עבור לתוכן

שאלות על Ohm

Featured Replies

פורסם

תזכירו לי איך זה הולך כי שכחתי:

* יותר Ohm=יותר התנגדות= צריך יותר כוח להפעיל את האוזניות?

* והאם אוזניות של 64 Ohm יהיו פי 2 חלשות מאוזניות של 32 Ohm מאותו סוג אם מחברים אותם לאותו המקור? או שאין קשר ישיר?

* ומבחינת סוללה, יותר Ohm= פחות זמן?

תודה.

פורסם

1. כן

2. לא זוכר, נדמה לי שכן

3. כן

פורסם

1.כן

2.כן

3.כן

פורסם

סתם הטעיות מה שהולך פה :)

בראשון, כן, יותר התנגדות משמע צריך יותר מתח בשביל להעביר אותו ההספק. מה שאומר שלא בהכרח תצטרך יותר כח, אלא תפשוט תצטרך שנאי שיוציא לך את מתח גבוה פי שניים וחצי מהזרם ותקבל אותו ההספק.

בשני, תיאורטית כן, מעשית בחיים לא. חשוב להבין שלכל יציאת אוזניות ישנה אפשרות להתגמש טיפה. היא לא בדיוק מדויקת בהתנגדות שהיא דורשת, ולהרבה יציאות אוזניות ישנו תחום יחסית רחב של עכבות שהן יכולות לעבוד איתן בצורה סבירה. כמו כן, העכבה של האוזניות לא קבועה על 32 או 64, אלא משתנה כתלות בתדר. לכן, כמובן שמעשית אף פעם לא יהיה פי 2. יכול להיות שיהיה פי 4 יותר התנגדות, ויכול להיות שיהיה פי 4 פחות התנגדות בכל תדר נתון. כמו כן, לאוזניות ישנו מאפיין נוסף שעונה לשם רגישות. ככל שהרגישות גבוהה יותר, מאותו ההספק הן יפיקו עוצמת קול גבוהה יותר. כך שלמעשה בסופו של דבר, העוצמה בתדר מסוים תהייה פונקציה של הרגישות והעכבה בתדר. כיוון שכבר הסברנו שהכל משתנה כפונקציה של התדר, לא כדאי להתייחס להבדלים של כמה אוהמים וכמה db בודדים ברגישות בתור מדד לבחירת אוזניות, רק במידה וההבדל גבוהים, כדאי לקחת בעירבון מוגבל, ולא יותר מזה. דבר אחרון, מבחינת סוללה, דווקא ההיפך הוא הנכון. סוללה עם מתח נתון, תוכל להביא אוזניות עם עכבה ממוצעת לעוצמה ממוצעת נמוכה יותר מאשר אוזניות עם עכבה נמוכה יותר. עם זאת, כיוון שהסוללה נגמרת ברגע שאין יותר זרם, ועכבה נמוכה יותר תדרוש יותר זרם (חוק אוהם, גוגל יעזור לך מאוד אם אתה לא מכיר אותו - בקצרה, הוא אומר שמתח שווה לזרם כפול ההתנגדות) ולכן הסוללה תיגמר מהר יותר. אני יודע שזה יכול להיות קשה יותר להבנה, בייחוד אם אין רקע בתחום, וכבר היו לי וויכוחים בפורום על דבר זה (תריץ חיפוש ותמצא). עם זאת, אתה יכול להיות סמוך ובטוח כי הדבר בדוק, ובעולם מושלם היה עובד כך בדיוק. במציאות המספרים שאתה קורא במאפייני המוצר מאוד לא קשורים לפרקטיקה ולכן זה לא יעבוד בדיוק כמו שהיינו מצפים מזה לעבוד.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים