עבור לתוכן

מחשב חדש - הרכבתי אותו והוא לא עובד

Featured Replies

פורסם

Albatron KM51PV nForce 4 + VGA Socket 939 Motherboard

TWIMNOS1024MB DDR1 400MHz CL2.5 PC3200

AMD SEMPRON 3000 TRAY 939

ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro

Foxconn TLA570A USB Front True Power 300W FSP Case

זה המפרט, עם דיסק קשיח WD 40GB IDE, חיברתי הכל כמו שצריך (זה לא המחשב הראשון ולא השני שאני מרכיב), הנה הבעיות:

הנורות של המארז לא נדלקות (בדקתי כמה פעמים את תקינות החיבורים של המארז), כל המאווררים כן עובדים, המעבד כן מתחמם

הדיסק הקשיח והצורב DVD שמחובר למחשב כן פועלים ומתחממים. ללוח יש כרטיס מסך עליו חיברתי אותו למסך והמסך מראה כאילו המחשב כבוי או משהו, שום דבר לא קורה, כפתור הריסט שבמארז לא עובד ושוב, שום נורה לא נדלקת לא HDD ולא POWER LED.

מה יכולה להיות הבעיה??

ד"א את המפרט הרכיבו חברים מהפורום הזה ובאתר הזה אני לא מוצא את המעבד שיש לי:

http://www.albatron.com.tw/ENGLISH/IT/mb/mb_cpulist_k8_939.asp?pro_id=207

יש מצב שהמעבד לא מתאים ללוח?

פורסם

לפי מה שאת אומר לא חיברת נכון את הסוויטצ'ים , כלומר את הכפתורים של המארז ללוח אם

ולכן אתה לא רואה את הנורות , בעיה נפוצה מאוד , פשוט תקרא בספר של הלוח אם היכן כל חיבור נכנס.

אם זה לא פועל , אולי יש בעיה באחד מהרכיבים החיצוניים - כרטיס מסך , מסך , אבל אני בספק כי הרי זה מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

חיברתי ה-כ-ל נכון כל הכפתורים וכל הנורות, כרטיס המסך נמצא על הלוח ככה שאין מה לחבר המסך עצמו גם כן חדש מה גם שניסיתי 2 מסכים.

פורסם

תחבר רמקול ללוח האם (ללוח האם עצמו, לא לכ.הקול!)ותבדוק ציפצופים.

פורסם

1) ללוח הזה יש שתי יציאות DVI ו VGA. כדי להעביד את ה VGA צריך עוד מתאם שמצליב שאמור לבוא עם הלוח. בדוק עם מי שמכר לך את הלוח למה לא קיבלת אותו.

2) לגבי הנורות המארז תוודא שלא החלפת + ב -. פשוט תהפוך את כוון המחבר.

פורסם
  • מחבר

הפכתי פלוס ומינוס אני חוזר שוב, חיברתי הכל נכון. לגבי החיבור למסך, ניסיתי לחבר גם בעזרת ה DVI ואני לא מבין איזה מתאם צריך אבל זה לא משנה כי המסך תומך DVI.

אני אנסה לחבר את הרמקולים אבל מה אני אוכל לדעת מהצפצופים?

פורסם

לא רמקולים, רמקול - אמור להראות כמו אחד מאלה (אמור להיות במארז):

pc_speaker.gif

buzzer_lg.jpg

ואתה מחבר אותו ליציאה של ה-SPEAKER שנמצא ביחד עם כל החיבורים של הפאנל הקידמי (מפסק הפעלה, ריסט, לדים).

מהציפצופים אתה יכול ללמוד על מהות התקלה שמונעת מהמחשב לעשות POST.

הרמקול מחובר לפנים המארז בד"כ בצורה הזאת:

spkout320.jpg

פורסם
  • מחבר

בדקתי ולמארז שלי אין רמקול נניח ואני מפרק כזה רמקול ממחשב יותר ישן ויש לו רק 2 כבלים אדום ושחור בחיבור בלוח אם איפה שכתוב SPEAKER יש מקום ל4, איך אני אדע לאן לחבר?

פורסם

אתה מחבר אותו ל-2 הפינים הקיצוניים.

(הפין הראשון והרביעי, וזה לא משנה איזה חוט הולך לאיזה פין).

פורסם
  • מחבר

חיברתי את הרמקול והוא לא מוציא קול

פורסם

בד"כ במצב כזה זה אומר מעבד בעייתי, תנסה להוציא אותו ולהחזיר אותו בחזרה.

חיברת ללוח את מחבר ה-ATX12V?

ATX12V.jpg

פורסם
  • מחבר

כן, חיברתי הכל, כמו שצריך. עשיתי איפוס לביוס הנורות נדלקות הריסט עובד והרמקול מוציא צפצופים ולפי איש מקצוע שהיה אצלי הוא אומר שזה בעיה בזיכרון.

בדקתי את הזיכרון במחשב אחר ובדקתי זיכרון אחר במחשב הזה ועדיין יש את אותה הבעיה. האפשרויות היחידות הן ככה: או שהלוח אם לא בסדר או שהמעבד לא בסדר או שהם לא מתאימים אחד לשני למרות שעל הקופסה של לוח האם יש אייקון של סמפרון.

חבל לי להוציא את המעבד כי אז השכבה התרמית תיהרס...מה אתם אומרים?

פורסם

שהרכבת את הלוח אם על המארז התקנת אותו נכון ? ז"א הפרדת בין הלוח למארז ???

במקרה ולא נשרף לך ככל הנראה הלוח ...בכל מקרה תבדוק שבאמת הרכבת נכון את המעבד ואם כן רוב הסיכויים נשרף הלוח לך תחליף אותו אם יש אחריות!

וכל האישי מקצוע האלו שממצאים דברים לפני שבודקים טוב תבעיה רק רוצים כסף....!

ואם מה שאמרת שחיברת הכל טוב ובדקת זיכרון אחר אז כנראה זה הלוח ופעם הבאה שאתה מחבר תלוח אם למארז תשים מתחת ללוח אם את "הספוג" הזה שקיבלת בקופסא של הלוח אם....כדי למנוע דברים כאלו בהמשך...!

והמשכה תרמית זה לא כזה חשוב כרגע מה שחשוב שהכל יעבוד!

ועוד משהו אם זה הלוח אם שלך מה שננתת בתחלה http://www.albatron.com.tw/ENGLISH/IT/mb/mb_cpulist_k8_939.asp?pro_id=207#

ויש לך מעבד סמפרון אז המעבד לא מתאים ללוח אם !!!!!!! תחליף תמעבד או שתיקח מחבר ותבדוק עם מעבד אחר !!"לא סמפרון"

בקיצור 90% המעבד לא מתאים ללוח אם בגלל שהלוח לא תואם למעבדי סמפרון .......מציע להחליף תמעבד!

ואני מקווה שהמעבד לא שרף לך את הלוח אם...ועוד חלקים!***ואני גם לא בטוח שיש מעבדי סמפרון שתומכים בסוקט 939 תקנו אותי אם אני טועה***

פורסם
  • מחבר

זה המעבד...

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4732

זאת הקופסה של הלוח ולמעלה מימין כתוב שהלוח תומך בסמפרון למרות שבאתר כתוב אחרת, בקובץ הMANUAL כתוב שהוא תומדך בסוקט 939 ככה שהוא אמור לתמוך במעבד.

dsc008778tv.jpg

לגבי ההפרדה של הלוח והמארז יש פינים כאלה שבולטים מהמארז שעליהם מונח הלוח ואז יש ברגים שמחזקים את החיבור כמו בכל מארז... זה לא פעם ראשונה שאני עושה את זה, והאיש מקצוע הזה זה חבר של המשפחה הוא ניסע לעזור והוא לא לקח מאיתנו כסף.

פורסם

נראה לי שלא הבנת נכון ..הורדתי תמנואל של הלוח שלך כתוב שם שהלוח תומך רק במעבדים האלו שעובדים בסוקט 939 AMD Athlon™ 64 / Athlon™ 64 FX / Athlon™64 X2 Dual Core Processors אין ללוח אם שלך תמיכה במעבדי סוקט 939 של סמפרון אלה רק למעבדי 939 שכתוב באתר ובמנואל ....

וזה שכתוב על הקופסה סמפרון זה לא אמור להגיד משהו ....וגם עוד משהו מוזר באתר של AMD אין מעבד סמפרון שעובד על סוקט 939 וגם אני לא ראיתי ולא שמעתי על מעבד סמפרון 939 ...ככה שמה שאני יכול להגיד לך המעבד דפוק אולי מזויייף ....כמו שהצעתי לך מקודם תיקח מחבר או ממישהו יש לו מעבד ATHLON 64 939 ותשים בלוח אם...... אם הלוח עובד סימן המעבד לא טוב וכנראה מאוד מזוייף אבל לא בטוח ...בכל מקרה דבר אחד הבנתי הלוח שלך לא תומך במעבדי סמפרון אלה רק במה שכתוב באתר ובמנואל של הלוח אם ככה שאני בטוח ב100% שזה המעבד ...אני מציע לך לללכת לבדוק תחנות שקנית ממנה את המעבד הזה ולהחליף אותו למעבד אחר שהלוח תומך בו ...!!!

מקווה שעזרתי ...לך כפי שאמרתי הפתרון שלי פשוט לקחת מחבר מעבד ATHLON 64 939 ולבדוק על הלוח שלך אם עובד...תתבע תחנות שמכרה לך תמעבד הזה במקרה הזה זה נעה מחשבים!!!!

ובקשר לאיש מקצוע אם הוא חבר משפחה ולא לקח כסף אז סבבה ואם אתה אומר שחיברת טוב את הלוח והפרדת אותו מהמארז אז זה כן המעבד!

***תעדכן אם יש משהו חדש***!!!

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים