פורסם 2006 ביוני 2719 שנים הנה התרגיל http://www.fps.co.il/picture.php?id=1151402692.JPG התרגיל נמצא בספר של בני גורן-מתמטיקה חלק ה' שאלון 035005 בעמוד 209 תרגיל 47 תודה לעוזרים.
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים יש איזה משפט שישר שעובר דרך מפגש אלכסוני מרובע, חוצה אותו. פעם אחרונה שראיתי משהו כזה הייתה בערך לפני 3 שנים, אז תסלח לי.
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים אתה צריך להראות שקיים דימיון בין המשולים FOG וFEB(לא בעיה). אחר כך אתה צריך למצוא את יחס הדימיון(קצת יותר קשה - ממשיך את OG, ומרה שיש שם מקבילית - צלעות נגדיות שוות - הפרש צלעות ואז מתקיין שוויון של משהו, ואחר כך אתה חוזר לדימיון ובעזרת ההפרש אתה מראה שהיחס הוא 1:2).נראה לי שזו הדרך.
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים אולי המשפט שאמר זה שלמעלה נכון, אבל אם תכתוב אותו למישהו במבחן הוא לא יהיה יותר מידי מתחשב.בכול מקרה אני פתרתי עם הרבה תאלס וקצת אלגברה (זאת כנראה דרך ארוכה - לא השתמשתי בבניית עזר שהם הוסיפו.) אם מישהו יודע דרך נורמלית שיוסיף.טוב:FO/CD = AF/AD תאלס ב <DACFO/AB = DF/AD תאלס ב <AOBאם תחבר את שני הביטויים בצד ימין:AF/AD + DF/AD = (AF+DF)/AD = AD/AD = 1אם מחליפים עם השיווינים שנמצאו למעלה מקבלים:FO/CD + FO/AB = 1אותו דבר בדיוק אפשר לעשות בצד השני עם EO ובסוף מקבלים אותו דבר רק עם EOEO/CD + EO/AB = 1נוצרה המשוואה:FO/CD + FO/AB = EO/CD + EO/ABומכאן כבר קל להוכיח ש FO = EOאם הייתי לא ברור איפשהו אז תגיד..
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים מחבר אולי המשפט שאמר זה שלמעלה נכון, אבל אם תכתוב אותו למישהו במבחן הוא לא יהיה יותר מידי מתחשב.בכול מקרה אני פתרתי עם הרבה תאלס וקצת אלגברה (זאת כנראה דרך ארוכה - לא השתמשתי בבניית עזר שהם הוסיפו.) אם מישהו יודע דרך נורמלית שיוסיף.טוב:FO/CD = AF/AD תאלסב <DACFO/AB = DF/AD תאלס ב <AOBאם תחבר את שני הביטויים בצד ימין:AF/AD + DF/AD = (AF+DF)/AD = AD/AD = 1אם מחליפים עם השיווינים שנמצאו למעלה מקבלים:FO/CD + FO/AB = 1אותו דבר בדיוק אפשר לעשות בצד השני עם EO ובסוף מקבלים אותו דבר רק עם EOEO/CD + EO/AB = 1נוצרה המשוואה:FO/CD + FO/AB = EO/CD + EO/ABומכאן כבר קל להוכיח ש FO = EOאם הייתי לא ברור איפשהו אז תגיד..אחי תודה אבל לא הבנתי כלום..איך חיברת את הביטויים? אם תוכל לפרט זה יהיה אחלה :}דרך אגב אם מישהו יצליח להוכיח שGB=GF אז יצא שGO הוא קטע אמצעים ואז EO יהיה שווה לFO
פורסם 2006 ביוני 2719 שנים פשוט מחברים ללא שום קשר לשני המשוואות הראשונות שכתבתי (התאלסים).. אחרי שעושים קצת אלגברה רואים שהסכום של שני המנות האלה הוא 1 (כי AF + DF זה שווה בעצם ל- AD, אם תסתכל טוב, ו AD חלקי עצמו שווה 1). אבל בגלל שלפי התאלסים האלה בהתחלה AF/AD שווה ל FO/CD ו - FO/AB שווה ל- DF/AD אפשר פשוט להחליף אותם זה בזה (אקסיומת העבירות, משפט הטרנזטיביות, איך שאתה רוצה). ואז מ-AF/AD + DF/AD = 1מתקבלFO/CD + DF/AD = 1עד עכשיו התרכזתי רק ב-FO ולא ב- EO. כל מה שכתבתי למעלה צריך לעשות גם ל- EO (אם הבנת מה לעזאזל אני מדבר לא תהיה לך בעיה להשלים) ואז מקבליםEO/CD + EO/AB = 1אותו דבר רק EO במקום FOעכשיו בגלל ששניהם שווים 1 אז הם שויים אחד לשני, ומקבלים..FO/CD + FO/AB = EO/CD + EO/ABאם תכתוב את זה על דף אתה תראה בברור את מה שצריך להוכיח ואני מניח שתדע איך להמשיך.אבל שוב אני אומר, אני בטוח שזו דרך מסובכת, האמת אין לי ממש כוח למצוא דרך יותר טובה :-\
פורסם 2006 ביוני 2819 שנים מחבר פשוט מחברים ללא שום קשר לשני המשוואות הראשונות שכתבתי (התאלסים).. אחרי שעושים קצת אלגברה רואים שהסכום של שני המנות האלה הוא 1 (כי AF + DF זה שווה בעצם ל- AD, אם תסתכל טוב, ו AD חלקי עצמו שווה 1). אבל בגלל שלפי התאלסים האלה בהתחלה AF/AD שווה ל FO/CD ו - FO/AB שווה ל- DF/AD אפשר פשוט להחליף אותם זה בזה (אקסיומת העבירות, משפט הטרנזטיביות, איך שאתה רוצה). ואז מ-AF/AD + DF/AD = 1מתקבלFO/CD + DF/AD = 1עד עכשיו התרכזתי רק ב-FO ולא ב- EO. כל מה שכתבתי למעלה צריך לעשות גם ל- EO (אם הבנת מה לעזאזל אני מדבר לא תהיה לך בעיה להשלים) ואז מקבליםEO/CD + EO/AB = 1אותו דבר רק EO במקום FOעכשיו בגלל ששניהם שווים 1 אז הם שויים אחד לשני, ומקבלים..FO/CD + FO/AB = EO/CD + EO/ABאם תכתוב את זה על דף אתה תראה בברור את מה שצריך להוכיח ואני מניח שתדע איך להמשיך.אבל שוב אני אומר, אני בטוח שזו דרך מסובכת, האמת אין לי ממש כוח למצוא דרך יותר טובה :-\אוקי אני אשב על הפיתרון שהבאת,נראה מה אני אצליח להבין!(מקסימום ביום ראשון המורה יענה לי :} )תודה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.