לא יודע מה לעשות ואני לא יודע מאיפה להתחיל.

לפחות תנו לי קצת מידע לגבי תיקון הMASTER BOOT RECORD ללא מערכת הפעלה דרך DOS בלבד.

הקפצה היא אסורה. אנא קרא את חוקי הפורום.

זוהי אזהרה 1 שלך מתוך 3. בשלישית אתה תנעל/תמחק מהפורום.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים