עבור לתוכן

הסבר על DDR2

Featured Replies

פורסם

שלום, אני רוצה לדעת אם זה נכון אז תאירו ותתקנו אותי. בזמן האחרון אני מתעניין מאד בנושא הזיכרונות אז אני רוצה לראות אם כל זה לא שטויות :nixweiss:.

אז הנושא שכתוב פו הוא על: יתרונות, חסרונות של ה- DDR2, אז ככה:

יתרונות:

1- אחד מהיתרונות הבולטים ביותר של ה-DDR2 הוא שהציפ זיכרון עובד בחצי מהמהירות של הציפ, 1/0 כך שעבור 400DDR2 הציפ 1/0 עובד ב-200Mhz אך ציפ הזיכרון עובד ב-100Mhz בלבד. על מנת להעביר את אותה כמות מידע, ציפ הזיכרון משתמש ב 4, n Pre-fetch כך, שעבור כל מחזור שעון 4 bits נשלחים לציפ. 1/0 מאחר והציפ 1/0 פועל בכפליים מהירות מאשר הציפ זיכרון, יש לו שני מחזורי שעון זמן לשלוח את ארבעת ה-bits ל-FSB בדיוק כמו שזיכרון DDR עושה... לכן לזיכרון DDR2 400Mhz יש בדיוק אותו רוחב פס תיאורטי שיש ל-DDR 400Mhz שניהם מסוגלים להעביר תיאורטית 3.2 GB/s. נוסף לכך הציפים של זיכרון DDR2 פועלים בתדר שהנו מחצית מזה של DDR רגיל. זו הסיבה של-DDR2 יש המון מרווח להעלאת התדר בעתיד בניגוד ל-DDR שמתקרב לשיא התדר האפשרי.

2-שיפור נסוף של ה-DDR2 לעומת ה-DDR הוא המתח הנדרש להפעיל את המודל, שירד מ-2.5V ל-1.8V שעוזר להקטנת החום הנוצר מפעולת הזיכרון.

3-שיפור נסוף של ה-DDR2 לעומת ה-DDR הוא העובדה ש-DDR2 תומך בעוד שתי תוכנות חדשות שמשפרות את איכות האות. הראשונה היא: driver calibration Off chip, אשר משגיחה על האות ומכוונת אותו לתחום האופטימלי. והתוכנה השניה היא: die termination On, אשר עוזרת להקטנת ההפרעות לאות. כלומר עבור זיכרון רגיל, האות מסתיים בלוח האם, מה שגורם לכך שישנם יותר מקרים בהם האות "מדלג" בתוך המודול זיכרון ויוצר הפרעה לאותות ליגיטימיים. ע"י יישום של נגד Terminator על כל ציפ זיכרון על המודול, אות שלא אמור לצאת מהמודול לא יוצא... כמובן שיש ביישום נגד כזה ניגדו אינטרסים עם הצורך להקטין את החום הנפלט מהמודול מאחר ונגדים בפעולה פולטים חום, מה שמביא לצורך במפזר חום על המודול...

4-יתרון נסוף של ה-DDR2 הוא ה-additive latency, מה שמשפר את הדרך בה "פקודה" מנוהלת בתוך הציפ זיכרון, מה ששומר על רצף טוב יותר של תנועות מידע באופן כללי במודול ושימוש איכותי יותר בכל הרוחב פס הקיים. באופן מעשי ה-additive latency מונעת משתי פקודות ממצב שבו הן יגרמו לסלוטים (banks) שונים להיות בקונפליקט אחד עם השני. תופעה זו של קונפליקט מכונה גם: Bubble ("בועה"), וגורמת לניתוק רצף המידע בזיכרון DDR קונבנציונלי

חסרונות:

החיסרון היקרי של ה-DDR2 הוא זמן איחזור ארוך יותר. הביצועים של זיכרון נממדים בכמה תכונות שונות שלו, כמו "רוחב פס הזיכרון" ו"זמן איחזור"

שמירה על רצף מידע טוב על כל הרוחב פס, טוב לאופליקציות שקוראות רצפים ארוכים של מידע מסודר, בעוד שזמן איחזור קצר טוב לאפליקציות שמחפשות לכתוב ולקרוא מידע אקראי בכמויות גדולות (לדוגמה: "שרת")

בגלל המהירות הנמוכה יותר של הציפים של הזיכרון DDR2, לא מתחרה הייטב עם ה-DDR כשמדובר בזמן איחזור. בזמן שעבור DDR ניתןל הגיע לזמני איחזור של:

5-2-2-2 (כשנמוך יותר טוב יותר), עבור DDR2 זמני האיחזור שנקבעו בתקן של: JEDEC ל-DDR2 533 הם 12-4-4-4.

אז תגידו לי אם זה: טוב, או סתם זבל.

(נראה לי שזה סתם זבל אבל אני מנסה להיות כמה שיותר אופטימי :nixweiss:)

פורסם

נראה בסדר

רק כמה תיקונים

ב-DDR הגיעו גם ל-1.5-2-2-5 (זכרונות GeiL ONE)

ב-DDR2 יש גם 5-5-5-15 וגם 3-2-2-8 וגם 3-2-3-8

פורסם
  • מחבר

;D איזה מזל, חשבתי שכל מה שכתבתי הוא ערמות של זבל ומוגלה.

ותודה על התיקון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים