עבור לתוכן

רוצה לקחת את עצמי בידיים !!

Featured Replies

פורסם

אני בבעיה ... אני מעשן כבר בערך 6 שנים ואני בן 15 ומגיל 9 אני מעשן בערך 10 סיגריות ביום .... אני רוצה להפסיק עם זה ולקחת את עצמי בידיים כי זה גם כסף וגם מספיק לי ה 6 שנים שעישנתי אני יודע שזה מזיק והכול אבל קשה לי להפסיק אז מי שיכול לעזור לי שיעזור לי בבקשה

אני וחברה שלי ניפרדנו ומאז אני התחלתי לשתות פה ושם לא ממש רציני אולי בירה ביום פפעם בשבוע רבע בקבוק וודקה וכאלה... גם מי זה אני רוצה לצאת למה מכניס אותי למצבי רוח לא משהו

ועוד בעיה שלא למדתי ואין אני פשוט חייב ללמוד כי אין ממש מי שיעזור לי בחיים שאני יגדל אין לי איזה אבא עשיר או משפחה עשירה וקיצר אני עולה ל ט' ולא למדתי עד עכשיו ממש ועכשיו אני רוצה לקחת את עצמי בידיים אבל קשה לי קיצר רציתי לשתף אותכם בבעיות שלי ואולי תעזרו לי גם תודה

אה ועוד משהו קטן אבל זה פחות רציני אני גם קצת מהמר פה ושם עם חברים על פוקר

וגם הרבה שולח ווינר אבל זה לא הבעיה הכי גדולה שלי אז לא חשוב

• תגובות 42
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תסגיר {כן תסגיר } את עצמך :nixweiss: לפני שזה יגיע רחוק

פורסם

שמע אתה חייב להתנער מהרחמים העצמיים שאתה עלול להיכנס אליהם ולהתחיל לקחת אחריות על המעשים שלך, אתה כבר לא ילד קטן.

אין דבר כזה לא יכול להפסיק לעשן, יש לא מספיק רוצה. לא יכול = אופי לא מספיק חזק. אם אתה רוצה להפסיק - תפסיק. אתה רוצה להפסיק לשתות - תפסיק. אל "תברח" לאלכוהול.

חוץ מזה שתמיד טוב שיהיה משהו תומך לידך לדבר איתו, אם זה משפחה או אפילו יועצת ביה"ס.

בקיצור, תכניס לעצמך שתי סטירות חזקות, ואחרי שתרגע תכניס לעצמך עוד שתי סטירות חזקות ;)

זאת החלטה שלך מה לעשות עם החיים שלך. אף אחד, ובטח שלא אנחנו, יכולים להחליט בשבילך.

פורסם
  • מחבר

אולי ההודעה שלי טיפה לא הכי קשורה לפה אבל פשוט ראאיתי פה הרבה דיונים על אלכוהול סמים וכאלה ואני הוא אחד מהאלה שלא יכול לקחת את עצמי בידיים ונימכר לדברים ורציתי פשוט להפסיק עם כל השטויות שלי והצעד הראשון שלי בזה זה פירסום פה ואולי עזרה וכמה טיפים כמו איך להפסיק לעשן להתחיל ללמוד לשתות לשכוח חברה וכאלה

פורסם
  • מחבר

ואני מבין שאתם לא הכי יכולים לעזוב לי אבל בכל זאת אני רואה פה אנשים שמבינים בהרבה דברים ואולי אפילו במקרים כאלה יש להם מה להגיד ... מה שאני חושב זה שאני באמת כמו שאתה אומר מרחם על עצמי ואולי יש לי אישיות חלשה או איך שלא מגדירים את זה

פורסם

אז אל תהיה חלש. יש תקופות יותר גרועות אבל צריך לדעת לצאת מהן.

פורסם

כמו שידידי MYST אמר, תסגיר את עצמך, לפני שתעשה דברים אחרים.

היה לי בשכבה ילדים שהתחילו עם סיגריות, ועכשיו הם משתמשים בגז מזגנים, וה' יודע עד איפה זה יגיע..

תנסה לבקש מהחברים שלך לעזור לך להפסיק עם זה.

פורסם

לך לגמילה

או......................... שתה במקום זה מים והרבה זה יסתום אותך :jump:

פורסם
  • מחבר

טוב תודה אחי אני גם שוקל להתחיל מכון כושר למה טיפה השמנתי מה זה טיפה שוקל 78 והגובה שלי 1.67 אבל אני לא ממש שמן יעני אולי לפי המשקל אתם חושבים כן אבל פשוט המסה של הגוף שלי דיי גדולה

וקיצר בבשביל להתחיל מכון אני צריך להפסיק לעשן .... ללמוד יש לי מבחן קיץ להשאר בהקבצה א' במתמתיקה אז אני גם צריך קצת בחופש ללמוד איזה שבועיים למה לא למדתי כל השנה ואני לא זוכר כלום קיצר אני מחר קם בבוקר ומפסיק עם כל זה גם מה הבעיה אצלי שהכל אני דוחה למחר מחרתיים למשל מחר אני הולך לבריכה עם חברים אז אני אומר מה אני יעשה שם בלי סיגריות הכי קלאסה ככה וזה ואני אומר אז אחריי הבריכה

פורסם
  • מחבר

חחח תאמת גם אני ניסיתי גז מזגנים אבל ממש בקטנה סתם מסריח ולא בא לי על זה ...

ומה זה תסגיר את עצמך ??

פורסם

להורים שלך לא אכפת?

אם הם לא יודעים על מעשיך, תגיד להם, הם כבר ידאגו שתצא מזה. (אני מקווה לפחות).

פורסם

טוב תודה אחי אני גם שוקל להתחיל מכון כושר למה טיפה השמנתי מה זה טיפה שוקל 78 והגובה שלי 1.67 אבל אני לא ממש שמן יעני אולי לפי המשקל אתם חושבים כן אבל פשוט המסה של הגוף שלי דיי גדולה

אתה שוקל הרבה יחסית לגובה .

או שלא הטלת מוצקים הרבה זמן או שעישנת כל כך הרבה עד שהיצטברה אצלך שכבת אבן ענקית בכליות שמתחילה להיות כבדה.

פורסם
  • מחבר

ז

אתה שוקל הרבה יחסית לגובה .

או שלא הטלת מוצקים הרבה זמן או שעישנת כל כך הרבה עד שהיצטברה אצלך שכבת אבן ענקית בכליות שמתחילה להיות כבדה.

אתה יכול להסביר לי למה אתה מתכוון כי תאמת אני לא אחד שממש שמן יעני רואים את זה עליי אז מה הבעיה אני חשבתי אאולי כל המשקל בגלל המסה יעני אני דיי רחב מה זה רחב יעני יש לי גוף גדול (רוסי ) חח סתם לא קשור

פורסם

2 דברים..

או שהוא צוחק עלינו..

או שלא יודע מה ..

אבל במקרה שאתה לא צוחק עלינו..

בקשר ללימודים ..

כיתה ט' זה כלום.. מכיתה י' זה מתחיל ליהיות חשוב.. אז מפה אתה מסודר..

שתיה.. זה שטויות.. אתה לא מכור לזה ולא כלום.. עשו לנו הרצאה והבנתי שצריך כמה שנים כדי להתמכר לאלכוהול אז פשוט אל תשתה.. ובירה בשבוע זה לא הרבה...

סיגריות זה בעיה..

אבל עם מספיק כוח רצון בטח תצליח

פורסם

תשמע, להפסיק בבת אחת, והמשיך באותו הסדר החיים שקיים אצלך עכשיו לא יילך. את מה שאתה עושה (לשתות, לעשן, להמר)

אתה ועשה את זה עם "חברים" שלך, וכל עוד אתה מבלה איתם, הסיכוי שלך לצאת מהתהום הזאת אפסי. אז אם אתה לא

רוצה לגמור כמו כלומניק, הייתי מציע לך:

א' - להפסיק לרחם על עצמך ("אולי יש לי אופי חלש.. ואני כזה וכזה"), כי זה רק נותן לך סיבה להכנע לדברים שאתה עושה. אפילו אם

לבנאדם יש "אופי חלש" (שזה לא אופי), ברגע שהוא עובר את הנקודה של ה"סגריה אחרונה" "הימור אחרון וזהו אני יותר לא מהמר"

הוא הופך לאדם עם אופי חזק. אם אתה רציני בקשר לרצון שלך לעשות מעצמך בנאדם (ואף אחד לא יעזור לך אם לא תעזור לעצמך, ואולי

גם אז לא יהיה מישהו) אתה צריך להחליט עכשיו - בלילה הזה, ברגע הזה אתה מפסיק לעשן. לתמיד. זרוק את הסגריות שיש לך, ועל

תחשוב על זה יותר. אם חסר לך משהו בפה, תקנה גרעינים. עד סוף החופש הגוף שלך יתנקה מהניקוטין ואתה תהיה בסדר.

ב' - תמצא חברים. ולא, הכלומניקים האלה שהולכים ושואפים פריאון, לא נחשבים לחברים. רובם ככל הנראה יזרקו זין בכיתה ט'

ויפרשו בכיתה י', ואתה לא רוצה להיות איתם.

תמצא כמה חבר'ה טובים, תתחבר איתם -העיקר להתרחק מהאלה שמפשיעים עליך לרעה. תדע לך - אם תמשיך להסתובב איתם (ולא משנה

שהפסקת לעשן ולעשות שטויות), אתה תחזור לעשות את זה בלי שהרגשת. ותזכור עוד משפט: עדיף לשבת בבית ביום שישי, מאשר ללכת

למקום עם "חברים" ובו להתפתות לעשן, להמר ולעשות שטויות. יש לך את המחשב, תלמד לנצל את הזמן, תמצא תחביבים, זה הרבה יותר

מועיל מאשר להסתובב ברחוב.

ג' - תשתפר בלימודים. יש לך את כל החופש, תקבע יום ושעה שבהם תלמד. אם אתה מרגיש אתה לא מסוגל לעשות את זה, קח מורה פרטית

שתלמד איתך פעם בשבוע. אם מכל סיבה שהי ההורים שלך לא יסכימו, תבקש פעם בשבועיים, העיקר שיהיה לך דד-ליין שתצטרך לעמוד בפניו ולעבוד.

היו לי שני חברים בדיוק באותו המצב. אחד היה מעשן\שותה הכל, לא היה לומד התחיל להמר ומה לא. הגיע לכיתה י'

(בקושי קיבלו אותו לתיכון) קיבל מגמה עלובה, ובאותו הרגע קיבל את השוק של החיים שלו. הוא הפסיק עם כל הזבל הזה, התחיל

ללמוד הלך לו קשה, אבל בכיתה י"א הסכימו להחליף לו מגמה. עכשיו הוא סיים 5יח"ל אנגלית\מתמטיקה\כימיה\ביולוגיה. איך הוא

עשה את זה ? שום "אישיות" חזקה, שום "כוח רצון עילאי" שום בולשיט כזה. הוא פשוט הבין שאם הוא לא יפסיק עם זה הוא יסיים

את החיים שלו או כעבריין\נרקומן.

מה עם החבר השני ? אין לי ממש מושג. אני רק יודע שהוא סיים ללמוד בכיתה י', עבר להשתמש בסמים כבדים ונפתחו לו מספר תיקים במשטרה.

מאז לא ממש שמעתי ממנו.

שיהיה לך בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים