עבור לתוכן

בעיה בזיהוי ההרד דיסק במחשב חדש

Featured Replies

פורסם

דודה שלי קנתה מחשב מאיבורי =\

אוקי עכשיו היא ביקשה ממני להתקין לה ווינדוס.. כאשר באתי להתקין לה את הווינדוס יצא לי הודעה כי הוא לא מזהה את ההרד דיסק... יצאתי מהתקנה ונכנסתי לביוס. שם הרד דיסק בכלל לא מזוהה..

עכשיו אני צריך עזרה בלדעת איך לזהות את ההרד דיסק אם מישהו יכול לעזור?

והינה המפרט של החלקים.

הדסק הקשיח הוא דגם 80G 8MB SASTA

והדגם של הלוח הם הוא ASUS P5RD1-VM .

דפדפתי לי באינטרנט והבנתי שצריך להתקין משהו עם דיסקט משהו כזה ... אבל לא הכי הבנתי לא מצאתי ממש הודעה שיש הסבר מובן וגם זה לא היה לאותו סוג לוח אם.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

תוריד את הדרייברים של הSATA שמתאימים ללוח...

תעתיק אותם לדיסקט...

ואז לפני ההתקנה של ווינדוס תלחץ F6 וזה אמור לזהות ולהתקין תדרייברים ואז הHD יזוהה....

ותעשה חיפוש היו על זה הרבה דיונים...

פורסם
  • מחבר

אוקיי הורדתי את הדריבברים

מפה:

(ULi Chipset Driver version 1.0.0.3)

http://support.asus.com/download/do...&model=P5RD1-VM

עכשיו השאלה שלי היא מה בדיוק מהתקיה להעתיק אל הדיסקט?!

לפי מה שהבנתי זה משהו מהתקייה של deivers אז הינה תמונה של מה שיש בתוך התקייה אם מישהו יכול לעזור לי ...

http://img317.imageshack.us/img317/3145/untitled7si.jpg

פורסם

יש לך תקייה שנקראת MAKEDISK תלחץ עליה ויש שם קובץ שתפתח אותו והוא יעשה לך דיסקט לבד...

פורסם

וואו, :o לא צריך דריבר. דריבר אתה צריך רק אם אתה מתקין Raid!!!

בBIOS תבדוק שה Sata במצב Enabled, לצערי לא ראיתי את הBIOS כך שקשה לי לנחש מה בדיוק יש בו, אבל ככה זה אצלי ASUS P4P800 Deluxe, ומשהו בסיגנון אצל חבר שלי ASUS P5W-HD Deluxe. איפה שאתה מגדיר כוננים קשיחים יש לך עוד אפשרויות, של Raid על Sata אתה צריך לבחור שם אפשרות של Standart או משהוא בסיגנון (השמות הם שונים בהתאם לגירסאות של BIOS ואין לי מוסג מה יכול להיות כתוב שם) הוא צריך לזהות את כונן Sata ככונן שלישי או רביעי (שלא יהיה לך טעות לא Secondary Master ו/או Slave, אלא שלישי או רביעי***) ואז תוכל להתקין עליו מערכת ההפעלה.

מומלץ לקרוא את זה יותר במדויק בManual אם לא תבין משהוא תשאל, אדיף בדוא"ל.

פורסם

וואו, :o לא צריך דריבר. דריבר אתה צריך רק אם אתה מתקין Raid!!!

בBIOS תבדוק שה Sata במצב Enabled, לצערי לא ראיתי את הBIOS כך שקשה לי לנחש מה בדיוק יש בו, אבל ככה זה אצלי ASUS P4P800 Deluxe, ומשהו בסיגנון אצל חבר שלי ASUS P5W-HD Deluxe. איפה שאתה מגדיר כוננים קשיחים יש לך עוד אפשרויות, של Raid על Sata אתה צריך לבחור שם אפשרות של Standart או משהוא בסיגנון (השמות הם שונים בהתאם לגירסאות של BIOS ואין לי מוסג מה יכול להיות כתוב שם) הוא צריך לזהות את כונן Sata ככונן שלישי או רביעי (שלא יהיה לך טעות לא Secondary Master ו/או Slave, אלא שלישי או רביעי***) ואז תוכל להתקין עליו מערכת ההפעלה.

אחלה לוח. ההגדרה היא "configure sata as raid" וצריך להגדיר אותה כNO

פורסם

אחלה לוח. ההגדרה היא "configure sata as raid" וצריך להגדיר אותה כNO

תודה על התמיכה ;):xyxthumbs:
פורסם

תודה על התמיכה ;):xyxthumbs:

תסתכל במפרט שלי... ;)

פורסם

תסתכל במפרט שלי... ;)

ואו אנחנו חושבים באותו ראש - זה טוב ;D ;):yelclap:

אז בוא נעזור לאחרים להגיע לפחות למשהו דומא ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים