עבור לתוכן

מחשב מכבה את עצמו לבד

Featured Replies

פורסם

לפעמים אחרי מעט זמן (דקות), לפעמים אחרי הרבה זמן (שעות) לפעמים גם שכאני בתוך ה-BIOS. לפעמים מיד אחרי שהדלקתי אותו.

הבעיה חזרה על עצמה גם שהוצאתי את כל הכוננים מהמחשב. ניסיתי גם להעביר את הזכרון סלוטים ולאפס את הBIOS.

במעבדה של חנות מחשבים ניסינו להחליף ספק כוח וזה לא עזר.

הטכנאי אומר שהוא ראה את המאורר של המעבד מפסיק לרגע לעבוד ואז ממשיך, ושהוא ראה אותו מקרטע. התיאוריה שלו היא שהמאורר מפסיק לעבוד לפעמים, ושהוא מסתובב מראש לאט מדי. התוצאה שהמעבד מתחמם ואז הלוח אם מכבה את עצמו (כדי למנוע נזק).

אז זה יכול להיות בעיה בלוח אם שמספק מתח למאורר של המעבד, או בעיה מכנית במאוורר שלפעמים "נתקע" לרגע. אם זה מאוורר אז קל לי להחליף אותו. אם זה לוח אם זה כבר סיפור יותר גדול.

לצורך השלמות, הנה פרטים: ספק של 480W אבל די גנרי. מצד שני, הבעיה קורית גם כשלא מושכים הרבה זרם מהספק (ב-BIOS!!!) וגם ללא כוננים מחוברים.

לוח אם Asus A8N-E.

מעבד Athlon 64 X2 4400.

אין שום אוברקלוקינג - לא למעבד ולא לזכרון. הזכרון הוא 2 כפול 1GB של סמסונג, ורץ עם תזמונים הכי גרועים, בשעון של 200MHZ.

כיביתי ב-BIOS את ה-Cool and Quiet או איך שקוראים לזה.

הנה שאלות:

1) מה הטמפרטורה שהמעבד אמור לעבוד בה? ב-BIOS זה בין 40 ל-50 רוב הזמן. אבל זה כשהכל בסדר והמאורר מסתובב, כמובן.

2) מה המהירות שהמאורר אמור להסתובב בה? לפי ה-BIOS הוא רוב הזמן בין 1200 ל-1600 RPM. זה מאורר של AMD שבא עם המעבד.

3) מה אמור להיות המתח שמסופק למאורר CPU?

4) האם יש לי דרך לבדוק אם הבעיה במתח שהלוח אם מספק למאורר CPU? בלי לחבר סקופ כמובן. אולי יש תוכנה או משהו?

5) בהנחה שהמאורר באמת מסתובב לאט מדי או נעצר: כמה זמן יעבור עד שהמעבד יתחמם והלוח יכבה את עצמו?

6) האם כרטיס מסך שלי (7900GT שדוקא עובד יופי) יכול לגרום לבעיה הזו? מה לגבי כרטיס רשת אלחוטי?

כל עצה תעזור בנקודה זו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים