עבור לתוכן

מניות!?

Featured Replies

פורסם

X_Dror

צודק..

אין לך מה לעשות אם אתה לא יודע ניתוח טכני.. זה לא יודע זה כמו להטיס מטוס בפעם הראשונה בלי שום ידע קודם.. זה פשוט לא עובד ככה..

אני בעצמי כרגע בתהליכי לימוד של ניתוח טכני.

וכן אם אתה רוצה להשקיע בכלל לא מומלץ בארץ כי פה המס גבוה וכמו שכבר נאמר מעלי זה כמו קזינו.

פורסם

כבר נאמר שניתוח טכני זה לא אלוהים, זה עוד כלי, וגם הוא לא וודאי, שהרי אם הוא היה כזה טוב, כולם היו משתמשים בו... הוא בסה"כ פורס עוד מימד נוסף של התחום, שאפשר גם להצליח בלעדיו (כבר ראיתי משקיעים שבלי הבנה יתרה בנושא, ועם הרבה אינטואציה ויכולת קליטה מהירה, הצליחו לעשות בעזרת מסחר על בסיס יומי בבורסה, רווח נאה ביותר...).

פורסם

אל תגע בבורסה אלא עם הלכת לקורס ניתוח טכני.

בלי לדעת לקרוא גרפים הסיכויים שלך להצליח נמוכים מאוד.

במיוחד הייתי ממליץ לך להתרחק מהשוק בארץ אלא אם אתה מעדיף קזינו על פני בורסה, כי הכל פחות או יותר עובד כמו קזינו.

אז אם אתה רוצה לעבוד חכם ובצורה רצינית - לך לעשה קורס, ותתרחק מהמניות בארץ, כמובן שכל העסק יעלה לך יקר אז כדאי שיהיה לך קצת כסף להתעסק איתו ושלא יהיה איכפת לך להפסיד חלק ממנו כחלק מהלמידה.

אבא שלי לדוגמה לקח אותי לקורס טכני, ונותן לי להחליט איפה להשים את הכסף שלו.

עד כה היו בעיקר הצלחות (יותר רווח מהפסד).

1. מה פתאום לא להכנס לבורסה אם לא יודעים ניתוח טכני?!?

הגישות לבורסה מתמקדות בשתי שיטות עיקריות -

א. הפונדמנטלית: מסתכלים על הנתונים של החברה, דוחות כספיים וכן הלאה ומחליטים אם החברה שווה השקעה.

ב. הטכנית: מסתכלים על גרפים של המניה ומנסים לנחש מה היא תעשה - וזה על פי ניתוחים סטטיסטים ומודלים שונים ("ראש-כתפיים", "ספל", "דגלים" וכן הלאה).

לא חייבים ללכת על הדרך הטכנית או הפונדמנטלית - אפשר גם לשלב!

2. הבורסה בארץ היא ממש לא קזינו - יש בה מניות טובות ומוצלחות שמחזיקות מעמד גם מול התרחשויות המטורפות שסביבנו (מישהו זוכר שבעזה יש מלחמה? אז השבוע הבורסה דווקא עלתה קצת). הכל עניין של ניתוח סיכונים והשקעה לטווחים מתאימים.

3. הבורסה, עד חודש שעבר, הייתה במגמה חיובית. אפילו הקוף (והכוונה היא להשוואת המניות שעשו ידיעות אחרונות בו הציבו מנהלי השקעות מקצועיים מול "קוף" שבחר מניות אקראיות) הצליח לעשות רווח נאה. בזמן האחרון המגמה השתנתה והיא במגמה שלילית וזה נכון לכל העולם. זה שמישהו עשה קצת רווח בתקופת זמן לא אומר שמישהו אחר יכול לעשות רווח דומה בתקופה אחרת.

4. מכל הדברים שיכולת להמליץ להתחיל להתעסק איתם, אופציות (ובכלל זה גם נגזרות) הן הדבר האחרון שהייתי ממליץ למישהו חדש לגעת בו. אפילו לא לחשוב על זה - הרווח יכול להיות מושך אבל אפשר להפסיד הרבה יותר ממה שיש לך (בניגוד למניה רגילה).

5. מניות זה רק פן אחד של עולם ההשקעות. שווה ללמוד את כל העולם הזה לפני שמתנפלים עליו. לפני שמישהו משקיע במניות, רצוי שיכיר צדדים אחרים של עולם ההשקעות: מק"מ, אג"ח קונצרני, אג"ח מדינה, גילונים, שחר, קרנות נאמנות, תעודות סל. רק אז אפשר להגיע למניות: מדד יתר 30, מדד תא25, מדד תא100, מדד תא75, מדד נדל"ן, מדד הבנקים, מדד תל-טק וכן הלאה. לא מספיק לדעת שיש מניה שקוראים לה "טבע" - צריך גם לדעת איפה היא ממוקמת בעולם המניות (לאיזה מדד היא שייכת? האם היא דואלית? האם יש לה ארביטרז' חיובי או שלילי? איפה היא נקבעת? מה המכפיל שלה?).

אני רוצה להוסיף שני משפטי "חוכמה" שכל אחד מהם מחזיק בתוכו חלק גדול מעולם המניות:

* אפשר לעלות אינסוף אחוזים, להפסיד אפשר רק 100.

* לעולם אל תשקיעו יותר ממה שאתם מוכנים להפסיד.

אני רוצה גם להמליץ על אתר מעולה לענייני בורסה - גם פורום מקצועי ביותר (טכני ופונמנלטיסטי) וגם המון סקירות והסברים על הבורסה.

www.sponser.co.il.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

1. ברור שאשפר גם לשלב, אבל מכיוון שהוא מתחיל השיטה הפונדמנטליעת לא כל כך מושכת והיא די כבדה... להתחיל לחקור על חברה ולקרוא עמודים שלמים על מה היא עושה, מי המתחרות שלה וכל הדברים האלה זה די כבד.

2.יש לי ניסיון די רב עם הבורסה בארץ, נכון יש הרבה מניות שמחזיקות טוב בזמנים של משבר, אבל זה לא דבר הגיוני וזה נובע רק מכיוון שהשוק שלנו מאוד פרימיטיבי וכל מיליארדר מחו"ל יכול לשלוט לנו בשוק כמעט באופן טוטאלי - "הזרים".

מהניסיון שלי - הבורסה בארץ זה קזינו.

3.מסכים

4. תקרא שוב. המלצתי לו לא לגעת באופציות.

אני זיהיתי את הדבר הזה במניה, אבל מכיוון שזאת הייתה הפעם הראשונה שלי שראיתי דבר כזה ולא הייתי בטוח שזה עובד החלטתי להשקיע בקטן על אופציות על המניה (לא מומלץ בכלל למתחילים).

5. נכון מניות זה לא הכל. אם אתה מפחד להפסיד ויש לך טונות כסף ששוכב בבנק לך על סלים וכו...

אם אתה רוצה להתנסות בדבר האמיתי ולא מפחד להפסיד - לך על המניות.

אם אתה יש לך נטיות התאבדותיות לך על אופציות. :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים