עבור לתוכן

קאפואירה-ריקוד או אומנות לחימה

Featured Replies

פורסם

לדעתי מדובר בריקוד, ואפילו לא ריקוד מעניין.

אני מעדיף לראות ריקודים מסוגים שונים כמו בריק דאנס, סטפס (אירי) או ג'אז כי הם הרבה יותר מורכבים מעננים ומתוכמים, לעומת הקפאורה שאותי די משעממת כי היא מאוד דלה ומוגבלת.

ואני גם מעדיף לראות אומנויות לחימה מסוגים שונים כמו ג'יו-ג'יטסו קונג פו ואפילו קראטה, כי הם דורשות הרבה יותר מיומנות פיזית משמעת ולימוד, כתוצאה מכך גם והרמה שלהם הרבה יותר גבוה.

קפוארה אולי היה נחמד במאה ה16, היום זאת אופנה מטופשת.

• תגובות 31
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קאפורה נותן תחושה של ריקוד כי זה מה שהוא רצה בזמו לתת, חבל שהיום לא מפתחים את זה יותר במקום שכמה מהחברה יתופפו ואתה תתאמן באויר...

בכל מקרה כל אומנות לחימה היא טובה הכל תלוי ברמה שלך...

ובאותו הקשר:

קונג-פו יש לו גם כל כך הרבה סגנונות שחלק חושבים שזה רק בסקטים.. אבל האגור (בדרך כלל מה שמלמדים פה בארץ),דרקון,שיכור וכו' באמת קיימים ולראות מישהו נלחם בצורת "השיכור" נראה מאוד דבילי לעומת הקאפורה ולכן אי אפשר להתסכל לפי צורת הלחימה אלא על התוצאה.

ולזה שאמר שצריך להשקיע הרבה בקונג-פו בשביל להיות ברמה מסויימת.. נו כל דבר בחיים ככה.. אבל אם תשקיע את אותם שעות כמו שאתה משקיע בקפוארה או בכל דבר אחר.. אתה לא תהיה פחות טוב דווקא להפך.

וכמובן הסכמתי שאם זה לא בשביל הלימוד או רמת הצי' וכו'... עדיף הגנה עצמית, מה שנקרא "קצר ולעניין" ושוב יעיל נגד אנשים ללא נסיון באומנות לחימה..

אגב לכל מי שמעוניין ללמוד קונג-פו אני ממליץ על קםלן פ"ת אצל סנסאי ירון בינימיני, דן 8, הראשון עם רשיון ללמד אומנות זאת בארץ למד במינזר מגיל 3 ועדיין לומד שם תקופה בסויימת בכל שנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים