פורסם 2006 ביוני 119 שנים אני יושב עכשיו ללמוד למתכונת שיש ליואני לא יודע איך למצוא פועל.... (אל תגידו לי אם אתה לא יודע עד עכשיו אז כבר לא תידע וכל מיני שטויות כאלה)למשל יודעת זה פועל?קיצר איך אני יכול לדעת/למצוא מהו הפועל במשפט
פורסם 2006 ביוני 119 שנים אם אני לא טועה "הוא בעבר" זה למצוא את הבניין.למצוא פועל במשפט זה יותר קל. (לא יודע איך להסביר את זה, אולי תחפש במילון את ההגדרה של "פועל")
פורסם 2006 ביוני 119 שנים אם אפשר להטות את זה לזמנים וגופים זה פועל (אני ידעתי, היא ידעה, אני יודע, היא תדע וכו'...)אם זה מציין פעולה שמישהו עשה/נעשתה זה פועלוגוף שלישי יחיד בעבר זה בדר"כ בשביל למצוא בנייןמצד שני, אם אפשר להפוך את זה לגוף שלישי עבר, הרי שזה חייב להיותפועל...
פורסם 2006 ביוני 119 שנים מחבר נשוא...אם אפשר להטות את זה לזמנים וגופים זה פועל (אני ידעתי, היא ידעה, אני יודע, היא תדע וכו'...)אם זה מציין פעולה שמישהו עשה/נעשתה זה פועלוגוף שלישי יחיד בעבר זה בדר"כ בשביל למצוא בנייןמצד שני, אם אפשר להפוך את זה לגוף שלישי עבר, הרי שזה חייב להיותפועל...אם תוכל להרחיב קצת את הקטע הראשון.. כי אני לא ממש הבנתי
פורסם 2006 ביוני 119 שנים התכוונתי שפועל אפשר להטות לגופים וזמנים שוניםלמשל, שולחן אי אפשר להטותשולחן הוא שולחן, ואין שום דבר שמציין זמן או גוף כלשהולעומת זאת, ב"אכלתי", "הוא אכל", "היא אכלה"מציינים גוף כלשהו (נוכח, נוכחים, נסתר וכו') וכן יש ביטוי של זמן כלשהוכלומר, אפשר לדעת מתי זה קרה (עבר, הווה או עתיד)
פורסם 2006 ביוני 119 שנים מחבר נראה לי שהבנתי פחות או יותררק שתי שאלותאני פותר עכשיו איזה שאלה ובפתרון רשום לי שהמילה "מתברר" זה משפט.. WTF#@!וגם אני כבר לא יודע אם מילים שיש לפניהם "ל" אם זה פועל מה אני מתכווןלמשל "לאכול" זה פועל? אני יכול להגיד אני אכלתי... אבל אני זוכר שאמרו לי פעם שזה לא פועל..
פורסם 2006 ביוני 119 שנים אתה מתכוון על ניתוח משפטים? אם כן אז אל תשכח שיש נשוא שמני, שזה לא בהכרח פועל, אלא שינוי מצב וכו'.
פורסם 2006 ביוני 119 שנים כשיש "ל" לפני הפועל קוראים לפועל "מקור נטוי", או "שם הפועל".דוגמאות: לשמור, להפקיד, לספר, להתלבש.כדי לפצח את זה אתה צריך לשאול "מה הוא עושה עכשיו?".למשל : לשמור (מקור נטוי) - שומר (הוא עכשיו שומר) - שמר (הוא בעבר שמר) - שורש: ש.מ.ר - בניין קל.להפקיד - להפקיד (מקור נטוי) - מפקיד (הוא עכשיו מפקיד) - הפקיד (הוא בעבר הפקיד) - שורש: פ.ק.ד - בניין הפעיל.
פורסם 2006 ביוני 119 שנים המילה "יודע" יכול להיות גם ת.מצב (זה בתנאי שיש כבר פועל במשפט).נגיד דוגמא:כשנכנסתי לחדרו הוא ישב.נכנסתי-נושא+נשואלחדרו-ת.מקוםישב- ת.מצב
פורסם 2006 ביוני 119 שנים במקרה הזה, המילה "ישב" היא עדיין פועלהמשמעות התחבירית שלה שונה, אבל היא עדיין פועל
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.