עבור לתוכן

המחשב החדש אמור להיות חזק אבל מפגין איטיות מאכזבת

Featured Replies

פורסם

אז ככה המחשב החדש שלי (בן שלושה חודשים ) עובד לאט ומרגיש נורא עייף

המערכת הפעלה היא ווינדווס XP PRO SP2 שהתקנתי לפני שבוע.

בהתחלה חשבתי שהבעיה היא הנורטון אבל גם בלעדיו ובלי שום פיירוול ואנטי וירוס הוא עדיין מרגיש לי איטי ביחס למחשבים אחרים

למישהו יש רעיון מה יכול להיות הפתרון או איך באמת אני יכול להשוות בינו לבין מחשבים אחרים?

לדוגמא בלפטופ שלי העבודה יותר מהירה והוא הרבה יותר נחות חומרתית מהנייח. מה עושים?

המפרט בצד ימין

פורסם

קודם כל אם אתה מצפה שבלי פיירוול ובלי כלום המחשב יעבוד יותר טוב- אז תתפלא לגלות שאתה רק נסוג אחורה ונותן אור ירוק לכל ה"חרא" להיכנס למחשב שלך.

עקרונית אין שום סיבה שהוא לא יעבוד טוב אלא אם כן אתה משתמש בתוכנות הגנה חרא(נורתון), המומלצות הן nod32 המצויינת והקלה ו קספרסקי, שהיא גם לא פחות טובה - בנוסף אל תטרח לפיירוול יותר מאשר sp2 מעניקה לך - אחרי כל אלה תתקין אנטי ספייוור ואדוורים ותקנה רגי'סטרי מדי פעם. בדוק גם שאתה לא מפעיל מספר רב של תוכנות בו זמנית, או שהמחשב עולה ביחד עם עוד 20 תוכנות שמכבידות סתם על המחשב, כשהן יושבות להן בלי לעשות כלום ותופסות זיכרון - למרות הזיכרון הרב שיש לך.

פורסם

^^^^^

הוא אמר שהמערכת הפעלה מלפני שבוע...

ושהוא ניסה לנטרל את האנטי וירוס כדי לראות אם יש שיפור.

שאלה לפותח הת'רד-איזה הארדיסק יש לך?

פורסם

שבוע הוא מספיק זמן בשביל ווירוסים..

פורסם
  • מחבר

קודם כל אם אתה מצפה שבלי פיירוול ובלי כלום המחשב יעבוד יותר טוב- אז תתפלא לגלות שאתה רק נסוג אחורה ונותן אור ירוק לכל ה"חרא" להיכנס למחשב שלך.

עקרונית אין שום סיבה שהוא לא יעבוד טוב אלא אם כן אתה משתמש בתוכנות הגנה חרא(נורתון), המומלצות הן nod32 המצויינת והקלה ו קספרסקי, שהיא גם לא פחות טובה - בנוסף אל תטרח לפיירוול יותר מאשר sp2 מעניקה לך - אחרי כל אלה תתקין אנטי ספייוור ואדוורים ותקנה רגי'סטרי מדי פעם. בדוק גם שאתה לא מפעיל מספר רב של תוכנות בו זמנית, או שהמחשב עולה ביחד עם עוד 20 תוכנות שמכבידות סתם על המחשב, כשהן יושבות להן בלי לעשות כלום ותופסות זיכרון - למרות הזיכרון הרב שיש לך.

כמו שהבא אחריך אמר העבודה ללא אנטי וירוס ופיירוול נעשתה רק לצורך בדיקה. אני מבין ויודע את הצורך באנטי וירוס ופיירוול אבל תודה על הניסיון.

התקנתי מערכת הפעלה חדשה אחרי פירמוט מלא של הקשיח וחלוקה מחדש למחיצות. התקנתי את הדרייברים של הלוח, הכרטיס מסך זוהה אוטומטית התקנתי אופיס, דרייברים של העכבר והמקלדת ,מיואי לעברית וחיברתי אינטרנט. במצב הזה המחשב עדיין איטי בלי שום תוכנה בלי שום דבר איתחול לוקח המון זמן כמו גם העברת קבצים וגלישה באינטרנט או עבודה עם כמה תוכנות במקביל .

בנוגע למערכת ההפעלה עד כמה שאני יודע היא תקינה וגם בהתקנה הראשונה כשקיבלתי את המחשב הוא היה איטי.

הארד דיסק הוא מקסטור 200 ג'יגה 16 מגה באפר סאטה 1 ויש לי עוד אחד של סיגייט 80 ג'יגה 8 מגה באפר סאטה 1

ה200 מחולק לשלוש מחיצות

מחיצה ראשית 100 ג'יגה והשניים האחרות 50

יש רעיונות?

תודה מראש שחר

פורסם

אתה בטוח שהקירור בסדר? מה הטמפרטורות? תריץ benchmark למעבד ולזכרונות תראה שהכל תקין שם

פורסם
  • מחבר

הטמפרטורות סבירות

38 במנוחה וחמישים במאמץ

גם סנדרה וגם אוורסט לא מראים שום בעיה חומרתית

וגם כשהמחשב באוברקלוק ל4200 הוא עובד כמו עגלה עם סוס

חשבתי אולי להוסיף עוד כמה קשיחים ולבנות מערך רייד מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה וכמה זה מוסיף למהירות?

פורסם

לפני שאתה רוצה להוסיף ביצועים קודם כל תפתור את הבעייה הקיימת. תנסה להחליף זכרונות עם מישהו לניסיון,מעבד לוח אם וכו'

עם קונפיגורציה כמו שלך המחשב אמור לעבוד חלק

כמו כן תנסה לעדכן דרייברים . פעם היה לי דריבר של NVIDIA של אהב את הכרטיס מסך שלי והביצועים ירדו ב70% !!!

פורסם

אחי תשמע זה באמת מוזר, אם רק פירמטת לא מזמן, המחשב אמור לרוץ בהחתשב בחומרה הסוסה שיש לך....

אז תנסה כמו שאמרו לעשות בדיקות למעבד ולזכרון (prime96 + memtest)

אם אתה לא עולה על שום בעיה אז קח אותו למעבדה וזהו (אם קנית אותו רק מלפני 3 חודשים בטח יש לך עליו אחריות אז זה לא יעלה כסף)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים