עבור לתוכן

בעיה בטמפרטורת המעבד

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה המחשב שלי מדי פעם מחליט להתכבות על דעת עצמו כל פעם שאני מעמיס עליו טיפה (ויש לי מחשב טוב שאמור לעמוד בעומס!!) אז הוא נכבה וגם שאני לא כל כך מעמיס עליו אהה ולפעמים הוא מראה לי מסך כחול ולא נכבה ובמסך הכחול הזה רשום שהמחשב נכבה על מנת להגן על הרכיבים שלי

אז ככה אם מישהו יודע למה זה ככה אז בבקשה שיגיד לי ושיגיד גם את הפתרון אם הוא יודע ואם זה רכיב שצריך להחליף אז בבקשה תגידו לי את המחיר הכי זול לרכיב מחברה טובה

הנה הפמרט התכני שלי בקיצור: פנטיום 4---> 3 ג'יגה הרץ

512 מגה ראם

כרטיס מסך גיפורס 5200

ו120 ג'יגה

אהה ולוח אם Field Value

Motherboard Name MSI 865PEM2-ILS (MS-6743)

הנה המפרט התכני שלי בהרחבה:

CPU Type Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200)

Motherboard Name MSI 865PEM2-ILS (MS-6743) (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 4 DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)

Field Value

Motherboard Chipset Intel Springdale i865PE

System Memory 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

BIOS Type Award (02/13/04)

Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

Audio Adapter Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3]

Disk Drive WDC WD1200BB-00GUA0 (111 GB, IDE)

IDE Controller Intel® 82801EB Ultra ATA Storage Controllers

תודה רבה לכל העוזרים !

נ.ב

הבעיה נראת לי הטמפרטורה של המעבד שלי הוא רותח והתוכנה לא משקרת כי גם הביוס אומר ויש משכה תרמית על המעבד וניקיתי את המאוררים ואת צלעות הקירור של המעבד מאבק!

Temperatures

Motherboard 30 °C (86 °F)

CPU 65 °C (149 °F)

WDC WD1200BB-00GUA0 30 °C (86 °F)

במנוחה!!!

פורסם

הייתי מציע לך לבחון שני כיוונים:

1. מה לגבי ספק הכוח שלך? אפשר לקבל עליו קצת מידע?

2. המעבד שלך חם. ברצינות. יש במקרה כזה כמה פעולות אוטומטיות בסיסיות שצריך לבצע, ואנשים כבר אמורים לדעת את זה (זה אולי הפעם השישים שאני כותב את זה):

לסדר חוטים, לנקות אבק, לבדוק סירקולציה, לרענן משחה טרמית ולוודא התקנה טובה ונכונה של ה-HSF למעבד. רק אח"כ לבחון קניה של גוף קירור חדש, אחרי שלילה של כל בעיה אחרת. תבדוק ב-BIOS שאתה לא נמצא ב-overvoltage (קרה לי פעם שהייתי על 1.4V ולא שמתי לב בכלל).

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

הייתי מציע לך לבחון שני כיוונים:

1. מה לגבי ספק הכוח שלך? אפשר לקבל עליו קצת מידע?

2. המעבד שלך חם. ברצינות. יש במקרה כזה כמה פעולות אוטומטיות בסיסיות שצריך לבצע, ואנשים כבר אמורים לדעת את זה (זה אולי הפעם השישים שאני כותב את זה):

לסדר חוטים, לנקות אבק, לבדוק סירקולציה, לרענן משחה טרמית ולוודא התקנה טובה ונכונה של ה-HSF למעבד. רק אח"כ לבחון קניה של גוף קירור חדש, אחרי שלילה של כל בעיה אחרת. תבדוק ב-BIOS שאתה לא נמצא ב-overvoltage (קרה לי פעם שהייתי על 1.4V ולא שמתי לב בכלל).

בהצלחה.

1)איך אני יביא לך עליו מידע?? מאיפה?

2)ניקיתי אבק כל החוטים מחוברים ואת כל יותר מה שאמרת לא הבנתי! :kopfpatsch: :s05: :-[ :-\

פורסם

לא רק לנקות אבק אלה לסדר חוטים כך שיהי לך סרקולציה טובה (שהחוטים לא יפריעו לאוויר) את זה אני עשיתי אתמול תאמין לי

שזה לבד עזר לי המון, יש מדריך איך לעגל את ide ואם אין זמן ניתן לקנות את החוטים מוכנים ,תבדוק את הגוף קירור שהוא יושה טוב ,והכי מומלץ גם bios

ורק אם לא יעזור כמו שרשם לך FeedMe ללכת על קירור חדש...

פורסם

המעבד שלך לא חם הוא רותח!

תסדר חוטים תנקה אבק מהמאוורר ומהצלעות קירור ואם זה לא עוזר אז צריך קירור

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה אחים שלי אני ניקיתי אבק ועישית הכל אבל רק את החוטים לא סידרתי אני אנסה את זה גם

פורסם

1)איך אני יביא לך עליו מידע?? מאיפה?

2)ניקיתי אבק כל החוטים מחוברים ואת כל יותר מה שאמרת לא הבנתי! :kopfpatsch: :s05: :-[ :-\

1. מה שהתכוונתי במידע זה שתגיד לי מה היצרן והדגם.

2. אבל בכאלה טמפ' יש סיברות גבוהה מאוד שהבעיה היא הטמפ' בלבד. אני מציע לך להוריד יישום קטן שנקרא throttlewatch. תפעיל אותו ויפתחו לך שני גרפים.

הגרף האדום (התחתון- T1 THROTTLING) עוקב אחרי פונקציית ה- ThrottlebacK המותקנת במעבדי אינטל החדשים. הפונקציה הזו תופעל (והגרף יעלה) במידה והמעבד יידחף למאמץ שגדול עליו. אז בזמן שהתכנה פועלת, תפעיל איזה משהו אינטנסיבי ברקע (prime95 למשל או S&M) ותוודא שני דברים במהלך המאמץ, שיימשך לפחות 25 דקות:

א. שהגרף של ה-throttling לא עולה; אם הוא עולה, פירושו שהמעבד מחליש את עצמו כדי למנוע מעצמו נזק בעקבות התחממות או מאמץ יתר.

ב. תעקוב אחרי הטמפ'.

כתוב כאן באתר את התוצאות אחרי לפחות 25 דקות מאמץ מלא (בין 90 ל- 100 אחוז מאמץ של המעבד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים