עבור לתוכן

מומלץ להשאיר לפטופ פתוח תמיד?

Featured Replies

פורסם

לא ידעתי איפה לשים ופה נראה לי הכי מתאים

האם מומלץ להשאיר לפטופ פתוח תמיד, אם הוא מחובר לחשמל, כמו שאני משאיר את המחשב הרגיל שלי ולכבות אותו פעם בשבוע בערך?

פורסם

בעיקרון לא הכי מומלץ כי מחשביים ניידים נוהגים להתחמם (מאוד)...

ולכן אם אין לך איזה משהו חשוב שמצריך שהמחשב יהיה דלוק...תכבה אותו..

פורסם
  • מחבר

בכל פעם שזזים ממנו לכמה שעות או בכל לילה?

פורסם

אם אתה הולך ממנו לשעה אז לא הכי נחוץ..

אבל לילה שלם או כמה שעות טובות אז כן..

פורסם

וגם את המחשב הרגיל מומלץ לכבות בכל לילה אלא אם כן אתה מוריד משהו

אין שום טעם להשאיר אותו סתם פועל במשך הלילה וגם יחסוך בחשמל->תשלם פחות פחות נזק לסביבה/פחות הפסקות חשמל בחברת החשמל

פורסם

וגם את המחשב הרגיל מומלץ לכבות בכל לילה אלא אם כן אתה מוריד משהו

אין שום טעם להשאיר אותו סתם פועל במשך הלילה וגם יחסוך בחשמל->תשלם פחות פחות נזק לסביבה/פחות הפסקות חשמל בחברת החשמל

איזה טיעונים אלה? יחסוך בשמאל, תשלם פחות, נזק לסביבה, הפסקות חשמאל, הרחקת לכת. הכוונה בשאלת פותח הטרד היא דאגתו למחשב. אז תעלה טיעונים שקשורים לכך....

פורסם

מה רע בדיוק בטיעונים האלה?

אין שום טעם להשאיר את המחשב דלוק כשאתה לא מתשמש בו ולא תחזור אליו תוך שעה

סתם כל הרכיבים נמצאים במאמץ,מפיקים חום ובסה"כ מקצרים את אורך חייהם

כנ"ל לגבי טלויזות וידיאו מסכים וDVD

ברגע שאתה לא משתמש בהם אין שום סיבה להשאיר אותם דלוקים -השנאי מתח שלהם פועל ומייצר חשמל מיותר שלא תורם בכלום

שלא לדבר על ניהול זיכרון לא יעיל בוינדוס

ושוב למה להשאיר משהו בחשמל קיימת גם סכנת קצרים /עלייה במתח ואז נשרך לך רכיב או שניים או שלוש

ואין שום סיבה סתם בלאי של הרכיבים שלך

לגבי חברת חשמל וחשבון חשמל:

דוגמא: אני כרגע מחפש לי מסך LCD ובזה שבחרתי כתוב שברגע שהוא מכובה אבל מחובר לחשמל הוא צורך 1WAT

נניח ואני מכבה אותו ללילה של 12 שעות ומשאיר בחשמל יוצא:

1*12=12 וואט ללילה

תוסיף לזה טלויזיה וDVD ועוד טלויזיה שמוסיפים לך עוד לפחות 50 וואט כשהם לא פועלים

יוצא לך 62 וואט לילה

וכל 16 לילות את משלם סתם עוד חצי שקל וחברת החשמל מייצרת סתם עוד חשמל בשביל המכשירים שאתה בכלל לא מפעיל

תכפיל את זה בכל תושבי ישראל ותקבל עליה בביקוש ואז אתה מקבל הפסקות חשמל

וייצור החשמל הזה פוגע בסביבה

פורסם

genia הוויכוח להשאיר מחשב דולק או לא, זה וויכוח שטחנו אותו בכל פורום אפשרי, בכל מקום שהוא. והדעות הן לכאן ולכאן. בקיצור אין דעה נחרצת גם בפי מומחים לעניין. אז אם יש לך טיעונים חדשים בנושא (ולא ראיתי שהעלת) אז בבקשה. בכלל יש הטוענים בניגוד לטענותך שלכבות ולהדליק את המחשב לעיתים תכופות דווקא גורם לבלאי יותר גדול לרכיבים מאשר להשאירו דלוק. ואם אני טועה תקן אותי...ואם לחסוך בחשמאל כל כך רצית, אז בכל פעם שאתה עוזב את חדרך כבה את האור. ותדליק את הבויילר רק בשעות הלילה. וכן אל תשכח לכבות את המזגן שאתה עוזב את החדר. אז תאמין לי אתה תורם לסביבה הרבה יותר.....

פורסם

אתה לא שם לב

אמרתי שאם אתה עוזב תמחשב ליותר משעה אין טעם להשאיר אותו דלוק

ברור שאם אתה עוזב לחמש דקות ומכבה ואז שוב מדליק אז יש בלאי

אני מפעיל תבוילר כשאני צריך להפעיל אותו

ואני מכבה תמזגן כשבא לי ואת האור בחדר אני גם מכבה אני לא מתכנן לחזור אליו בעוד כמה דקות

מה הטעם להשאיר אותו דלוק?

לפטופש רצוי לכבות כי הבלאי של הסוללה גדל-כל הזמן המחשב משתמש בה וכל הזמן היא נטענת זה לא הכי בריא לסוללות

פורסם

בקשר לסוללות של הלפטופ אני מסכים איתך בכל מילה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים