עבור לתוכן

שאלה בקשר למטוסים F16 וF15

Featured Replies

פורסם

אווווווו.... :s07:

• תגובות 112
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

[ltr]oooohhh "shamur", my paycheck was higher than that...[/ltr]

על הכייפאק...

בגלל זלזול שאנשים כמוך מפגינים כלפי חוקים שנוצרו כדי לשמור על בטחון החיילים עצמם הצבא שלנו נראה כמו שהוא נראה

ובגלל שמישהו כמוך אמר את זה והוציא דיסקט מסויים מבסיס מסויים נהרגו לוחמי שייטת 13 בלבנון

אז תמשיך להתייחס להכל בזלזול...

וכן שמור זה כבר classified

והגדרה של שמור זה מידע שיכול לגרום לאובדן חיים או נזק בטחוני למדינת ישראל

פורסם

איזה ויכוחי סרק....

F16 C בלוק 60 (ה F16 שיש למשל ברמת דוד) הם מטוסים רב תכליתיים, שנועדו גם לתקיפת אוויר-קרקע, וגם לאוויר-אוויר. אם יש מצב חירום, לא יתחילו להכין

F15 גם אם מצב החירום הוא מטוסי אויב, דבר ראשון יזניקו F16, הם תמיד מוכנים. היתרון הגדול של F15 על פני F16 מבחינת קרבות אוויר-

מהיר יותר, מאיץ מהר יותר, כושר תמרון טוב יותר, ויכולת נשיאה של יותר נשק אוויר-אוויר. מצד שני, זו גם אחת הסיבות שהוא פחות מותאם לתקיפות קרקע, המהירות. קשה מאוד לשלוט ב F15 במהירות נמוכה. אפשר לצייד אותו בטילי AGM, פצצות פרזל, פצצות מצרר, פופאי ושאר ירקות, אבל אני מוכן לתת פרס נדיב במיוחד לבנאדם שיצליח לפגוע במטרה בגודל קרוואן עם פופאי מ F15 בנסיון הראשון.

שניהם מסוגלים לשאת 2 טילי AMRAM לטווח של 50 ק"מ, ככה שלשניהם יש היתרון של "הפלת מטרה מעבר לקו האופק", זו ממש לא ההגדרה.

גם F15 לא בדיוק מטוס עליונות אווירית מושלם. רוצים אחד כזה? F22.

ל F15 גם יש יתרון בכושר נשיאת בידונים (מיכלי דלק נתיקים) ובכך הוא מגדיל את הטווח שלו, למשימות ארוכות, או משימות שדורשות הרבה שימוש במבערים

(לא שאני רואה סיבה לשימוש במבערים, חוץ מלברוח מאיפושהו במהירות מטורפת).

פורסם

למה בעצם ש לנו יותר F16 מF15? כי הם זולים יותר?

פורסם

כעיקרון ה F15 טוב יותר בקרבות אוויר ללא קשר עין בעוד F16 עדיף בקרבות צמודים עקב זריזותו.

F16 עדיף בתקיפות אוויר קרקע על F15 אבל ה F15I יותר טוב ממנו בסוג זה של תקיפות.

פורסם

חד וחלק לא.

ה F15I הוא מטוס התקיפה האווירית הכי טוב שיש לישראל כרגע. הוא ממש לא נועד לתקיפות אוויר-קרקע.

הוא נועד לקרבות אוויר גם בטווח רחוק.

יש לנו יותר F16 מ F15 כי F16 מתאים גם לקרבות אוויר וגם לתקיפות קרקע,בעוד שה F15 מצוין לקרבות אוויר, אבל בינוני ביותר לתקיפות קרקע. אין טעם בכל כך הרבה מטוסית לתכלית אחת.

לא לשכוח שיש לישראל גם לא קצת פאנטומים, שהם בכלל לא משהו לקרבות אוויר, אבל בתקיפות קרקע- אין על מה לדבר, זה ה-מטוס. משהו כמו ההפך מ F15

ככה שסה"כ חיה"א הישראלי מאוזן.

פורסם

כשאתה אומר תקיפת קרקע אתה מתכוון להפצצה?

כלומר מה ההבדל בין ATTACK לBOMB?

A10 למשל יורה עם תותחים על הקרקע. למיטב ידעתי F16 זורק פצצה או יורה טיל.

פורסם

כל ההבדל בין ה15C ל 15I זה תוספת מטורפת ביכולות א"ק

אני לא מאמין לשטויות שאתם כותבים!!!!

באמא שלכם! גוגל! תריצו חיפושון תקראו קצת ואל תכתבול את הזיוני שכל המטומטמים האלה!!!

פורסם

באמת?

השינויים הגדולים שנעשו הם: מערכת היגוי חדשה, קיבולת מכלי הדלק הוגדלה ותוכננה מחדש, תא הטייס תוכנן מחדש סביב צגים צבעוניים מתקדמיםף המכם שונה מיוז 63 ליוז 70 ועוד המון...

פורסם

igrosh היקר, תאר לי בבקשה את התוספות.

אלא אם כן ה F15 לא יגיע לרמה שהוא יכול לטוס איטי ויציב (מה שהוא כרגע- לא מסוגל) הוא לא יהיה מטוס תקיפת א"ק טוב.

oba3k- שאני אומר תקיפה אני מתכוון לתקיפה עם פצצה/טיל. לירות עם מקלעים על הקרקע במהירות כזו- חוסר יעילות משווע, בזבוז כדורים. אם אתה רוצה לתקוף מטרות קרקעיות עם מקלע, יש מסוק בשביל זה.

פורסם

נו באמת פיקה, מאיפה אתה מביא את השטויות שלך שהאף 15 לא יכול לטוס לאט טוב..חוץ מזה, היום רק מפציצים כבדים נושאים פצצות טיפשות...

המערכת המתוחכמות של ה-F-15I מאפשרות לו לשאת פצצות חכמות מונחות לייזר. פצצות שכבר נעשה בהן שימוש בלבנון ובעזה. הייתרון - פגיעה מדויקת מאוד.

מי משתמש היום בפצצות טיפשות שצריך לתמרן על מננת לפגוע כמו פעם?

פורסם

השטויות שלי? היישר מחיל האוויר :xyxthumbs: חצי משפחה שלי שם.

ואני רוצה לראות שאתה פוגע עם AGM במטרה בגודל בניין קטן עם F15. ולא אמרתי שזו הסיבה היחידה שהוא לא מטוס כל כך טוב לתקיפות קרקע (כי זו מ-מ-ש לא הסיבה היחידה)

פורסם

מיכלי הדלק לא שונו

צגים יש גם ב F15 הישנים...

ותאמין או לא...

כאשר אתה תוקף אתה לא טס לאט ויציב... אתה מזין מטרה מושך מגלגל מוריד אף שם טידי בוקס על המטרה נותן פיקל ומזדיין משם לפני שהסוללות יתעוררו.

פורסם

השטויות שלי? היישר מחיל האוויר :xyxthumbs: חצי משפחה שלי שם.

ואני רוצה לראות שאתה פוגע עם AGM במטרה בגודל בניין קטן עם F15. ולא אמרתי שזו הסיבה היחידה שהוא לא מטוס כל כך טוב לתקיפות קרקע (כי זו מ-מ-ש לא הסיבה היחידה)

השטויות שלך מצוצות יישר מהאצבע

AGM ייכנס דרך צוהר אם צריך גם אם תטיל אותו ב 1.2 מאך כי מי שמתפעל אותו זה הנווט וזה התפקיד שלו פלוס מינוס

פורסם
  • מחבר

אם לומר את האמת זה נשמע ממש כאילו כל בנאדם שלישי פה הוא טייס משהו כמו 20 שנה, לפחות, בחיה"א הישראלי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים