עבור לתוכן

בעייה בזיהוי של כרטיס קול מובנה ע"י המערכת

Featured Replies

פורסם

שלום לכם!

ברשותי לוח אם של Asus דגם A8N-SLI-Deluxe ועליו מותקן xp pro sp2 עם כל העידכונים האפשריים.

הכרטיס קול מובנה בתוך הלוח והבעייה היא שהווינדוס לא מצליח לזהות אותו.

חפרתי פה בת'רדים וחיפשתי "40 שנה במדבר", אך לשווא - לא היה פיתרון שבאמת פותר את הבעייה.

בביוס האפשרות של כרטיס קול מובנה מסומנת כ Enabled.

במנהל ההתקנים אין כלל זיהוי של הכרטיס קול. אפילו לא סימן שאלה/קריאה.

עם זאת, פעם ב-10 אתחולים של המחשב, הווינדוס מזהה אותו ומתקין את הדרייברים העדכניים ביותר שהורדתי. אך עם הריסטרט הבא שוב הוא "נעלם" ממנהל ההתקנים ואין קוללללל במערכת...

השאלה שרציתי לשאול אולי תהיה מסובכת וקשה: חח מה עושים אני נואש!!

חראם על כל השירים שבמחשב הם נכנסו לתרדמת...

פורסם
  • מחבר

אז ככה.. מחקתי את הדרייבר שהיה קיים ידנית מהנתיב c:/windows/inf.

המחשב אכן זיהה את הכרטיס קול והתקין את הדרייברים. לאחר שנכנסתי ללוח בקרה להוסיף אייקון בצד המערכת אותחלה ושוב אין כרטיס קול.

מוזר מאוד מה שקורה פה.

פורסם

תעשה סריקה של רוגלות ווירוסים.

תתקין את תוכנת EWIDO,אומנם היא לניסיון של 14 יום אבל מעולה!בהחלט יכול להיות שיש לך בעיה של וירוס/רוגלה.

האפשרות האחרונה שתתפל היא בעיה במע' ההפעלה.כי אם זה זוהה והצלחת להתקין אז אני חושד רק באיזה וירוס או משהו.

פורסם
  • מחבר

יש לי אנטי וירוס של חברת Kaspersky ועשיתי סריקה הבוקר - שום קובץ חשוד לא נמצא.

יש לי תוכנת אנטי רוגלות AD-Aware עם העדכון האחרון וגם שם לא נמצא שום קובץ חשוד.

מישהו?

פורסם

תכנס דרך SAFE MODE לADMINISTARTOR ותראה אם הדרייברים מופיעים שם אם כן תסיר ותפעיל מההתחלה.

כמו כן האם ניסית עדכון ביוס?

פורסם
  • מחבר

או קיי אני אנסה לגבי ה-safe mode.

וכן, הביוס הוא האחרון הכי עדכני של אסוס. אם כי ברוב טיפשותי עידכנתי גרסת ביוס שהיא בטא ואני לא יודע איך להחזיר לגרסא אחת קודם...

התוכנה שפועלת תחת ווינדוס אומרת שאין אפשרות להחזיר לגרסה יותר מוקדמת, אלא רק דרך דוס.

אז הכנסתי דיסקט אתחול עם גרסה מוקדמת יותר וגם שם יש הודעה שאין אפשרות לעשות את זה. לא יודע למה.

אני אחזור עם עדכון לגבי המצב בטוח.

פורסם

תבדוק אם אני לא טועה יש פאצ' בדיסק של הלוח אם בתיקית אדיו זה בעיה שיש לכרטיסי הקול המובנים של REALTEK.

אני לא יודע איך זה בדיוק מסודר בדיסק שלך אבל תראה בתיקיה של האדיו יש שם תיקיה אם הרבה תיקיות של מדינות (הכוונה לשפות)

ותבחר לפי השפה של הווינדוס שלך US לאנגלית ושם תבחר בקובץ לSP2 אותו הדבר אם הווינדוס בעברית יש תיקיה HEB

מקווה שיעזור לך

פורסם
  • מחבר

אז ככה.. עדכון קטן.

ניסיתי את כל ההצעות שהובאו בדיון הזה, אך לשווא. וזאת ההזדמנות לומר תודה לכל העוזרים בנושא.

הבנתי שאין דרך מוצא פרט לפרמוט. הבעייה נפתרה, אבל צצה משום מקום עוד בעייה... (איך לא..)

בהתקנה של הווינדוס, ניתקתי את הדיסק קשיח השני שמחובר (מהסיבה שההתקנה שמה שם את קבצי האתחול ולא בכונן שעליו רציתי להתקין את ווינדוס, ואז נוצר מצב שהמערכת מותקנת על כונן c, אך הקבצים של האתחול נמצאים בכונן d).

אז כאמור התקנתי את הווינדוס חלק, ללא כל בעיות.

ברגע שחיברתי את הדיסק קשיח השני, הווינדוס פשוט לא עלה. הוא נתקע בקטע הזה שהוא טוען את ווינדוס עם התמונה של החלונות הצבעוניים האלה והדבר הכחול הזה שזז.

כשאני מנתק את הדיסק קשיח השני הווינדוס עולה בלי בעיות..

מדוע זה ככה ואיך אני פותר את זה?

ומצטער שאני מתעלק עליכם אבל זה ממש מעצבן

*עריכה*

נ.ב - הווינדוס מותקן אצלי על מערך RAID עם הדרייברים הכי עדכניים למערכת, מהאתר של Nvidia.

פורסם

תהיה בריא. אז ככה היתה לי בדיוק אותה בעיה רק שאצלי הWINDOWS היה על הרגיל ושאר הנתונים על הRAID אחרי חמש(!)

ימים של עצבים, אימיילים לWESTERN DIGITAL ולכל העולם מצאתי את הבעייה - הבקר של הRAID הגדיר אותו בתור BOOT (זה

בקר חיצוני לביוס - כלומר יושב על הלוח אם אבל יש לו הגדרות משלו אחרי הביוס) וזה התנגש עם הגדרת הBOOT של הביוס. אני הורדתי

את הגדרת הבוט מהבקר, היות שאצלך המקרה הפוך תנסה להגדיר בביוס שלא יעלה ינסה לעלות מהדיסק הרגיל.

כמובן יכול להיות שהבעייה היא שהספק שלך לא חזק מספיק אבל רציתי לפרוק מהלב את הבעייה הנדירה הזו (שאגב לא מצאתי לה איזכור

בשום מקום - לדעתי אני הראשון שפתר אותה)

פורסם
  • מחבר

חח אני בריא ברוך השם.. :xyxthumbs:

אני לא חושב שהבנתי כל כך מה שאמרת... כל מה שאני יודע זה שבביוס, מה שמוגדר כ- boot זה המערך של ה-raid, כלומר איפה שהווינדוס מותקן.

איך אני בודק מה הערך של הבקר של הraid ומשנה אותם? אם בכלל צריך.

ובעיה של ספק זה לא יכול להיות כי הם כבר פעלו ביחד כבר פעם.. מזמן.. כשהכל עבד חלק..

פורסם

הסתכלתי על המפרט של הלוח שלך - על איזה RAID חיברת? של הNFORCE או הסיליקון אימג'.

ד"א בקשר להודעה הפרטית - אם אני נמצא אני עונה, לפעמים גם צריך לקום מהמחשב... בכל מקרה את הזמן ניצלתי לעיין

במסמכים של הלוח אם שלך

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההודעה הפרטית..

את הRAID חיברתי על הסיליקון ואת הדיסק קשיח השני על NVIDIA.

פורסם

זו הבעייה שהייתה לי הרדיסק על הבקר המובנה וRAID על בקר חיצוני (גם כן בלוח של ASUS כמה מפתיע..) לפני שנתחיל לשבור

את הראש על רעיונות - יש אפשרות לגבות את המידע שעל ההרדיסק הרגיל ולפרמט אותו?

פורסם
  • מחבר

האסוס האלה שיהיו בריאים....

ההרד דיסק הזה הוא 250 ג'יגה ככה שיהיה קצת בעייה לגבות אותו... אבל איך זה מתקשר?

אם ההרד דיסקים יהיו כולם על הבקר של nvidia אתה חושב שהבעייה תיפתר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים