עבור לתוכן

חיל המודיעין - מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

היום קיבלתי בדואר מעטפה מחיל המודיעין שכללה מכתב מאיתור חמ"ן (זימון למבחני התאמה לקראת גיוס לחיל המודיעין) והשני ספר קטן בנושא מסלול מופ"ת (מחקר ופענוח חזותי). אני כרגע בכיתה י"א ולומד בחיל האוויר, לכן אני לא חייב ללכת לחיל המודיעין כמו שהבנתי מהמכתב. אבל בכל זאת, מה אתם אומרים על חיל המודיעין? כדאי ללכת לשם? איזה תנאים? איזה משכורת חודשית (רגילה, מוגדלת או..)? על איזה מהמסלולים אתם ממליצים?

יש כל מיני קורסים: טר"צ, בה"ד, OJT. מה עדיף לדעתכם (להסביר בבקשה)?

http://www1.idf.il/aman

• תגובות 38
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היום קיבלתי בדואר מעטפה מחיל המודיעין שכללה מכתב מאיתור חמ"ן (זימון למבחני התאמה לקראת גיוס לחיל המודיעין) והשני ספר קטן בנושא מסלול מופ"ת (מחקר ופענוח חזותי). אני כרגע בכיתה י"א ולומד בחיל האוויר, לכן אני לא חייב ללכת לחיל המודעין כמו שהבנתי מהמכתב. אבל בכל זאת, מה אתם אומרים על חיל המודיעין? כדאי ללכת לשם? איזה תנאים? איזה משכורת חודשית (רגילה, מוגדלת או..)? על איזה מהמסלולים אתם ממליצים?

יש כל מיני קורסים: טר"צ, בה"ד, OJT. מה עדיף לדעתכם (להסביר בבקשה)?

http://www1.idf.il/aman

כמובן שהכל תלוי רק בך, כלומר מה אתה רוצה לעשות בשירות שלך? באיזה תפקיד היית רוצה לעסוק?

בתור אחד שסיים לא מזמן שירות בחיל אני מאוד מרוצה ושמח מהשירות שהעברתי, אבל זה לא אומר שגם אתה תאהב, זה מאוד סובייקטיבי.

בעקרון, וזאת העצה שלי בלבד, השירות בחיל האוויר הוא הרבה יותר קשה מבחינת תנאים, יציאות, יחס מהמפקדים וכו'. אלא אם כן אתה הולך להיות איש צוות אוויר בח"א, או בגף המודיעין של חיל האוויר, אתה הולך להעביר את השירות שלך מתחת לאיזה מטוס, מעמיס, משמן, מנקה, סוחב ועוד... בנוסף גם לא תראה את הבית הרבה כי היציאות של ח"א הן גם לא משהו ( פעם בשבועיים ולפעמים אף יותר).

אם אתה רוצה תפקיד מאתגר ומעניין, אם אתה יכול לשמור על מידע רגיש שאתה נחשף אליו ולא לרוץ לספרו ישר לחבר'ה, אם אתה רוצה לשרת עם אנשים איכותיים, אם אתה רוצה לעבוד בעבודה מעניינת, סודית ו"רגישה" עם יחס טוב מהמפקדים זה אחד מאותם המקומות שאתה צריך לרצות להגיע אליהם.

כמובן אל תבין אותי לא נכון, יש עוד הרבה מקומות בצבא לא פחות טובים, וחיל המודיעין ,אינו כולו ורוד כמו כל דבר בצבא ובחיים.

החיל הוא קטן במונחים צבאיים, אבל הוא בעצם די רחב ומגוון עם מבחר רחב מאוד של תפקידים, חלקם טובים יותר וחלקם פחות, הכל תלוי בך ובמה שאתה רוצה לעשות עם השירות שלך. תרצה להעבירו בצורה טובה, אתה תראה שתהנה ממנו הרבה יותר, מאשר שתבוא בגישה פחות טובה. כמובן שגם חשוב באיזה מקום אתה "נופל" וכאן הייתי ממליץ לך שוב, לטעמי אין בכלל מקום להשוואה בין שירות בחיל המודיעין לבין שירות בח"א. אבל זאת כמובן ההחלטה שלך :xyxthumbs:

לגבי השירות עצמו: התנאים משתנים ממקום למקום, ישנם בסיסים סגורים ובסיסים פתוחים- לרוב, כמובן ,תלוי בתפקיד יכול לבחור ביניהם.אבל גם אם אתה סוגר מידי פעם זה ממש לא נורא ולא מתקרב למה שהקרביים סוגרים.

המשכורת היא אותה משכורת כמו אצל כולם. היחס מהמפקדים בדר"כ ממש טוב ( שוב תלוי מי המפקד שלך, אבל בכל מקום זה כך).

בקשר לקורס שהזכרת, כל מה שנכתב קודם תיאר את השירות בתפקיד שהקורס הזה מציע לך. וכבוגר של הקורס אני יכול להגיד לך שהשירות הוא מעניין ומאתגר ומביא אותך למקומות שבחיים לא היית חושב שתהייה בהם ( לאו דווקא פיזית), לפחות כך הוא היה בשבילי.

אבל יש לך עוד זמן תשאל ותברר בקשר למקומות נוספים בצבא, אולי מקום אחר יתאים לך יותר....

דבר אחרון תזכור שאסור אף פעם לסגור לעצמך דלתות לא בחיים ולא בצבא כך שגם אם אתה עדיין לא בטוח בקשר למודיעין, לך תעשה את המבדקים מקסימום לא תרצה אחר כך אולי בסוף כן תרצה אבל בגלל שלא עשית מבדקים לא תוכל להגיע

פורסם

שאלה לא ממש קשורה - למתי הזימון?

פורסם
  • מחבר

שאלה לא ממש קשורה - למתי הזימון?

20/06/2006 - יום אחרון של לימודים, כנראה לא אגיע אליו ואקח את התעודה יום לפני.

הבנתי שאם אני עושה קורס טר"צ, אני מקבל החזר נסיעות - זאת אומרת שאם אני נוסע באוטו שלי, אז אני מקבל החזר על דלק?

ועוד שאלה חשובה - מה נותן לי השירות בחיל המודיעין לעתיד?

פורסם

הרבה. אני יכול להגיד לך שיש לי רחוק משפחה ששירת בחיל המודיעין וכיום הוא עובד בחברת הייטק, כמובן שהשכר בהתאם..

פורסם
  • מחבר

הרבה. אני יכול להגיד לך שיש לי רחוק משפחה ששירת בחיל המודיעין וכיום הוא עובד בחברת הייטק, כמובן שהשכר בהתאם..

אתה בטוח? בלי ללמוד לתואר ראשון או מהנדס וכד'?

פורסם

בעקרון, וזאת העצה שלי בלבד, השירות בחיל האוויר הוא הרבה יותר קשה מבחינת תנאים, יציאות, יחס מהמפקדים וכו'. אלא אם כן אתה הולך להיות איש צוות אוויר

מילא יציאות, כי הם באמת חרא, אבל התנאים בחיל אוויר לא טובים? יש בריכה, קולנוע, חדר כושר, אינטרנט אזרחי, חדרים ענקיים ועוד דברים שירוקים לא רואים אף פעם בצבא

החיל הוא קטן במונחים צבאיים

חיל המודיעין הוא בין החילות הגדולים אם לא הכי גדול (אני לא ממש מעודכן)

GRiM, אל תשלה את עצמך. זה שאתה ב"בחיל המודיעין" לא הופך אותך מיידית לאיש הייטק שהולך להרוויח משכורות ענק באזרחות. יש שם גם תפקידים לא קשורים כמו עובדי רס"ר, הרבה שמות יפים לפקידות, תפקידי האזנה, ערבית, מחקר מודיעיני והמון דברים שלא יעזרו לך לתכנת שום דבר. תסתכל מה בדיוק מוצע לך ומה בדיוק אתה מחפש

פורסם

קיבלתי זימון לגאמ"א - הייתי אמור למלות איזה שאלון באינטרנט והיום היה התאריך האחרון למילוי.

לא מיליתי את כולו כמו גאון :kopfpatsch:(בגרות בהיסטוריה וזה..)

מה אפשר לעשות?

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שאתה שוחר? אוי יו יו נראה לי נפלת חביבי :kopfpatsch:

אם אתה עושה את השירות שלך בח"א, תלמד אלקטרוניקה! זה לרוב יציל אותך וישים אותך בקורס טוב. בקשר ליציאות, זה תלוי בבסיס (קרוב או רחוק) וגם בסוג התפקיד. כטכנאי אלקטרוניקה (דרג ד' ויש כמה מקצועות בדרג ב' טובים) יש סיכוי כי יהיה לך שירות טוב, מהנה וגם כן זה טוב לקורות חיים (עוד פעם תלוי בקורס אליו אתה הולך).

שאר הדברים המומלצים בחי"א (כאיש צוות קרקע) : פקיד, טכנאי מחשב, ומדריך קורס (עם אתה שוחר יש סיכוי שאתה מיועד להיות מדריך קורס)

בקשר לחיל המודיעין הדברים האלה מומלצים בחום:

בטחון מידע

מסלולי טכנולוגיה מתקדמים - פרוייקט "גאמא"

פרויקט "שחקים"

גם כן בסדר - מסלולי שו"ב ואלקטרוניקה

פורסם

מילא יציאות, כי הם באמת חרא, אבל התנאים בחיל אוויר לא טובים? יש בריכה, קולנוע, חדר כושר, אינטרנט אזרחי, חדרים ענקיים ועוד דברים שירוקים לא רואים אף פעם בצבא

חיל המודיעין הוא בין החילות הגדולים אם לא הכי גדול (אני לא ממש מעודכן)

GRiM, אל תשלה את עצמך. זה שאתה ב"בחיל המודיעין" לא הופך אותך מיידית לאיש הייטק שהולך להרוויח משכורות ענק באזרחות. יש שם גם תפקידים לא קשורים כמו עובדי רס"ר, הרבה שמות יפים לפקידות, תפקידי האזנה, ערבית, מחקר מודיעיני והמון דברים שלא יעזרו לך לתכנת שום דבר. תסתכל מה בדיוק מוצע לך ומה בדיוק אתה מחפש

מוסיף:

שום חיל, ומודיעין בתוכו, לא קשור ישירות לתכנות או פיתוח תוכנה...

לחיל האוויר, המודיעין, הים והקשר (ואולי איזה עוד חיל ששכתי) יש גופי מחשבים שונים הפועלים בתוכם.

אבל מן הסתם שירות בתור איש מחקר מודיעין למשל יכול להיות לא פחות ואפילו הרבה יותר מרתק מאשר מתכנת. רק ככה"נ פחות טורם אם אתה שואף לעסוק במחשבים.

בכל מקרה אני ממש לא מצטער שלא עסקתי באופן ישיר במחשבים בצבא,למרות שעבדתי על פלטפורמות שעד השירות רק קראתי עליהם באינטרנט (alpha, SGI irix) ואלה ממש לא החלקים המעניינים... טוב לראות קצת "עולם" מחוץ לעולם המחשבים...

פורסם

אם אתה עושה את השירות שלך בח"א, תלמד אלקטרוניקה! זה לרוב יציל אותך וישים אותך בקורס טוב. בקשר ליציאות, זה תלוי בבסיס (קרוב או רחוק) וגם בסוג התפקיד. כטכנאי אלקטרוניקה (דרג ד' ויש כמה מקצועות בדרג ב' טובים) יש סיכוי כי יהיה לך שירות טוב, מהנה וגם כן זה טוב לקורות חיים (עוד פעם תלוי בקורס אליו אתה הולך).

שאר הדברים המומלצים בחי"א (כאיש צוות קרקע) : פקיד, טכנאי מחשב, ומדריך קורס (עם אתה שוחר יש סיכוי שאתה מיועד להיות מדריך קורס)

בטחון מידע

פרויקט "שחקים"

מה בדיוק טוב בבטחון מידע באמ"ן? יש שם מיליון ג'ובים לא כאלה מרגשים...

פורסם
  • מחבר

בעיקרון, כמו שהבנתי, אני מועמד למסלול מופ"ת. זה טוב?

בטחון מידע

פרויקט "שחקים"

כן אני שוחר, וכן אני לומד אלקטרוניקה. בעיקרון תכננתי לעשות את השירות בחיל האוויר, אבל פתאום שלחו לי את המכתב הזה מחיל המודיעין וחשבתי אולי זה יהיה מעניין יותר. ההעדפה שלי היא לחזור כל יום הביתה, לא נורא אם הבסיס רחוק (כרגע אני נוסע כל יום מעפולה לחיפה בבוקר וחזור אחה"צ).

פורסם

גם אני היום קיבלתי בול כזאת מעטפה רק שהזימון שלי ליום אחר .. מישהו יודע מה עושים בדיוק ביום התאמה הזה?

פורסם

מסלול מופ"ת - א' כל קיים דבר דומה בחייל האוויר (שבחיל האוויר אין לו שם פלצני כזה עדיין) וגם מניסיוני ברמה סה"כ גבוהה יותר.

ב - אם אכן תלך למסלול תוכל להיות בהמון מסגרות שונות חלק יותר מרתקות וחלק פחות חלק בבסיס פתוח ומעטם בבסיסים סגורים (וכמעט בכלל לא בבסיסים סגורים החל מ-2007).

כיוון שאתה שוחר בחייל האוויר הייתי מציע לך בחום ללכת למסלול כיוון שלמרות הגיוון במסלול 99% שתעשה משהו יותר מעניין וכיף בשירות שלך מאשר בתפקידי צוות קרקע בחיל האוויר...

ג - הבסיסים הפתוחים שתשרת בהם אם תלך למסלול (והסיכוי שתגיע לאחד מהם הוא גבוהה מאוד) הם באזור המרכז...

פורסם
  • מחבר

מסלול מופ"ת - א' כל קיים דבר דומה בחייל האוויר (שבחיל האוויר אין לו שם פלצני כזה עדיין) וגם מניסיוני ברמה סה"כ גבוהה יותר.

ב - אם אכן תלך למסלול תוכל להיות בהמון מסגרות שונות חלק יותר מרתקות וחלק פחות חלק בבסיס פתוח ומעטם בבסיסים סגורים (וכמעט בכלל לא בבסיסים סגורים החל מ-2007).

כיוון שאתה שוחר בחייל האוויר הייתי מציע לך בחום ללכת למסלול כיוון שלמרות הגיוון במסלול 99% שתעשה משהו יותר מעניין וכיף בשירות שלך מאשר בתפקידי צוות קרקע בחיל האוויר...

ג - הבסיסים הפתוחים שתשרת בהם אם תלך למסלול (והסיכוי שתגיע לאחד מהם הוא גבוהה מאוד) הם באזור המרכז...

תודה רבה על העזרה, אני עוד אתקשר אליהם לשאול כמה שאלות. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים