עבור לתוכן

המלצה לוהטת לסרט כנסו.

Featured Replies

פורסם

חברה , רציתי להמליץ לכם על סרט שראיתי לא מזמן .

הסרט נקרא V For Vendetta , הסרט לא חדש כל כך

2005 , אבל לא זכור לי שהוא הגיע לארץ.

בסרט מדובר על תקופה חדשה בעתיד הלא כל כך רחוק , שארה"ב נמצאת בעיצומה

של מלחמת אזרחים שהרסה את מקומה של ארה"ב כמעצמה עולמית ,

אנגליה ככל הנראה גם לקחה חלק במלחמה , ובמקום דמוקרטיה בריטית גאה

קמה לה דיקטטורה אכזרית האוסרת על גילויי תרבות מוחצנים חוץ מכמה תוכניות טלוויזיה הזויות ברוח הדיקטטורה.

שהמהפיכה התחילה הממשל הבריטי עבד על נשק יום הדין , מדובר על נשק ביולוגי חזק שישמש כנגד אויבי מדינה

הבריטים החליטו להשתמש בנשק זה על עמם , וכך ליצור פחד שיביא להשלטה מוחלטת של הדיקטטורה , או לפחות זה מה שאני הבנתי.

פה בעצם נוצר גיבורנו העטוי במסיכה "V" או 5 ברומית , הוא בעצם הצליח לברוח מין מעבדת הניסויים של הוירוס הקטלני ונושא בדמו את התרופה

הוא גם ככל הנראה פיתח יכולות מיוחדות של תפיסה מרחבית שגורמות לו להיות מהיר יותר וחזק יותר.

הוגו וואלס וויבינג (Agent Smith ) משחק את הגיבור שלנו בצורה נפלאה , ברנש מנומס אך אכזרי , אינטלקט אך חסר רחמים.

מטרתו של "V" היא לשים סוף לדיקטטורה ולנקום באנשים שהפכו אותו למה שהוא היום.

במהלך פיצוץ רכוש ממשלתי "V" פוגש ב -" EVEY" הלא היא "נטלי פורטמן" שאותה אני משער שלא צריך להציג

עשתה גם היא חייל בהצגת איוי - משחק מעולה.

הסרט צרוף באקשן טהור , כמו כן בדיאלוגים מרגשים ונוגעים , אם זה בין איוי שלנו לדמויות המשנה , או איוי וV הגיבור הטרגי

והמקסים , הרעיונות של הסרט נחמדים , והוא מציג לנו מציאות אחרת או מקרים של "אילו היה..."

כמו כן דיקלומי שייקספיר של V מעבירים משב רוח רענן בשורות הטקסט הלעוסות של סרטי אקשן משעממים סטייל XxX וכו...

הציון שלי - 9 , ולו רק כי העלילה היחסית מורכבת יכולה להיות גורם מרתיע בתחילת הצפייה ,

אך גם הנקודה היותר מעניינת בסרט.

זו הביקורת שלי אתם מוזמנים לחלוק עליה ,אבל בקיצור - מומלץ ביותר.

נ.ב

ציטוט מתוך הסרט שממחיש את אופיו הנקמני של V ואת מטרתו הסופית.

"Remember, remember, the fifth of November, gunpowder treason and plot. I see no reason why the gunpowder treason should ever be forgot."

• תגובות 32
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אכן סרט מעולה, הייתי אומר שיש בו יותר מוטיבים של מתח מאשר אקשן (ממש מעט אקשן יחסית לסרט הוליוודי ממוצע)

רק חשוב לצפות בו עם כתוביות כי לא מבינים חצי מהחרבוש שV אומר :bash:

פורסם

מצטרף להמלצה...אחלה סרט!

פורסם

הורדתי אותו לפני כמה שבועות אבל כמו חצי מהסרטים חדשים\כמעט חדשים שהורדתי - עדיין לא ראיתי...

הסרט הראשון שאראה מחר או מחרתיים יהיה זה...(בגלל הביקורת שלך :) ) אחריו אני כנראה אראה את צופן דה וינצ'י...

תודה.. ;)

פורסם

סרט טוב אבל לא הייתי נותן לו 9 יש משהו בעלילה חלק ניכר מהעלילה מזכיר את הקשר בן הסרט רכבת לקוטב לעם ישראל (סרט על בסיס סיפור ילדים נוצרי ליהודים)

פורסם
  • מחבר

אני נותן לסרט ציון ע"פ ההנאה שלי אישית וע"פ התרשמות כללית מהדיאלוגים , עלילה , משחק כמובן

אתה בהחלט מוזמן לחלוק על הציון ;)

פורסם

הייתי בבכורה שלו בקולנוע, ואני ממליץ עליו בכל מקום אפשרי - סרט מעולה וגאוני, צפייה חובה. :xyxthumbs:

עלילה מעולה, סרט שמורכב ממתח, דרמה, אקשן ומה לא, אני הייתי נותן לו גם 9 מתוך 10.

פורסם

הסרט זקוק לעריכה הדוקה יותר

יש לו את הרגעים שלו, אבל הוא נמתח ונמתח על שעתיים ומשהו שבשלב מסויים כבר לא איכפת לך מה ממש קורה

פורסם

יש לי אותו על ה- HD כבר כמה ימים... אני אשקול לראות אותו היום...

פורסם

פה בעצם נוצר גיבורנו העטוי במסיכה "V" או 5 ברומית , הוא בעצם הצליח לברוח מין מעבדת הניסויים של הוירוס הקטלני ונושא בדמו את התרופה

הוא גם ככל הנראה פיתח יכולות מיוחדות של תפיסה מרחבית שגורמות לו להיות מהיר יותר וחזק יותר.

לא מדויק, היה פיצוץ במעבדה, יותר נכון ה"מתקן", הוא נכווה כתוצאה מהפיצוץ, ומאז החליט שהוא נוקם בכל מי שעמד בראש המתקן הזה, 7 האנשים שהיו מוצבים שם, הוא היה מלא שנאה וכעס על הממשלה המושחתת, והחליט לשים לזה קץ, כתוצאה מפיצוץ ה"פרלמנט".(הבניין החשוב של הממשלה, הוא חשב שהפיצוץ של הבניין הזה יעזור, כי הבניין הוא הוא הסמל של המדינה)

אגב, הוא לא פיתח יכולות מיוחדות או משהו שבא לו ככה, זה אימונים.

פורסם

ספויילר

ספויילר

ספויילר

ספויילר

מה שביאס אותי בסרט היה בסוף, ציפיתי לאיזה מלחמת הפיכה עקובה מדם ולא לכניעה של הצבא, אבל חוץ מזה סרט איכותי ביותר שמזמן לא נראה כמוהו.

פורסם

^^^^^^^^^

הסוף לדעתי היה מעולה, אהבתי במיוחד את הסוף. :)

פורסם

ראיתי עכשיו, סרט טוב מאוד, היתי נותן לו 8 בעיקר על משחק ובימוי.

ספוילר:

סרט מצוין אבל אין בו שום טויסט לעליה או איזה שהיא תפנית מענינת.

הוא נגמר בדיוק איך הציפו שהוא יגמר אחרי ה5 דקות הראשונות של הסרט- V כועס הוא רוצה להרוג את ה5 אנשים, הוא רוצה להפיל את הממשל. הוא עושה הכל והסרט נגמר...וואו

ציפיתי ליותר התערבות של איווי בעלילה, חשבתי שאחרי שהיא עברה את ה"הכשרה" היא תוכל לעזור לו אבל היא לא עושה כלום בסרט, פשוט אין לתפקיד שלה שום משמעות (למרות שהיא משחקת מדהים אותו).

גם עיצבן אותי שלא רואים את הפנים שלו, כאילו כן זה צריך להיות הדבר הצפוי ביותר שבשלב מסוים יראו אותם אבל בסוף לא רואים וזה משאיר תחושב מעצבנת אחרי הסרט, כאילו למה לא מראים ומה הקטע בזה שאין לו עיניים (יש לו כוחות על אולי?)...מאוד מעצבן בקיצור.

ושוב, איזה שהיא תפנית בעלילה יכל להוסיף המון.

אבל בכל מקרה אין בו רגע אחד משעמם, אפילו שאין כמעט אקשן, וטוב שכך כי אני לא אוהב את האקשן של האחים וושבווקסקי (או ואטאוור) כשהם מנסים יותר מדי.

פורסם

נראה לי בקרוב אני ילך לראות אותו, לפי הכותרת כבר חשבתי שזה איזה סרט סקס

פורסם

אכן, סרט איכותי :xyxthumbs:. אני רק רוצה לציין שזה ממש לא סרט "הוליוודי" טיפוסי, עם הטוויסט ה"מפתיע".

ציפיתי (כמו overload) שאיווי תצטרף אליוו, והוא יראה את הפרצוף שלו בסוף ועוד מלא ציפיות דיי בנאליות שלא התשממשו ואני שמח שככה יצא.

לפי דעתי הקטע החזק בסרט הוא כשאיווי נתפסת, מוחזקת בתא ומקבלת את הפתקים. כאן יש טוויסט רציני שלא ציפיתי אותו ובכלל

הקטע עצמו מאוד חזק.

לכל מי שלא יודע מי השחקן שמשחק את V זהו Hugo weaving (הלא הוא הסוכן סמית' מהמטריקס והאלף אלירן משר הטבעות).

המשחק שלו בסרט, שמתאפיין בעיקר בדיבור ובביטוי המילים היה ממש מעולה וגורם לסמפט את הדמות. נטלי פורטמן גם משחקת מצוין

(במיוחד בקטע שהיא כלואה, כאמור סצנות מעולות).

הדבר היחיד שאני מצטער עליו, הוא שראיתי את הסרט באיכות של Telesync ולא בקולנוע. חוץ מזה אין לי טענות, והסרט יכול בקלות להכנס

לאותה הרשימה עם התפוז המכני למשל. 9 מתוך 10, ציון הוגן למדי.

Remember, remember the fifth of November,

gunpowder, treason and plot,

I see no reason why gunpowder treason

should ever be forgot.

קצת מידע למי שמעוניין ללמוד קצת על הרקע של הסרט ועל מה הוא בעצם מבוסס http://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes_Night

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים