עבור לתוכן

קאפואירה-ריקוד או אומנות לחימה

Featured Replies

פורסם

ונעזוב את זה שזאת עצה ממש מטומטמת, והדבר היחיד שנותן לה לגיטימיות מינימלית זה שהיא מקורית ::)

קפוארה היא אומנות לחימה מאוד יפה, אבל עדיין אומנות לחימה. לא מהכי חזקות, אבל כן אומנות לחימה... וכמובן שזה גם ריקוד - כי מה לעשות, מי שעוסק בקפוארה רוקד, והרבה פעמים לצלילי מוסיקה (למרות שחוסר מוסיקה לא שולל את ההגדרה כ"ריקוד").

קונג פו יותר יפה במובנים מסויימים, תלוי על מה אתה מסתכל... יש סוגי קונג פו שמחקים בעלי חיים, ואז זה באמת נראה כמו סוג של ריקוד...

אבל אין מה להשוות, קפוארה זורם כל הזמן, זה ממש ריקוד. קונג פה "יפה" בעיקר במובן שמתלהבים מהיעילות שלו... לא בהכרח כי זה יפה להסתכל... אבל תמיד, זה עניין של טעם... ;)

איך אמרו פעם משהו בסגנון "אם זה מטומטם\דפוק (מי שרוצה שיתקן) וזה עובד, זה לא מטומטם\דפוק"

ובקשר לקונג פו, אין מה לומר זאת באמת אומנות לחימה בין החזקות אבל גם פה יש סוגים של קונג פו ואנשים מתאמנים עד רמה מסויימת יש כאלה שיודעים לשבור 10 בלטות ויש כאלה שלא מעקמים קיסם שיניים, ולא תמיד מי שיודע קונג פו ינצח את מי שיודע קפוארה הכל תלוי בריפלקסים של הלוחם ובמהלך הבא שאתה והיריב שלך תעשו, מה שיפה בקפוארה שהיא תמיד "המשכית", אתה נותן בעיטה וממנה אתה יכול להמשיך ל1001 תרגילים, עוד משהו שיפה זה שלא משנה באיזה מצב אתה, גם אם אתה שוכב הפוך עם הראש למעלה והידיים מאחורי הגב אתה עדיין יכול "לרקוד" כדי להביא את הגוף שלך למצב תנועה שתוכל להתקיף.

זה גם תלוי איזו קפוארה ואיזה קונג פו יש כאלה שלומדים קפוארה עם מקלות, הרעיון הוא בכל הסוגים הוא שאתה תוך כדי הריקוד והתנועות צובר מהירות וככה כל מכה שאתה מוריד היא עצומה.

קיצור זה תלוי- בקרב יחסי הקונג פו בהחלט אומנות לחימה טובה יותר אבל עדיין אני לא מבטיח שתמיד היא תנצח.

• תגובות 31
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה מטומטם, ואין מה להתווכח על זה... הדבר היחיד שזה "מועיל" בו, זה כשאתה נלחם יחף מול חברים שלך - ואז אתה יכול לפצוע אותם, כמו שאומרים, בכיף שלך... ::)

מעבר לזה, יש דרכים הרבה יותר יעילות לפגוע באנשים, גם עם נעליים (כלומר, כמו שאתה בדר"כ)...

(וכמובן שזה לא הדיון לזה)

בקשר לקונג פו - אין ספק שקונג פו היא מאומנויות הלחימה היותר חזקות, אבל אתה צריך להתאמן שנים כדי להגיע למשהו. אם אתה רוצה אומנות לחימה שלא צריך להתאמן בה הרבה, קח קרב מגע. קצת יותר להתאמן, ולהשיג תוצאות בזמן קצר יחסית - אגרוף תאילנדי. רוב האנשים שלומדים קרב מגע ואגרוף תאילנדי במשך שנה, ינצחו את רוב האנשים שלומדים קונג פו או קפוארה במשך שנה. לגבי קונג פו (ואייקידו, למשל) - יש הרבה פוטנציאל לאן להשתפר, ולכן בסופו של דבר מי שלומד 10 שנים אייקידו, כנראה (וכמובן שזה תלוי בבן אדם) ינצח מי שלומד 10 שנים קרב מגע. לגבי קפוארה, אני חושב שזה נמצא איפשהו באמצע. אבל לומדים את זה מאוד לאט (הכוונה - כדי להגיע באמת ליכולת, לוקח זמן).

פורסם

אקרובטיקה שולטת :xyxthumbs: בהתחלה רציתי ללמוד קפוארה אבל תכלס אני אוהב את כל תרגילי האקרובטיקה אז הלכתי ללמוד אקרובטיקה (כן קשה למצוא מקום שלומדים בו...אבל מצאתי ואני מרוצה) מה שכן צריך הרבה הרבה סבלנות בשביל ללמוד את התרגילים כי הם גם דורשים אומץ וגם לקלוט תטכניקה....קפוארה זה יותר פרייסטייל כזה אם אני לא טועה כאילו יותר "מתפשרים" איתך על הביצוע של התרגילים באקרובטיקה הכול צריך להיות מדוייק ובול ע"פ הטכניקות...האמת שקפוארה נראה יותר כמו ריקוד

פורסם

מה לומדים באקרובטיקה?

פורסם

קונג פו קשור לדת מסוימת-לא זוכר איזה בדיוק

ועד היום יש נזירים שמיתאמנים בקונג פו

יותר מאוחר בהיסטוריה הקונג פו יתפשט ונוצרו יותר סיגנונות

חוץ מיזה יש גם תאומנות לחימה של הנינגות -לא זוכר תשם

שהיא יעילה בהרג מהיר ושקט

יש תאומנות לחימה שסטיבן סיגל מישתמש בה שבעזרתה שוברים מיפרקים

יש סומו-וכן על תיצחקו כי זה גם אומנות לחימה ועוד הרבה אומנויות לחימה אחרות

גם בישראל יש תקרב מגע ולמרות השם הדבילי זה גם אומנות יעילה

פורסם

מה לומדים באקרובטיקה?

אקרובטיקה זה כל הסלטות,פליק-פלאקים,ערביות,ברגים וכו'....

פורסם

מה אתם מזיינים בשכל קפוארה ביסודה היא אומנות לחימה אבל במציאות כל אחד מקמי (קרס מגן ישראלי)או ג'ודיסו יכול לזיין להם את הצורה בלי בעיה גם אני הלכתי מכות אם אחד שכולם יודעים שהוא בקפוארה אין לו זמן לעשות את כל התנועות מטווח 0 זה היה כל כך מצחיק כמו שק אגרוף :nono:

פורסם

אקרובטיקה זה כל הסלטות,פליק-פלאקים,ערביות,ברגים וכו'....

זה קשה רצח... צריך כוח מתפרץ מטורף בשביל הדברים האלה... והאמת, לי אישית יש גם בעיה פסיכולוגית עם הקטע של פליק פלאקים... אני לא חושב שאני יכול לשכנע את עצמי לקפוץ ככה... :-\

האומנות של סטיבן סגל של אייקידו, ושל הנינג'ות זה נינג'יטסו (צפוי לא?) :)

פורסם

חח כן זה באמת קשה..אני כבר בקורס של זה כמה חודשים טובים ועדיין אין לי אומץ לעשות פליק פלאק...ומה שהוריד לי את הבטחון עוד יותר זה שפעם נפלתי על הראש על משטח קשה :\ זה לא היה נעים חח...וגם יש תקטע שאתה לומד לעשות תרגיל מסויים פרפקט אבל פתאום אתה מקבל מכה כשאתה נוחת ואז זה גורם לך פחד ובגלל זה אתה נדפק ולא מצליח לעשות תתרגיל יותר זה הכי מבאס..אבל זה חוזר לאט לאט שוב

פורסם

קפואירה זה יפה כריקוד. אבל עד שתספיק לעלות על הידיים ולעשות את ה 500 אלף סיבובים לפני הרבע בעיטה, אני למשל כבר אספיק להפוך אותך לכחול.

אומנויות לחימה שיעילות כאומניויות לחימה:

קראטה

ג'ודו

ג'יו-ג'יטסו

נינג'יטסו (האמיתי, לא הזבל שלומדים בארץ, וזה לפחות 10 שנים של אימון לפני שאפשר לעשות עם זה משהו)

אגב, אומנות הלחימה עצמה, התמונות והכל, נקראת טאיג'וטסו (טאי= נגד)

קרב מגע (כחול לבן :xyxthumbs: )

קונג פו

איקיידו

דימ-מאק ("מגע המוות". לכל מי שפקפק, זה אמיתי. כל שנה נבחרים 7 אנשים מרחבי העולם ללמוד את הדבר הכל כך מסוכן הזה |: )

טאי-קוואן-דו

יש עוד שטויות כמו "7 היבשות" שזה חרא של דבר, אף פעם לא הבנתי מה בדיוק הם עושים שם :\

למי שדיבר על קונג פו שזה שייך לאיזו "דת", לא בדיוק דת, אלא נזירי שאולין. הם חיים 20 שנה במנזר שאולין, אימונים כל יום מהבוקר עד הערב, וכל יום שעתיים של שיעורים בפילוסופיה של שאולין.

פורסם

מה אתם מזיינים בשכל קפוארה ביסודה היא אומנות לחימה אבל במציאות כל אחד מקמי (קרס מגן ישראלי)או ג'ודיסו יכול לזיין להם את הצורה בלי בעיה גם אני הלכתי מכות אם אחד שכולם יודעים שהוא בקפוארה אין לו זמן לעשות את כל התנועות מטווח 0 זה היה כל כך מצחיק כמו שק אגרוף :nono:

מישהו שבקפוארה לא תמיד יודע ללכת מכות, יש אנשים שהם בקפוארה והם יודעים רק לעשות סלטות ולתת כמה בעיטות אבל שהם הולכים מכות הם שוכחים הכל לא יודעים כלום והדבר היחידי שהם חושבים עליו זה לעשות את הבעיטה הזאת ואז עוד פעם אותה ועוד פעם אותה, יכול להתערב איתך שיש קפואריסטים שמטווח 0 אם אתה רוצה גם מטווח 1- מורידים אותך.

למה אתם חושבים שלעשות משהו בקפוארה לוקח שעה ולמה אתם חושבים שמישהו שנלחם בקפוארה לא יכול להוריד לכן אגרוף ולהפוך אותכם, יש תרגילים כ"כ חזקים שאם עושים אותם ומלטפים לך תראש במקרה אתה כולך מתהפך מנסיון (זה שהתהפך). אתם מזלזלים יותר מידי, תראו את זה כאומנות לחימה ותראו גם שלא הכל זה סלטות וגלגלונים.

פורסם

דימ-מאק ("מגע המוות". לכל מי שפקפק, זה אמיתי. כל שנה נבחרים 7 אנשים מרחבי העולם ללמוד את הדבר הכל כך מסוכן הזה |: )

על מי הם מתאמנים? איך הם ידעו אם הם עושים את זה נכון? :lol:

פורסם

על מי הם מתאמנים? איך הם ידעו אם הם עושים את זה נכון? :lol:

אני ועוד חבר עשינו פעם אימון נגד מדריך קפוארה

שנינו נגד אחד -טוב זה היה לפני שנים אבל הוא ניצח אותנו בקלות

יש גם מכות מיקרוב ותרגילי כניעה בקפוארה פשוט לא כולם לומדים את זה

והרבה מיתיחסים לקפוארה כמו איזה ריקוד עממי

אבל זה לא אומר שלא יכולים לילמוד הרבה יותר

פורסם

איך זה מתקשר לתגובה שלי?..

אני דיברתי על אומנות לחימה אחרת לגמרי.. תראה תהודעה שציטטתי.

פורסם

איך זה מתקשר לתגובה שלי?..

אני דיברתי על אומנות לחימה אחרת לגמרי.. תראה תהודעה שציטטתי.

סליחה טעות :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים