עבור לתוכן

צורב NEC 3520A הפסיק לזהות דיסקים

Featured Replies

פורסם

יש לי כבר למעלה משנה צורב NEC 3520A ולפני שבוע הוא הפסיק לזהות דיסקים (גם DVD וגם CD).

כשמכניסים דיסק הנורה שלו מהבהבת במשך חצי דקה, ו- windows מראה כאילו הוא עושה משהו (ה- cursor מתחלף לכזה של CD) אבל אחרי זה הוא טוען שאין דיסק בכונן. גם דרך Nero Disc Info הוא טוען שאין שם דיסק.

ניסיתי להזיז את הכונן שיישב על ה- IDE השני אבל זה המשיך להתנהג אותו דבר.

יש לי כונן DVD נוסף (לא צורב) שממשיך להתנהג רגיל לגמרי, לכן לא נראה לי שזו בעייה כללית ב- windows (מה גם שלא היו לי שינויים בתוכנות המותקנות בשבועיים האחרונים)

יש למישהו רעיון?

פורסם

אחי יש לך שלושה אפשרויות לנסות אחד לעשות סריקת חומרה במנהל ההתקנים

שתיים לבדוק את החיבור בין הלוח אם לכונן ואחרי זה לעשות סריקת חומרה במנהל ההתקנים

שלוש לבדוק את סדר הכוננים בביוס כי אם קרה לך פתאום ריסט או שהמחשב נפל אז זה יכול לגרום בעיות בסדר בביוס עצמו אלו הדברים שאתה יכול לעשות

פורסם

כבה המחשב

נתק את הצורב מה ide ובלוח את הכבל ide שלו

נתק המולקסים

חבר מחדש והפעל המחשב

קווה לטוב

זה תמיד אצלי עובד מתי שהצורב מפסיק להגיב

פורסם
  • מחבר

זהו, שזה לא שהכונן הפסיק להגיב.

אני עדיין רואה אותו (הוא מראה כאילו הוא ריק), ו- eject מתוך windows עובד.

וכמו שאמרתי קודם - הבעיה לא השתנתה כשהעברתי את הכונן ל- IDE השני, או אפילו כשהוא היא ההתקן IDE היחיד (ה- hard disk הוא SATA)

פורסם

זה דיסק ספציפי? ניסית דיסק אחר?

דיסקים צרובים או מקוריים?

הצריבה עובדת כרגיל? אפשר לקרוא את הדיסקים אח"כ?

תמיד שווה לבדוק אם יש עדיין אחריות - חלק מהחנויות נותנות לצורבי NEC שנתיים אחריות.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי על כמה דיסקים. גם צרובים, גם רגילים, גם CDs וגם DVDs.

הצריבה לא עובדת בכלל, כי Nero טוען שאין דיסק בכונן.

אני אבדוק בקשר לאחריות, אבל לא נראה לי שקיבלתי יותר משנה.

פורסם

יש בעיה ידוע על סדרה של צורבי NEC 3550A ולא 3520A שהיא סדרה שנקרא לה " פסולה ", כנראה שזאת אותה בעיה בגם בצורב שלך,

רוב החנויות מכירות בבעיה , הן לוקחות אותו לתיקון... גש לחנות שממנה רכשה את הצורב והם אמורים לטפל בבעיה שלך בתנאי שיש לך אחרויות כמובן..

ושמהוכר לא יבלבל לך בשכל, אני מכיר אישית כמה אנשים הגישו צורבים לKSP והם לא עשו בעיות ...

פורסם
  • מחבר

האמת שאת שלי קניתי בפנדה, וכבר עברה שנה וחצי מאז.

מחיפוש באינטרנט נראה כאילו יש סיכוי שעדכון firmware יעזור.

אני אנסה את זה...

--- עדכון ---

גם זה לא עזר.

פורסם

יש מצב שהוא פשוט מת. תנסה אותו במחשב אחר (שאתה יודע שהכל שם תקין) ואם גם שם זה קורה, תנסה לממש אחריות. אחרת אין יותר מדי מה לעשות.

פורסם

אולי עם הדיסקים המיוחדים לניקוי העינית של הכונן, שבד"כ לא עוזרים.

חוץ מזה רק לבדוק אחריות או לקבור אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים