עבור לתוכן

האם יש לי בעיית זכרון או בעיה בלוח?

Featured Replies

פורסם

היי

היו לי הרבה מסכים כחולים ולא הצלחתי להתקין WINDOWS מחדש גם לאחר פרמוט.

לבסוף החלטתי להוציא כרטיס זכרון אחד מהסלוט הראשון ונפתרה הבעיה ואז הצלחתי להתקין מחדש.

ניסיתי את המחשב יום שלם ולא היו לי שום תקלות או מסכים כחולים.

עכשיו כדי לבדוק אם הבעיה היא בזכרון או בסלוט העברתי את הזכרון התקין לסלוט שבו היה קודם הזכרון הבעייתי.

ומאז היו לי כבר שלושה מסכים כחולים.

עשיתי בדיקת זכרון עם WINDOWS MEMORY DIAGNOSTIC ולא היו שגיאות כלשהן.

מה אני יכול להסיק מזה?

אם יש בעיה בסלוט והזכרון תקין האם התוכנה אמורה להראות על בעיה או שיש דרך אחרת שבה אני יכול לבדוק אם יש בעיה בסלוט?

תודה לעוזרים

פורסם

הזכרונות הם מאותו סוג? בכל מקרה תריץ MEMTEST

פורסם
  • מחבר

הזכרונות הם מאותם סוג אבל חברות שונות

אמרתי שעשיתי בדיקה עם תוכנה דומה של מיקרוסופט ואין שגיאות.

כרגע החזרתי את הזכרון התקין לסלוט 2 ללא הזכרון החשוד כדפוק ואמשיך לבדוק אם יהיו לי מסכים כחולים.

למרות שאני חושש שהזכרון השני דפוק אם לא יהיו לי מסכים כחולים ביום יומיים הקרובים אנסה להחזיר את הזכרון ואשים אותו על סלוט 3.

פורסם

כלומר הם לא אותם זכרונות מבחינת תיזמונים וכו'. אני לא מכיר את התוכנה של מיקרוסופט לכן אמרתי שתנסה את הMEMTEST

כי בדרך כלל היא עולה מיד על בעיות של זכרונות.

פורסם
  • מחבר

נראה שיש בעיה בסלוט 1 כי במשך יום שלם כשהזכרון התקין נמצא בסלוט 2 לא היו לי שום נפילות ושום מסך כחול טפו טפו!

עכשיו מה שנותר לעשות זה לשים את הזכרון החשוד בסלוט 3 ולבדוק מה קורה.

עכשיו נצא מתוך הנחה שהזכרון החשוד אכן דפוק ואני רוצה לשדרג ליותר זכרון כי כרגע הזכרון התקין הוא רק 256MB האם אני יכול להוסיף סטיק של 512 ובכך להגיע ל 768 או לנסות להגיע ל 1 ג'יגה?

פורסם

טוב להוסיף כמה שיותר זה באמת כדאי, אבל אם כבר גילית שיש לך סלוט דפוק, אז למה שלא תבדוק את הזיכרון השני שיש לך. הרי הוא עבד בסלוט דפוק. אני בספק אם זיכרון יכול לפגוע בסלוט.

אם אתה בכל זאת רוצה להרחיב את הזיכרון תקח זיכרון שבטיימינגים דומה לזה שיש לך, או יותר חזק (אז הוא יעבוד לך לפי הטיימינגים של הזיכרון הקיים אבל אם פעם תחליף לוח ויהיה לך Dual Chanel אז פשוט תוסיף עוד כרטיס דומה וזהו לא חייב)

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הזכרון החשוד בסלוט מספר 3 ומיד הופיע המסך הכחול שוב וגם לאחר הפעלה מחדש WINDOWS לא עלה והיתה הודעת שגיאה.

עכשיו אני בטוח שהזכרון דפוק ואני צריך זכרון חדש.

איזה זכרון אתם ממליצים לי לקחת?

חשוב שתהיה חברה רצינית ואמינה כי הזכרון הדפוק הוא מחברה לא ידועה ולכן כנראה לא החזיק מעמד.

פורסם

הכי עדיף שתקנה 2 זיכרונות מאותה חברה ואותו דגם (או מקסימום עוד זיכרון אחד בדיוק כמו שיש לך כדי שהם יעבדו

בצורה אופטימלית אחד עם השני. כ"כ אם המחשב לא ישן מדי תנסה לממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

יש לי עכשיו רק 256MB ואני רוצה להעלות לפחות ל 768,כלומר עוד סטיק של 512 כי ג'יגה יקר מידי.

השאלה שלי היא אם לא תהיה בעיה עם עוד סטיק של 512.

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לי זכרון של חברת גייל, האם היא נחשבת לחברה טובה?

פורסם

יש לי עכשיו רק 256MB ואני רוצה להעלות לפחות ל 768,כלומר עוד סטיק של 512 כי ג'יגה יקר מידי.

השאלה שלי היא אם לא תהיה בעיה עם עוד סטיק של 512.

לדעתי לא יהיה בעיה אם תוסיף, לא חייב להויות גם שני כרטיסים אם הלוח אם שלך לא תומך בDual Chanel - חבל על בהכסף, כי שני זיכרונות של 256 או 512 הם יותר יקרים מה512 ו1024 כסטיק אחד. מה שכן אם אתה מרחיב, חשוב שהזיכרון לא יהיה יותר איתי מהזיכרון שיש לך, עדיף בכלל שתקרא בספר הדרכה של לוח אם איזה זיכרון היא תומכת מבחינת מהירויות ותקח הכי מהחיר שיש, אולי אפלו במקום ה256 שיש לך
פורסם
  • מחבר

אציין שיש לי לוח MSI NEO PLATINUM והוא תומך בזכרון של עד 400MHZ אבל הוא לא תומך ב DUAL CHANNEL.

הזכרון הקיים הוא גם במהירות של 400MHZ.

פורסם

אז תקנה עוד זכרונות של 400 מה"צ :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים