עבור לתוכן

מדידת הספק אמיתי של משאבה טבולה

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן קירור מים,

ואני רוצה שהבלוקים(3 כרגע) תמיד יקבלו מים ישר מהמיכל(יעני קרים ולא עברו בבלוק אחר לפני)

הדרך היחידה והזולה שאפשר(שימוש במשאבה אחת עם מפצלים פשוט יהרוג את הזרם ויקרע את המשאבה) היא שימוש בכמה משאבות של 500 ליטר בשעה, טבולות, שעולות 60 שקל...

התרשים:

מיכל -> משאבה א' -> בלוק מעבד(אופציונלי)

מיכל -> משאבה ב' -> בלוק ציפסט

מיכל -> משאבה ג' -> בלוק כרטיס מסך

מיכל -> משאבה ד'(משאבה של 300 ליטר) -> רדיאטורX1 ---> המשאבה חלשה כדי שהמים יעברו כמה שיותר לאט ברדיאטור...

מיכל -> משאבה ה'(כנ"ל משאבה 300) -> רדיאטור 2X

מדובר על מיכל בהכנה אישית, שהמארז פשוט יישב עליו, +- 5-8 ליטר...

פורסם

נשמע ממש לא ריאלי

במחיר הכולל תוכל לקנות משאבה אחת חזקה בהספק 5000LPH לחץ ראש 5M ולהרכיב מערכת נטולת מפצלים

אם אני לא טועה, במערכת עם זרימה מהירה הבלוקים לא מספיקים לחמם את המים ולכן אפשר לחבר אותם בטור (מחר אני אחפש את הלינק בנידון)

עוד טיעון הוא שזה יהיה פרויקט מכוער ומסורבל שיתפוס הרבה מקום, אבל אתה בטח מודע לזה אה? ;D

פורסם
  • מחבר

המחיר של המשאבות בכללי זה +- 250 איזה משאבה אפשר לקנות ב-250 שתספיק להכל...

אני יכול להוריד שתי משאבות לרדיאטורים, אבל אז הזרימה תהיה יותר איטית(רדיאטור עם צנרת כפולה מבפנים)

ואגב, שהמים זורמים מהר מדי, הם לא מספיקים לקרר את המים.... תחשוב על מים כאוטובוס ועל החום כנוסעים...

פורסם

ב250 ש"ח אפשר לקנות משאבה 3000LPH שגם תעשה את העבודה

לבלוק לא "איכפת" באיזו מהירות זורמים המים כי פליטת החום שלו קבועה. ככל שהמים זורמים יותר מהר, כך הם סופגים פחות חום כשהם חולפים ליד הבלוק. וזה דבר טוב. כי הבלוק זוכה לאספקה מיידית יותר של מים בטמפ' החדר, כל הזמן, מה שמסייע לו לפלוט את החום (אפשר להשוות את זה להיטסינק עם מאוורר חזק). בכלל, בקירור מים תמיד עדיף ללכת על גדול וחזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים